TACİZ İDDİALARINI HABER YAPAN  2 GAZETECİ TUTUKLANDI

TELE1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’la ilgili haberler nedeniyle adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. Kocaeli Kartepe’de iki gazeteci, bir ci

GÜNDEM 29.09.2020 14:49:23 0
TACİZ İDDİALARINI HABER YAPAN  2 GAZETECİ TUTUKLANDI

TELE1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’la ilgili haberler nedeniyle ifade verdi. Mahkemeye sevk edilen gazeteci Yanardağ, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
TELE1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, düğününden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret eden Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman haberleri nedeniyle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Merdan Yanardağ hakkında Yüksel Kocaman’la ilgili haberleri gerekçe göstererek soruşturma başlattı.
Soruşturma kapsamında İstanbul'da ifadesi alınan Yanardağ, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Yanardağ, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman ve terörle mücadele savcılarını hedef göstermediklerini belirterek, 'Biz habercilik yapıyor ve olayları yorumluyoruz. Söz konusu haberde de önceki bilgileri paylaşarak, arka plan ayrıntıları verdik. Özel bir kastımız yok, sadece gazetecilik yapıyoruz.' şeklinde ifade etti.
SEGBİS ile mahkemeye katılarak savunmasını yapan Yanardağ, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Yanardağ hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.
İDDİANAMEDEN
İddianmede, düğününden sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Saray’da ziyaret eden başsavcı Yüksel Kocaman’la ilgili haberde, “Demirtaş’ ın savcısı”, “Evlendi soluğu sarayda aldı”ifadelerinin kullanıldığına vurgu yapıldı. Savcılık bu sözleri “Başsavcı Yüksel Kocaman’ı hedef göstermek” olarak yorumladı.
***
CİNSEL İSTİSMAR SKANDALINA AKP YÖNETİCİLERİNİN KARIŞTIĞI İDDİASINI HABERLEŞTİREN 2 GAZETECİ TUTUKLANDI
Kocaeli Kartepe’de iki gazeteci, bir cinsel istismar soruşturmasında AKP yöneticilerinin de adının geçtiğine dair iddiaları içeren haberleri ardından ‘iftira’ suçlamasıyla tutuklandı. Savcılık, haberlerdeki iddiaları reddederken tutuklanan gazetecilerin avukatları ise söz konusu isimlerin ifade esnasında sorulduğunu söyledi.
Kocaeli Halk Gazetesi’nin internet sitesinin imtiyaz sahibi Faruk Bostan ve sitenin yazı işleri müdürü Bülent Karagöz, cinsel istismar skandalına AKP’li isimlerin de karıştığı iddiasını içeren haberleri ardından ‘iftira’ suçlamasıyla tutuklandı.
Faruk Bostan ve Bülent Karagöz’ün sahibi olduğu Kocaeli Halk Gazetesi, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaşanan cinsel istismarlara dair haberler yapmıştı. Bostan ve Karagöz, haberlerin devamında Kartepe'de yaşanan cinsel istismar skandalına AKP'nin yerel ilçe yöneticilerinin de karıştığı iddiasını gündeme getirmişti.
Bu iddialar, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yalandı. Haberlerin devam etmesi üzerine Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü'ne giderek ifade veren Karagöz ve Bostan, çıkarıldıkları mahkemenin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
BAŞSAVCILIK: SORUŞTURMA YOK
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu tarafından paylaşılan bilgi notunda şu ifadelere yer verildi: 'Kocaeli Halk Gazetesi isimli internet sitesinde 26 Eylül 2020 tarihinde yayınlanan 'Açıklıyoruz: Kartepe AKP’nin tecavüz çetesi' başlıklı haberde, E.Ş, M.S, A.G. ve G.T. isimli kişilerin ifade verdiği ve gözaltına alındığı, F.B, F.K, N.A, E.Ş, M.S. ve B.M. isimli kişilerin de savcılığa çağrıldığı ve avukatlarıyla gidecekleri yönünde bir bilgiye yer verilmiş ise de; Cumhuriyet Başsavcılığımız kayıtlarının tetkikinde, bahsi geçen konu ve kişilerle ilgili yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmadığı anlaşılmıştır.'
AVUKATLAR: İSİMLER DOSYADA VAR
Haberde ismi geçen kişilerin H.Y. isimli kız çocuğuyla ilgili dava dosyasında da yer aldığını belirten Avukat Gökhan Dirican “Bu haberin yapılmasından günler önce, 21 Eylül 2020 tarihinde adı geçen kızımız H.Y. ifade vermiştir. Kızımıza da haberde geçen aynı isimler sorulmuştur. Hatta anladığımız kadarıyla bu son ifade H.Y.’nin ikinci ya da üçüncü ifadesi. H.Y. bu isimleri tanımadığını söylemiş, ama bu isimler bir biçimde dava dosyasına girmiş. Aile mi verdi, tanık mı, gizli tanık mı bilmiyoruz ama bu kişilerin isimleri zaten dava dosyasına girmiş durumda. Bu noktada konu haber değeri kazanmıştır. Yine de özenli bir gazetecilik yapılarak açık isimler değil, baş harfler kullanılarak hassasiyet gösterilmiş. Açık olarak da isimler yazılabilirdi yasal olarak” diye konuştu.
Avukat Selda İlgöz de iftira suçlamasına neden olan isimlerin H.Y. dosyasında bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Bu dosyada ayın 21’inde kızın beyanına başvurulmuş. Bu isimler sorulmuş. Sorgulama sırasında da hem Faruk Bostan’a hem Bülent Karagöz’e aynı isimler soruldu. Demek ki bu isimler biliniyor. Bu iddialar iki kızımız hakkında. H.Y. dosyasında bu isimler geçiyor, diğer mağdur D.’nin ifadesinde de bu isimlerin geçip geçmediğini bilmiyoruz. Eksik araştırma ile tutuklama kararı verildi.”
NE OLMUŞTU?
Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde geçtiğimiz günlerde, zihinsel engelli olan 20 yaşındaki M.Y. isimli kadına cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla ilgili yapılan soruşturma sonucu 4 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 1 kişi tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer 3 şüpheliye ise ev hapsi kararı verildi. 4 şahıstan birinin Kartepe Belediyesi personeli olduğu iddia edilmişti. Bostan ve Karagöz, başka bir skandalın daha yaşandığını ileri sürerek, AKP yöneticilerinin de aralarında olduğu bazı isimlerin bulunduğunu iddia etmişti.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11182,96%1,66
  • DOLAR

    41,27% -0,05
  • EURO

    48,99% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4893,21% 0,18
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

Yükleniyor


BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0