Tarih: 28.03.2020 11:44

HASTANEYE YATIRILMIYORLAR, REÇETEYLE ECZANEYE GELİYORLAR

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği yazıda, koronavirüs teşhisi konulan hastaların yoğunluktan dolayı hastaneye yatırılmayıp, reçeteleriyle eczane eczane gezmeye başladığını belirtti ve bu nedenle teşhis hastalığa yakalanan  eczacılar olduğunu açıkladı.
‘HASTANEYE YATIRILMIYORLAR, REÇETEYLE ECZANEYE GELİYORLAR’
Sarıalioğlu’nun bakanlığı yolladığı yazı şöyle: İstanbul’da bulunan 77 kamu hastanesinin tüm yoğun bakım yataklarının dolu olduğu, bu sebeple Covid-19 tanısı konulmuş hastaların hastanelere yatırılamayarak, reçeteleriyle eczane eczane dolaşmak zorunda kaldığı bugünlerde maalesef eczanelerimiz salgının yayılmasında önemli bir odak noktası haline gelmiştir. Meslektaşlarımız ve çalışanlarımız arasında Covid-19 tanısı konulmaya başlanmış olması bu olayın önemli bir göstergesidir.”
‘ECZANELERDE TEDBİR ALINMALIDIR’
“Eczanelerimizde aldığımız tedbirlerin meslektaşlarımızı, çalışanlarımızı ve halk sağlığını korumaya artık yeterli olmayacağı aşikardır. Salgınla mücadelede önemi asla tartışılmayacak olan kesintisiz ilaç hizmetinin sürdürülebilirliği için tüm eczanelerimizde standart tedbirler alınmalıdır.”
ECZACILARIN TALEPLERİNİ SIRALADI
Sarıalioğlu taleplerini şöyle sıraladı:
-  Meslektaşlarımız ve çalışanlarımız için profilatik tedavi.
-  Meslektaşlarımız ve çalışanlarımız için koruyucu ekipmanların sağlanması.
- Ayaktan Covid-19 reçetelerinde yer alan ilaçlara erişilmesinin sağlanması.
-  Eczanelerimizin düzenlik olarak dezenfekte edilmesinin sağlanması konularında acil olarak uygulamaya geçilmesini talep ediyoruz.
Sarıalioğlu, hastalığın bulaşmasını önlemek için 27 Mart’tan itibaren eczanelere birer birer hasta kabul etmeye başladıklarını ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —