SGK; KAZA GÖREV SIRASINDA VE SAATİNDE OLMADI

Göreve giderken hayatını kaybeden olan polis Buket Keleş'i SGK şehit saymadı. İşe 19:00'da başladığı, olayın ise 18:45'te meydana geldiği belirtildi. Ablasını şehit saymayan SGK’ya tepki gösteren Murat Keleş, “SGK abl

GÜNDEM 21.09.2020 12:01:07 0
SGK; KAZA GÖREV SIRASINDA VE SAATİNDE OLMADI

Buket Keleş (28) üniversitede Türkçe öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra KPSS’ye girerek atanmayı bekledi. 2 yıl boyunca atanamayan ve gönlünde polis olmak da yatan Keleş, Polis Akademisi’ne girerek eğitim aldı. 2018’de ilk görev yeri olan İzmir’e atandı. 19 Kasım 2018’de İzmir Adnan Menderes Havalimanı yakınlarındaki bir kontrol noktasındaki görevine gitmek için yolun karşısına geçerken uyuşturucu kullanmış sürücünün kullandığı panelvan tarafından 40 metre sürüklendi. Vücudundaki birçok kemiği kırılan ve beyin hasarı oluşan Keleş, kaldırıldığı hastanede verdiği yaşam mücadelesini 9 gün sonra kaybetti. Memleketi Kırşehir’deki Şehit Hava Pilot Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği’ne defnedildi.
TELEFONA BAKIYORDU
Hürriyet gazetesinden Burcu Purtul Uçar'ın haberine göre, MOBESE kameralarından aracın ön sol farının yanmadığı, sürücü Sedat Ayverdi’nin ise olay anında elindeki cep telefonuna baktığı tespit edildi. 1,5 ay cezaevinde kalan Ayverdi, avukatının itirazı üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, 10 Eylül’de verdiği kararda sanığı bilinçli taksirle öldürme suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığın ehliyetinin 1.5 yıl süreyle geri alınmasına hükmetti.
‘GÖREV AŞKIYLA ERKEN GİTTİ’
Buket Keleş’in kardeşi Murat Keleş (21) ablasının görev yerinde şehit olduğunu, cenazesine bakan yardımcılarının katıldığını ve şehit töreni yapıldığını, ancak SGK’nın Buket Keleş’i şehit kabul etmeyerek “Vazife Malulluğu” belgesini vermemesine isyan etti. Change.org’ta ablasına şehadet belgesi verilmesi için imza kampanyası başlatan Murat Keleş, şunları anlattı:
“Ablam oraya arkadaşlarıyla buluşmaya gitmedi. Görev yeri yolun hemen karşısıydı. Halk otobüsünden inip karşıya geçecek ve görevine başlayacaktı. Kaza, görev mahallinde gerçekleşti. Orası havalimanı yolu polis kapama noktası. Çevirme yapılıyor. Polis kulübesi var. Bizim adımıza Emniyet Müdürlüğü’nün Polis Şehit Gazi Bürosu SGK’ya başvurdu. SGK gönderdiği cevapta görev saatinin 19.00’da başladığını, ablamın ise 18.45’te oraya gittiğini belirterek ablamın şehit kapsamı dışında kaldığını söyledi. Ablam halkın huzurunu ve güvenliğini sağlamak amacıyla kurumunun görevlendirdiği yere görev aşkıyla erken gitti. Hem görev yerine geç gitse tutanak tutulurdu. SGK ‘Niye 15 dakika önce gitti’ diye belgeyi vermiyor. SGK bizi 2 yıldır çok zor duruma soktu. Annem ve babam ablamın acısıyla birçok hastalık sahibi oldu. Bir de bu davalarla uğraşmaları onları perişan etti. Psikolojileri bozuldu.”
Ablasının hak ettiği unvanı almasını istediklerini söyleyen Murat Keleş, “Polis Vazife Kanunu’nda ek madde 4’te belirtildiği üzere polisler, yeri ve zamanına bakılmaksızın bir suçla karşılaştığında suça el koymak, önlemek, gerekli suç ve delillerini muhafaza etmekle görevli ve yetkilidir. Bu kanunu esas aldığımızda ablam izinli değildi. Kurumunun görevlendirdiği görev mahalline geldiğinde kaza oldu” dedi.
KAZA GÖREV SIRASINDA OLMADI'
SGK tarafından gönderilen belgede şu ifadelere yer verildi: “Buket Keleş’in 19.00 ile 08.00 arası İzmir Gaziemir-Torbalı girişi kısmında yer alan kapama ve uygulama noktasında görevli olduğu, 19 Kasım 2018’de kapama noktasında görev almak üzere saat 18.45 sıralarında İzmir Menderes yolunda karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu yaralanarak kaldırıldığı hastanede 28 Kasım 2018’de vefat ettiği, vefatı fiilen görevini yaptığı sırada meydana gelmediği gibi idarece sağlanan servis aracıyla işe giderken ya da işten dönerken geçirdiği trafik kazası sonucu da meydana gelmediğinden hakkında 5510 sayılı Kanunun 47’nci maddesinin birinci fıkrasına göre vazife malullüğü hükümlerinin uygulanmasının mümkün olmadığına karar verilmiştir. Bu nedenle kızınızdan dolayı tarafınıza vazife malullüğü aylığı bağlanmasına imkân bulunmamaktadır.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

İRAN'DAKİ REJİME KARŞI, PKK VE PEHLEVİ HANEDANI BİR OLDU

İRAN NÜKLEER SİLAH YOLUNDA: İSRAİL'İN KORKTUĞU BAŞINA GELİYOR

DEM PARTİ'DEN ÜÇ AY SONRA İLK KEZ İMAMOĞLU BAŞVURUSU

MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

İMAMOĞLU 'AKIN GÜRLEK' DAVASINDA İKİNCİ KEZ HÂKİM KARŞISINA ÇIKTI... SAVCI 'SİYASİ YASAK' TALEP ETTİ…

AKARYAKIT FİYATLARINA BU GECE DEV ZAM GELİYOR!

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

Yükleniyor


İRAN'DAKİ REJİME KARŞI, PKK VE PEHLEVİ HANEDANI BİR OLDU

İRAN NÜKLEER SİLAH YOLUNDA: İSRAİL'İN KORKTUĞU BAŞINA GELİYOR

DEM PARTİ'DEN ÜÇ AY SONRA İLK KEZ İMAMOĞLU BAŞVURUSU

İMAMOĞLU 'AKIN GÜRLEK' DAVASINDA İKİNCİ KEZ HÂKİM KARŞISINA ÇIKTI... SAVCI 'SİYASİ YASAK' TALEP ETTİ…

AKARYAKIT FİYATLARINA BU GECE DEV ZAM GELİYOR!

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Salı 33.2 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.7 ° / 18.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2