SERGEN YALÇIN'DAN İSTİFA AÇIKLAMASI 

Giresunspor’a sahasında 4-0 mağlup olan Beşiktaş’ta Teknik Direktör Sergen Yalçın maçın ardından konuştu. Yarın Başkan Ahmet Nur Çebi ile görüşeceğini ve gündemde istifa da dahil olmak üzere birçok seçenek olduğunu söyleyen Yal

GÜNDEM 27.11.2021 22:47:14 0
SERGEN YALÇIN

Süper Lig’in 14. haftasında Giresunspor’a sahasında 4-0 mağlup olan Beşiktaş’ta Teknik Direktör Sergen Yalçın maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İlk olarak oyunla ilgili konuşan ve mücadeleyi değerlendiren Yalçın, “Oyunla ilgili şunu söyleyeyim, bugün çok fazla konuşulacak bir oyun olduğunu düşünmüyorum. Tamamen kader kısmetle ilgili bir geceydi bizim için. Çok acayip şeyler oldu. Yediğimiz goller, sakatlıklar, maçın yönetimi, VAR sistemi, çok ters yakalandığımız bir gece oldu. Yeni bir başlangıç yapmak istiyorduk ama bu şartlarda yapmamız biraz zor.

Hakemlerle ilgili çok fazla konuşmadım ama özellikle VAR sisteminin devreye girmesi, verilen penaltı, Necip’in gördüğü kırmızı kart öncesinde Josef’e yapılan faul var. VAR’ın bizim aleyhimize olan pozisyonlarda anında devreye girmesi, lehimize olan pozisyonlarda devreye girmemesi enteresan. Televizyonda yayıncı kuruluş tarafından gösterilmeyen görüntüler var. İstediğimiz zaman “Bu görüntüleri sildik” diyorlar. Silerler tabii. Bugün 10 dakikada VAR devreye girdi ve koskoca bir camiayı çökertti. Bunları bahane olarak söylemek istemiyorum ama içimde kalmasın. Türk futbolu adına üzgünüm. Bu durumun içinde olduğumuz için, özellikle kendim böyle güvensiz bir durumda olduğum için üzgünüm. Bu bahane değil. Sezon başından bu yana performansımız beklenenin çok altında.

Bu sezon çok daha geniş bir kadro kurup daha iyi işler yapacağımızı planlarken, istediğimiz gibi gitmedi. Bu düşüşleri daha önce de yaşadık ama bu biraz uzun oldu. Büyük camialarda bunun altından kalkmak da zor oluyor. Toparlamaya çalışıyoruz ama bunu beceremedik. Burada bir sorumluluk varsa, bu sorumluluk benimdir. Taraftarımızın inanılmaz desteğiyle buraya geldik ve bugüne kadar inanılmaz bir destek verdiler. Onlara teşekkür ediyorum. Onların beklentilerini karşılayamadık ama burası Beşiktaş. Her zaman düştüğü yerden kalkmasını bilir. Oyuncuların psikolojisi çok aşağıya düştü. Çok acayip goller yiyoruz, hiç beklemediğimiz şeyler oluyor. Başımıza gelmedik kalmadı. O yüzden üzgünüz. Ben ekibim ve oyuncularım adına taraftarımızdan özür diliyorum bu durum için” ifadelerini kullandı.

“Her türlü ihaleyi alırım”
Bireysel performansların düşüklüğünün yanı sıra çok farklı bir oynadıklarını da söyleyen Sergen Yalçın, “Bireysel performanslar tabii ki düşüktü ama bugünkü maç çok enteresandı. Hiç kaleye gelmeyen bir rakiple oynuyorsunuz, penaltı oluyor, sonrasında VAR’dan kırmızı kart çıkıyor. Necip’in kırmızı kartından önce Josef’e yapılan yüzde 100’lük bir faul var. N’Sakala kendi camiasına ve oyuncu arkadaşlarına saygısızlık yaptı. Sezon başında Salih’i oynatıyorduk, bugün almadık. Bu normal bir durum. Sonuçta fazla oyuncumuz var ve birilerinin kenarda kalması gerekiyor. Bizde şu anda oynamayan oyuncu yok ama zaman zaman bazı tercihler yapıyoruz. Tercihlerin eleştirilmesini çok doğru bulmuyorum. Oyunu, skoru, hamleleri eleştirebilirsiniz ama tercihler, oyuncu performansına bağlı tercihler. Oyuncu beklentiye karşılık vermediğinde tercihler yanlış oluyor. Şu anda yaptığım işte başarısızım. Burada sorumlu olacak kişi benim. Her türlü ihaleyi alacak kişi benim, hiç problem değil. Yeter ki işler iyi gitsin. Ben her türlü ihaleyi alırım” dedi.

