Tarih: 26.09.2019 14:02

Hatay Barosu Yasta… 

Facebook Twitter Linked-in

Hatay Barosu’nda uzun yıllar avukatlık yapan, bir dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanlığı görevini de yapmış Av. Halef Tiftikçi geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu hayatını kaybetti. Tiftikçi’nin cenazesi toprağa verilerek son yolculuğuna uğurlandı. 


Hatay Barosu’nun önemli avukatlarından, geçmiş dönemde Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanlığı görevini de yapan Av. Halef Tiftikçi önceki gün kalbine yenilerek başta ailesi olmak üzere hukukçu ve siyaset çevresini yasa boğdu. Hatay Adliyesi önündeki törende Tiftikçi’nin tabutunun üzerine cübbesi konuldu, helallik alınarak dualar eşliğinde uğurlandı.


Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, merhum Av. Halef Tiftikçi’nin çok değerli bir şahsiyet, Hatay Barosu’na, hukuka ve siyasete önemli katkıları bulunduğuna dikkat çekerek “Merhuma Allah'tan rahmet sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz” dedi.
İkindi namazına müteakip Antakya Mezarlık Kompleksinden kaldırılan merhum Av. Halef Tiftikçi’nin cenazesi dualar ve gözyaşları arasında aile kabristanında toprağa verildi.


Av. Halef Tiftikçi’nin Hatay Adliyesi önünde yapılan törenine Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez’in yanı sıra geçmiş dönem baro başkanlığı görevi yapmış Av. Mustafa Nabi İnal, Av. Nazım Kırık ve Av. A. Sinan Akgöl, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Vergi Mahkemesi Başkanı Ufuk Sunaoğlu, Avukat, Hakim, Savcı, çok sayıda avukat, adliye çalışanları ve Av. Halef Tiftikçi’nin yakınları katıldı. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —