HAMBURG TÜRK BASIN BİRLİĞİNİN YENİ BAŞKANI AHMET DURMUŞ OLDU

HAMBURG TÜRK BASIN BİRLİĞİNİN YENİ BAŞKANI AHMET DURMUŞ OLDU

Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB), dün gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda yeni yönetimini seçti.

Toplantıya Avukat Kemal Su, TGH Başkanı Murat Kaplan, TGH Başkan Yardımcısı Önder Zeybek, Hamburg Fenerbahçeliler derneğinden Mehmet Taner ve sanatçı Tekin Keçe katıldı.

Kemal Su başkanlığındaki Divan Kurulu, Murat Kaplan ve Mehmet Taner’den oluştu. Kemal Su, seçim ile ilgili bilgiler verdi ve gündem maddelerini okudu.
Başkanlığı döneminde Yönetim Kurulunun görüşmesi sonunda erken seçim kararı alındığını belirten Mehmet Atak, döneme ait faaliyet raporunu okudu.
Aynı dönemin mali raporunu Bekir Tanrıkulu okudu. Denetleme Kurulu adına da Rıza Atamtürk’ün verdiği sayısal bilgilerden sonra, faaliyet ve mali rapor oy birliğiyle kabul edildi.
HTBB’nin 35 üyesinden, 20 üyesinin toplantıda bulunmasıyla seçime geçildi.

Başkan adayı Ahmet Durmuş başkan olduğunda 4 hedefinin olduğunu belirtirken, “Bu hedefte benimle yürümek isteyenler Yönetim Kurulu'nda yer alsın” dedi.
Seçimde başkanlık için tek aday olan Ahmet Durmuş, oy birliği ile Hamburg Türk Basın Birliğinin yeni başkanı oldu.
 

Başkan Ahmet Durmuş, yeni döneme dair planladıkları projeleri dört madde halinde sıraladı. Bu projeler arasında üç ayda bir yayınlanacak bir dergi, yılda bir ortak dayanışma gecesi düzenleme, basın balosunun düzenlenmesi ve gazetecilik kursları verilmesi bulunuyor.

Yapılan açık oylama sonucunda başkan yardımcılığına Ali Akdemir, saymanlığa ise iş kadını ve yazar Esma Arslan  seçildi. Asil üyelere Bülent Kayaturan (Bedo) ve Serdal Zeynel, yedek üyelere ise Mehmet Uzun ve Hurşit Köse  seçilirken, Denetleme Kurulu'na ise Erdal Altuntaş, Kemal Doğan ve Bekir Tanrıkulu getirildi.

Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu üyelerinin seçimi açık oylama ile yapıldı. Seçimlerin sonunda başkan seçilen Ahmet Durmuş, başkanlık için kendisine destek verenlere teşekkür etti.
Yönetim Kurulu'na gelen diğer üyeler
Asil Üyeler:
Bülent Kayaturan (Bedo)
Serdal Zeynel
Yedek Üyeler:
Mehmet Uzun
Hurşit Köse
Denetleme Kurulu:
Erdal Altuntaş
Kemal Doğan
Bekir Tanrıkulu