HATAY'DA KESİN OLMAYAN SONUÇLARA GÖRE 27.DÖNEM MİLLETVEKİLLERİ

HATAY

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Hatay’da kesin olmayan sonuçlara göre, CHP 4, Ak Parti 3, MHP 2 ve HDP’de 1 Milletvekili çıkardı.Hatay’da bir milyon 41 bin 076 seçmen 3 bin 125 sandıkta oyunu kullandı.

On bir milletvekili çıkartacak olan Hatay’da seçmenin tercihi kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti 4 CHP 4 MHP 2 ve HDP bir milletvekili çıkarttı.

Hataylı seçmen Cumhurbaşkanlığında Defne, Arsuz ve Samandağ üç ilçesinde Muharrem İnce birinci sırada yer alırken Hatay’ın diğer ilçelerinde Recep Tayip Erdoğan ilk sırada yer aldı.
Hatay’ı bir önceki dönem on milletvekili temsil ederken 5 Milletvekili ile AK parti en çok milletvekiline sahipti. Yapılan seçimde sandıkların %86'sının açıldığı, kesin olmayan sonuçlara göre partilerin aldığı oy dağılımında milletvekili sayısı AK parti 4, CHP 4, MHP 2 ve HDP bir milletvekili ile Hatay ı temsil edecek.

Parlamentoda Hatay’ı temsil edecek milletvekilleri şöyle: AK partiden Hacı Bayrdam Türkoğlu, Hüseyin yayman, Abdulkadir Özel ve Hüseyin Şanverdi, CHP’den Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal, İsmet Tokdemir, MHP’den Lütfü Kaşıkçı, İbrahim Gül ve HDP’den  Barış Atay.