GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI BEKLİYOR

GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI BEKLİYOR

Antalya Serik’teki oteli ile gündeme gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un, Manavgat’taki otelinin koronavirüs pandemisinin ardından işleme konulan Güvenli Turizm Sertifikası’nı henüz almadı. Bakan Ersoy’un oteli sertifikayı a

Antalya Serik’teki oteli ile gündeme gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un, Manavgat’taki otelinin koronavirüs pandemisinin ardından işleme konulan Güvenli Turizm Sertifikası’nı henüz almadı. Bakan Ersoy’un oteli sertifikayı almak için başvurdu ancak belgelendirme süreci halen devam ediyor.

Koronavirüs pandemisinin ardından Güvenli Turizm Sertifikası’na geçildi. Otel ve restoranlar, konaklama ve yeme-içme tesislerimizi ayrı ayrı kriterler çerçevesinde uluslararası standartlarda denetleniyor. Yetkili olan akreditasyon firmaları hijyen ve sağlık denetimi ve uygunluk değerlendirmesi yaparak bunlara ilişkin raporlar düzenliyor. Akreditasyon firmaları ayrıca başvuruda bulunan tesislere düzenli olarak denetçi gönderip kriterlere uygun hizmet verilip verilmediğini de denetliyor.

Otel ve restoranlar denetimden geçtiklerinde Güvenli Turizm Sertifikası alıyor. Hangi otel ve restoranın bu sertifikayı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın sitesinde yer alıyor.

Voyage otellerinin sahibi Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’ın Serik’teki otelinin sertifikayı aldığı görülüyor ancak Manavgat’taki oteli henüz bu sertifikayı almış değil. Voyage Sorgun oteli için belgelendirme süreci halen devam ediyor.