GÜRCİSTANLI GEMİCİDEN HABER ALINAMIYOR

GÜRCİSTANLI GEMİCİDEN HABER ALINAMIYOR

Doğu Akdeniz’de demirleyen gemide kaybolduğu ve bir haftadır haber alınamayan Gürcistanlı 25 yaşındaki gemici Davit Tsulukidze için ağabeyi ve arkadaşı Hatay’ın İskenderun ilçesine geldi.

Bir hafta önce Trabzon üzerinden otobüs ile İskenderun’a gele Gürcistanlı gemici Davit Tsulukidze’den bir haftadır haber alınamıyor. Gemici kardeşine ulaşamayınca, geminin en son demirlediği İskenderun’a gelen abisi Levan Tsulukidze ile arkadaşı Raul Phartenadze ilgili yerlere başvurarak kardeşinin bulunması için arama başlattı.
 
Davit Tsulukidze’nin Ela S gemisinde çalışmak için Gürcistan’dan İskenderun’a geldiğini anlatan, Abi Levan Tsulukidze ile arkadaşı Raul Phartenadze,  şunları aktardı: “Gemiye bindiği gün görüntülü olarak kendisi ile konuştuk. Bir gün çalıştı, ikinci günü geminin kamarasında arkadaşları bulamayınca bize haber verdiler. Bizde kalkıp buraya geldik. Kaldığı yerde eşyalarından şapka, tishört spor ayakkabısı eksik diğerleri ve telefonu duruyor. Sahil güvenliğe haber verdik, onlar da arıyorlar, her gün konuşuyoruz yedi gündür yok bulamadık.”
 
Davit Tsulukidze’yi bulmak için abisi Levan Tsulukidze ile kendi imkanları ile bakabildikleri yerlere bakmaya çalıştıklarını sahile her gün geldiklerini belirten Raul Phartenadze de ”En kısa sürede bulunmasını istiyoruz” dedi.