Tarih: 13.02.2018 14:45

HATAY CHP'DE İHRAÇ KARARI…

Facebook Twitter Linked-in

Hatay CHP İL Disiplin Kurulu sekreteri Kenan Gül tarafından sosyal medyada yapılan açıklama ile kamuoyuna duyurulan ihraç kararına Samandağ ilçe Başkanı Av. Turgay Abacı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ihraç kararına çok sert tepki gösterdi. İlçe Başkanı Abacı yayınladığı mesajda kararın hukuksuz olduğunu belirterek “İl disiplin kurulu kararı hukuka aykırı ve haksız bir karardır.Yanlış hesap Bağdat’tan döner demiş atalarımız. Haksız kararın YDK tarafından bozulacağı şüphesizdir.Haksızlığa uğrayan arkadaşlarımızın dağ gibi arkasındayız. Dedi. Bu gün Hatay CHP disiplin kurulu kararı ile CHP den İhraç edilen Yeşilköy Muhtarı İmadettin Ergin hem ilçe Başkanı Turgay Abacıya hem de milletvekili Serkan Topal’a yakınlığı ile tanınıyor.
Öte yandan kısa bir süre öncesine kadar Hatay CHP Kurultay delegesi olan Mehmet Kamcı CHP den ihraç edinme kararına sosyal medya hesabından yayınladığı çok sayıda mesajla ,özellikle Hatay CHP İL başkanı Servet Mulloğlu ve Eski Bakan Fuat Çay’a çok sert tepkiler gösterdi.
Öte yandan İhraç kararları ile olarak eski Milletvekili Refik Eryılmaz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle…
Her iki arkadaşımızın, yanlış hatırlamıyorsam Mahalle delege seçimlerinde -Mehmet Kamacı Çiğdede Mahallesinde,Muhtar İmaddetin Ergin de Yeşilköy mahallesinde- yapılan delege seçiminde yaşanan tartışmadan dolayı Disipline Kuruluna sevk edilmişlerdi.Yaşanan her iki olayla ilgili yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum.Bahsi geçen her iki olayda da arkadaşların parti suçu işlediklerini düşünmüyorum.Bu kararın adil ve doğru bir karar olmadığını ve partinin çıkarlarına da hizmet etmediğinin belirtmek istiyorum.
Arkadaşlar, Yüksek Disiplin Kuruluna itiraz etme hakkı vardır.Mutlaka itiraz edeceklerdir.Bu süreci beklemek lazım.Arkadaşlardan hakaret ve küfür içeren yorum yapmamalarını da rica ediyorum.”dedi.
HATY   CHP İL DİSİPLİN KURULU İHRAÇ KARARININ GEREKÇESİNİ İHRAÇ EDİLEN İKİ ÜYEYE BİLDİRMEDEN KARARI KAMUOYUNA SOSYAL MEDYADAN DUYURMASI ,HATAY CHP deki  hukuk anlayışını ve de parti üyelerine karşı yapılmış bir saygısızlık olarak algılandı.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —