SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKMIŞTI: 2 AYLIK BEBEĞİNİ DÖVEN BABANIN KAN DONDURAN İFADELERİ

Gaziantep’te 2 aylık bebeğini öldüresiye döverken anne tarafından gizlice videoya alınan baba, hakim karşısına çıktı. Sosyal medyanın ayağa kalktığı olayda baba Yunus Göç, “O an gözüm karardı” dedi.

GÜNDEM 15.02.2022 16:22:30 0
SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKMIŞTI: 2 AYLIK BEBEĞİNİ DÖVEN BABANIN KAN DONDURAN İFADELERİ

Gaziantep’te 2 aylık bebeğini öldüresiye darbederek ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan baba Yunus Göç ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada konuşan Göç, çocuğunu bir anda gözü karararak dövdüğünü söylerken, kocasını SEGBİS ekranında görünce hüngür hüngür ağlamaya başlayan anne Göç’ü ise mahkeme başkanı sakinleştirdi.
Gaziantep’te 2 aylık bebeği Cihan Göç’ü öldüresiye darbederek ağır yaraladığı için hakkında “Nitelikli öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan baba Yunus Göç’ün yargılanmasına başlandı. Gaziantep 1 Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıkan tutuklu baba Göç, duruşmaya SEGBİS sistemiyle bağlandı.
Duruşmada anne Semra Göç ile avukatı Esra Kantar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı Şafak Nur Atmaca ile sanık avukatı Muhammed Enes Kayabaş da hazır bulundu.
KOCASINI GÖRÜNCE AĞLADI
Salona girdiği esnada SEGBİS ekranında eşini gören Semra Göç, hüngür hüngür ağlamaya başladı. Mahkeme başkanın “Beni görmüyor değil mi?” diye soran anne Göç’ü, mahkeme başkanı ile avukatı Esra Kantar sakinleştirdi. Mahkeme başkanı anneyi “O Kırıkkale’de burada değil korkma” diyerek teskin etti.
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada iddianame ile gelen evraklar okundu.
PİŞKİN SAVUNMA: 'O AN GÖZÜM KARARDI'
Duruşmada savunma için söz alan sanık Göç, olaydan önce çocuğuna hiç vurmadığını sadece olay günü vurduğunu iddia etti. Eşinin çocuğu daha öncede darbettiği yönündeki sözlerinin yalan olduğunu öne süren Göç, mahkeme başkanının “Niye vurdun” sorusuna ise “Olay günü oğlumu darp ettiğim doğrudur. Kamera kaydında oğlumu vuran kişi benim. O an gözüm karardı. Ne olduğunu bende anlamadım” diye cevap verdi.
'NASIL VURDUĞUMU BİLMİYORUM'
Sanık Göç, mahkeme başkanının “Küçük çocuğa neden vurulur” sorusunun ardından, “O an gözüm karardı. Bilmiyorum niye vurduğumu. Bunun bir mazereti yok. Kendisine vurduğum ve yaraladığım doğrudur. Bir an kendimi kaybettim. Benim bir aklım başındadır. Psikiyatrik tedavi görmedim. Akıl ve ruh sağlığımla ilgili hastalığım yok. Vurduğumu hatırlıyorum ama nasıl vurduğumu bilmiyorum. Videodan da haberim yoktu. Bu kayıtları gözaltındayken izlettiler. O zaman kayıtları gördüm. Kayıtlardaki kişi benim” sözleriyle kendini savundu.
'KAMERA KAYDI YAPTIĞIMI GÖRSE BENİ ÖLDÜRÜRDÜ'
Bebeğin annesi müşteki Semra Göç ise, eşinin daha öncede bebeğe şiddet uyguladığını söyledi. Sanık kocasına “Önceden niye yüzü gözü morarıyordu” diye soran anne Göç, ilk başta oğlunun hasta olduğunu, kocasının dövdüğünü düşünmediğini söyledi.
Ailesinden telefon istediğini anlatan Göç, “Bana kamera çekme özelliği olan bir telefon aldılar. Amacım ailemle görüşmekti. Olay günü benden çay istedi. Bebeği kendisine verip dışarıya çıktım. Daha çıkmadan çocuğun çığlık sesi geldi. Tekrardan girince bebeği pışpışladığını gördüm. Ondan şüphelenince bebeğe ilaç verme yalanıyla televizyonun altındaki peçeteliğe telefonu koydum. Amacım ben odada değilken sanığın oğluma ne yaptığını anlamaya çalışmaktı. Sanık telefonla kamera kaydı yaptığımı görse beni öldürebilirdi. Hissettirmeden sanığın ve bebeğimi bulunduğu yeri görecek şekilde telefonu yerleştirdim. Kamera kaydına başladım. Ardından mutfağa çay koymaya gittim. Çayı koymadan yine çığlık sesleri geldi” dedi.
'KOCAM BANA 'BEBEĞİN BİR GÜN BOĞAZINI SIKIP BIRAKACAĞIM' DEDİ'
Çığlık üzerine tekrar içeriği girdiğini sözlerine ekleyen anne Göç, “Bebeği bana verip bana çay içmeyeceğini uyuyacağını söyledi. Bebeği ondan aldım. Görüntüyü hemen izlemedim. Bebeği pışpışlayıp uyuttum. Yatak odasına gittiğimde sanık bana gülerek ‘Semra bu çocuk ağladığında bir gün boğazını sıkıp bırakacağım. Öyle kala kalacak’ dedi. Şok oldum. O uyuduktan sonra görüntüyü izledim. Görüntüyü izlediğimde şok oldum. Benim telefonda hat olmadığı için ailemi aramak için sanıktan telefonunu istedim. Annemlere haber vermek için onun telefonunu aldım. Anneme ‘Anne hemen gel’ diye çok kısık sesle söyledim. Hemen telefonu geri götürdüm. Bebeğimle annemi beklemeye başladım. Annem sabah geldi. Sanık da işe gitmişti. Annemle birlikte hastaneye gidip gerekli şikayetleri yaptık” ifadelerine yer verdi.
'BANA 'BU MORLUKLARI KARIŞTIRMA' DEDİLER'
Mahkeme başkanı anne Göç’e, “Şu an Cihan’ın sağlığı nasıl?” diye sordu.
Anne Göç oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, “Ancak hastane süreci çok zor geçti ve yoğun bakımda kaldı. Özel bir hastanede çocuk doktoru morlukları olaydan önce fark etmişti. Ancak eşim ve kayınvalidem çocuğu hastaneye götürürken ‘Bu morlukları karıştırma’ demişti. Morlukları sanığa sorduğumda bana ‘Ben çocuğu pışpışlarken yanağı dizime çarptı’ diye demişti. Biz başta polise gittik ama bizimle ilgilenmediler. Durumu anlatmama rağmen bizi hastaneye yönlendirdiler. Ardından çocuk hastanesine gittik. Çocukla yanımdayken ilgilenirdi. Ben sanığın yanındayken Cihan’ı dövdüğünü hiç görmedim” diye konuştu.
Duruşmada dinlenen sanığın babası Orhan Göç, “Ben görüntüyü görene kadar bu olayı bilmiyordum. Ben dövdüğünü falan hiç görmedim. Bir kaç defa çocuğu hastaneye götürdük ama bir şey yok dediler. Ben gelinime karşı hiçbir tehditte bulunmadım. Cihanda hiç darp izi görmedim” iddiasında bulundu.
'BANA 'YUNUS BEBEĞİ DÖVÜYOR' DEDİ'
Müşteki anne Göç’ün annesi Zeynep Uçar, “Kızım benden telefon istedi. Bana eşinden şüphelendiğini söyledi. Bana ‘Doktorlar bir şey demedi. Ben Yunus’tan şüpheleniyorum. Çünkü ona verdiğimde ağlıyor’ dedi. Ben de ona sakin olmasını söyledim. Birkaç gün sonra telefonu benden geri istedi. Ben de kızımı gönderip telefonu aldırdım. Tekrardan ben gittim. Bana ‘Anne Yunus bebeği dövüyor’ dedi. Ben de inanamadım başta “Babası nasıl döver” dedim. Kocamı çağırıp durumu anlattım. Görüntüyü izledikten sonra hastaneye ve polise gidip şikayetçi olduk” ifadelerini kullandı.

