SOMALI MADENCİLER DİRENİŞİ KAZANDI
Somalı madenciler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmeden zaferle dönüyor.
Bağımsız Maden- İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Kamil Kartal, “Bakan Soylu görüşme olumlu geçti, yarın Soma Meydanı’nda açıklama yapacağız. Artık evimize dönüyoruz, direnişi sonlandırdık” dedi. Kartal, patronun değil de hak arayan madencilerin önünü kesen jandarma komutanına 'Öyle mi alay komutanı?' diye seslenişiyle gündeme gelmişti.
Manisa'da 36 gündür, Karaman Ermenek'te 79 gündür alacakları ve tazminatları için direnen madenciler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmeden zaferle dönüyor. Bağımsız Maden- İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Kamil Kartal, Uyar Madencilik'te çalıştığı günlerde yaşadığı kaza yüzünden engelli kalan İdris Sarıkaya, madenciler Cemil Yılmaz ve Hasan Eren’in Bakan Soylu ile görüşmesi olumlu geçti.

Bağımsız Maden- İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Kamil Kartal, “Bakan Soylu görüşme olumlu geçti, yarın Soma Meydanı’nda açıklama yapacağız. Artık evimize dönüyoruz, direnişi sonlandırdık” dedi. Kartal, Bakan Soylu’nun kendilerine karşı iyi davrandığını, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yetkileriyle sorunun çözümü için toplantı yapacağını söyledi.

Kartal, madencilerin direnişi sırasında önlerini kesen jandarma komutana seslenişiyle gündeme gelmişti. “Öyle mi alay komutanı?” diye soran Kartal, haklarını vermeyen patronun değil de madencilerin önünün kesilmesine şöyle tepki göstermişti:
“Sanki suçlu bizmişiz gibi, sanki hırsızlığı, namussuzluğu, arsızlığı biz yapmışız gibi hesabı bizden sormaya çalışıyor. Yani hesabı hesabı sorması gerekenlere gidip hesap soramayanlar, bize hesap sormaya çalışıyorlar. Oysa bizim haklılığımızı cümle alem biliyor.”
-
BIST 100
17946,70%0,33
-
DOLAR
47,84% 0,10
-
EURO
55,38% 0,31
-
GRAM ALTIN
6736,33% 0,68
-
Ç. ALTIN
10756,50% 0,30
İlgili Haberler
AKP’DE KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE YENİ TRANSFERLER...
121 YIL SONRA BİR İLK: AVRUPA’DA GÖKYÜZÜ KARARDI
ÇERÇEVE YASA ERDOĞAN’IN ONAYINA SUNULDU
80 MADENCİNİN GÖZALTINA ALINMASININ ARDINDAN ANKARA’DA 15 GÜNLÜK YASAK
ÇERÇEVE YASA TBMM GENEL KURULU’NDA KABUL EDİLDİ
TUTUKLANAN MENDERES BELEDİYE BAŞKANI İLKAY ÇİÇEK CHP’DEN İSTİFA ETTİ
DEMİRTAŞ VE MIZRAKLI’DAN ÇERÇEVE YASA MESAJI: “BU SÜREÇ UCUZ PAZARLIKLARA DAYALI BİR AL VER SÜRECİ DEĞİLDİR”
RESMÎ GAZETE’DE EMNİYET DÜZENLEMESİ: BİNLERCE YENİ KADRO
YENİ PARTİ’DE ÇERÇEVE YASA TOPLANTISI: “HAYIR” OYU VE KATILMAMA GÜNDEMDE
Yükleniyor
AKP’DE KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE YENİ TRANSFERLER...
SÜLEYMANCILAR İÇİN YILLAR ÖNCE YAPILAN “YENİ FETÖ” UYARISI YENİDEN GÜNDEMDE
CHP’Lİ KAHRAMANKAZAN BELEDİYE BAŞKANI AKP’YE KATILIYOR
ARINÇ’TAN SİSTEM VE PARTİ YÖNETİMİ ELEŞTİRİSİ: “KOLEKTİF AKILDAN ÇOK UZAKLAŞTIK”
MOTORİNDE VERGİ SIFIRLANDI AMA POMPA FİYATI YERİNDE KALDI
GÜNDEMAR ARAŞTIRMASI: YENİ PARTİ ÖNDE, AK PARTİ’DE 3,77 PUANLIK GERİLEME
- Cumartesi 33.5 ° / 22.6 ° Güneşli
- Pazar 33.8 ° / 22.3 ° Güneşli
- Pazartesi 32.1 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




