HALUK PEKŞEN HAYATINI KAYBETTİ

CHP'li Haluk Pekşen Güven Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

YAŞAM 16.09.2022 16:18:00 0
HALUK PEKŞEN HAYATINI KAYBETTİ

CHP Trabzon eski milletvekili Haluk Pekşen, ağustos ayının sonlarına doğru önce zatürre teşhisi ile Bodrum Acıbadem Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Pekşen daha sonra Ankara Güven Hastanesi'ne nakledilmişti.
Pekşen ailesi Twitter hesabından şu açıklamayı yapmıştı:
Yapılan konsültasyon sonucunda konulan teşhisin ardından yeni bir tedavi evresine geçilmiş olup, bu tedavinin bir an önce sonuç vermesini bekliyoruz.
Edinilen bilgilere göre; Covid-19 aşısına bağlı olarak kalp kapakçığı zarında iltihaplanma meydana gelen Pekşen'in tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam ediliyordu.
Pekşen Güven Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Pekşen'in vefatına ilişkin taziye mesajı paylaştı. Kılıçdaroğlu, "25 ve 26. Dönem Trabzon milletvekilimiz, yol arkadaşımız Haluk Pekşen’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Haluk Pekşen’e Allah'tan rahmet; ailesine, partililerimize ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Pekşen ailesini hastanede ziyaret etmişti.
Haluk Pekşen Kimdir?
1961 yılında Trabzon’un Yomra ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini Yomra’da, Lise öğrenimini Ankara Başkent Lisesi’nde Üniversite eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı.
1987 Yılında Avukatlığa başlayan Haluk Pekşen, SODEP ile başladığı siyasal yaşamına Cumhuriyet Halk Partisi ile devam etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1992 yılında açılışı sonrasında Trabzon’da yapılan ilk MYK toplantısında alınan kararı ile açılış konuşması Haluk Pekşen tarafından yapıldı.
Devrimci İşçi Sendikaları DİSK’in yeniden yetki kazanmasında Avukat olarak görev yaptı.
120’nin üzerinde Sivil toplum örgütü ve Derneğin kurucusu ya da üyesi olan Pekşen, 2006 -2009 yılları arasında % 96.4’lük bir iş başarısıyla,Türkiye Kızılay Derneği Hukuk Müşavirliği görevini yürüttü.
Kulüpler Birliği Hukuk Kurulu Başkan Vekilliği, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği danışmanlığı, Doğu ve güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkan Vekilliği, Türkiye İhracatçılar Birliği kurucusu ve Başkan Vekilliği, Tur Operatörleri Derneği Genel Sekreterliği ile Değerler ve Dayanışma Derneği Başkanlığını da yapan Pekşen çok sayıda sivil toplum faaliyetinde aktif olarak görev aldı.
Çok sayıda yerel, ulusal ve uluslararası basın ve yayın kuruluşunda söyleşi ve makalesi yayınlandı.
Avukat olarak görev aldığı Balyoz Davası’nın en başında yaptığı savunmayı “Savunma Balyoz” adıyla kitaplaştıran Haluk Pekşen’in, yayına hazır olan yeni kitabı “Bir Ülke Geleceğini Arıyor”, Nisan 2015 tarihinde basılacak.
1998 yılında yayınladığı “Gelecek ve Ekonomi” isimli raporuyla, 2001 krizini çok önceden ve tam zamanlı olarak öngören Pekşen, 2006 yılında Kanal B TV’de Ekonomi Programı dizisinde küresel ekonomik kriz ve Türkiye’ye etkileri konusunda 3 ayrı program yaptı. Pekşen’in Küresel ekonomiler ve ülke ekonomilerine etkisi konusunda çok sayıda makale ve söyleşisi bulunmaktadır.
1997 yılında KEİPA tarafından kabul edilen ve halen inşası devam eden “İpekyolu Demiryolu Projesi” nin fikir sahibi, Avrupa Sivil Havacılık Güvenliği, Uluslararası Yardım Kuruluşları Konvansiyonu, Avrupa Seyrüsefer teşkilatı (Eurocontrol) Müellifliği de yaptı.
Türkiye’nin ilk, “İç hatlar uçuş lisanslı havayolu şirketi”nin kurucusu olan Pekşen, Halen uçmakta olan çok sayıda havayolu, yolcu, kargo ve yer hizmeti şirketinin kurucusu ve danışmanı olarak görev yaptı.
2000 yılı Beş Yıllık Kalkınma Plan çalışmalarında, AB ile ilişkiler Özel İhtisas Komisyonu Başkanlığı, 2001 Ekonomik krizi sonrasında ise “Güçlü Ekonomiye Geçiş” çalışmalarında görev aldı.
Birçok uluslararası konvansiyon çalışmalarında da yer alan Haluk Pekşen aynı zamanda halen yürürlükte olan çok sayıda temel yasa ve yasa çalışmalarında görev yaptı.
Türkiye ve dünya gündemine yansıyan çok sayıda dava ve hukuki ihtilafın çözümünde çalışmış olan Pekşen, halen Ankara’da bir Hukuk Bürosu sahibidir.
Evli ve iki çocuk babası olan Avukat Haluk Pekşen İngilizce bilmektedir.

Anahtar Kelimeler: HALUK PEKŞEN HAYATINI KAYBETTİ
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

HBB, ERZİN’E YARI OLİMPİK HAVUZ KAZANDIRIYOR

FERDİ ZEYREK'İN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN BİLİRKİŞİ RAPORU TAMAMLANDI: 6 KUSUR TESPİT EDİLDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI BAHÇETEPE TUTUKLANDIKTAN SONRA BELEDİYE AKP'YE GEÇTİ

ÜMİT ÖZDAĞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN FERDİ ZEYREK'E ZOR VEDA…

Yükleniyor


HALUK PEKŞEN HAYATINI KAYBETTİ

CİNSEL İSTİSMARA UĞRAYAN 2 YAŞINDAKİ BEBEĞİN DOKTORU KONUŞTU

İZMİR'DE  CAMİ GÖREVLİSİ İNTİHAR ETTİ

AZRA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

KAYIP ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ AZRA KATLEDİLDİ

DİYARBAKIR’DA BAYRAM GÜNÜ KISKANÇLIK VAHŞETİ

İSTE KURUCU REKTÖRÜ DERELİ’NİN BABASI VEFAT ETTİ…

  • Pazar 31.5 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2