Anne Göç’ün avukatı Esra Kantar Arıkan, sanığın müvekkiline daha önceden şiddet uyguladığı için yargılandığını söyledi. Sanığın şiddet uygulamasından dolayı Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmasının sürdüğünü belirten Arıkan, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.
Duruşma savcısı mütalaasında eksik hususların giderilmesini ve sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.
'İZLER DOĞUM ESNASINDA OLMUŞ OLABİLİR'
Mütalaaya karşı savunma yapan sanık Yunus Göç, “Daha önce oğlumu darbettiğim iddia ediliyor. Ben öyle bir şey olsa ben oğlumu defalarca hastaneye götürmezdim. Hastanede doktorlar izlerin doğum esnasındaki izlerden meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Zaten çocuğum doğduktan hemen sonra 2 kez yoğun bakımda kaldı” ifadelerini kullandı.
SANIĞIN TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK
Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Cihan Göç’ün 1 yaşını doldurmamış olmasından dinlenmesine gerek olmadığına, Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesinden kati rapor istenmesine, eksik hususların giderilmesine, sanığın bu aşamada tutukluluk halinin devamına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın katılma talebinin kabulüne, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneğinin davaya katılım talebinin reddine karar verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,65% 0,04
  • EURO

    46,89% 0,88
  • GRAM ALTIN

    4379,59% 1,87
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

Yükleniyor


DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2