“Bütün sorumluluk bana ait”
Takımda hiçbir problem olmadığını da dikkat çeken Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Maaşlar günü gününe ödeniyor. Aralarında hiçbir sorun yok. Bizim de oyuncularla problemimiz yok. Buradan çıkışı göremiyoruz. Görmek istiyoruz ama bu bugünlük durum değil. İlk oynadığımız Borussia Dortmund maçından sonra bütün düzenimiz bozuldu. Sakatlıklar başladı, lige dönüyoruz, sakatlıklar sürüyor. Antrenman programını değiştirdik, sistemi değiştirdik, analizler yapıyoruz. Bazen analiz yapılmıyor deniliyor ama analizi her hoca yapar. Kimi az yapar, kimi çok yapar ama bu işin bir parçasıdır analiz. Sürekli kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Yeni antrenman metotları buluyoruz, her şeyi yapıyoruz ama bazen işler olmadığında olmuyor. Bazen düzeltemiyorsunuz işleri. Burada kimin olduğunun önemi yok. Oyuncuların psikolojisi bozuluyor, reaksiyon göstermesi gerekiyor ama dönüşü yapamıyor. Bizden daha üzgün birisi olabilir mi? Ama yapacak bir şey yok. Çok da fazla zarar vermek istemiyorum. Taraftarlarımız çok sahip çıkıyorlar bize. İşler kötü gittiği zaman sorumluluk alabilecek kapasitedeyim. İşler iyi gitmiyor, kazanamıyoruz. Birçok sorunumuz var. Biraz da kader maalesef bizi buraya götürüyor. İlk 10 dakikada 4 tane yüzde 100 pozisyonumuz var ama top kaleye girmiyor, kaleye gelen ilk atakta penaltı oluyor. Tabii ki bu düşüşten üzgünüz ama elimizden gelen bu” açıklamasını yaptı.

“Taraftar tepkisinde haklı”
Oyuncuların da fikirlerini aldıklarını ifade ederek sözlerini sürdüren Yalçın, “Oyuncuların da fikirlerini alıyoruz, bir problem olduğunu da söylemiyorlar. Oyuncuların isteklerine de cevap vermek istiyoruz. Bilmeden yaptığımız hata varsa bunu da değiştiririz. Antrenmanlarda da bir sorun yok. Arkadaşlık çok iyi. İdmanlarda kavga çıkmıyor, sıkıntı çıkmıyor. Görünün hiçbir sorun yok. Sahada oynanan kötü oyun ve alınan kötü sonuçlar var. Hiçbir şeyi çözemedik henüz” dedi.
Taraftar tepkisine de değinen Yalçın, “Taraftarların oyunculara verdiği tepki kadar doğal bir şey olamaz. Başarıda nasıl ödül alıyorsanız başarısızlık kısmında da o protestoya maruz kalırsınız. Biz de zamanında oynadığımızda çok protesto edildik. İyi gittiğimizde de el üstünde tutulduk. Futbol oynayan herkes hisseder bunu” diyerek devam etti.

“Yarın başkanla görüşme yapacağız”
Oyuncuların kendisine karşı bilerek oynamadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Yalçın, “Asla öyle bir düşünce içine giremem. Doğal olarak sorumlu benim. Yöneten benim. Geçen sene 2 kupa aldığımızda sorumlu nasıl bensem, bugün de sorumlu benim. Bu camia bizim camiamız. Kendi adıma çok da fazla zarar vermek istemiyorum. Gidişatımız iyi değil. Yarın başkanla oturup durum değerlendirmesi yapacağız. Bu gidişat iyi bir gidişat değil. Futbol böyle. Kimi zaman iyi gidersiniz, bazen sevinir bazen üzülürsünüz. Yarın başkanla oturup durum değerlendirmesi yapacağız” dedi. İstifa edip etmeyeceği hakkında da konuşan Yalçın, “Bu konu da dahil birçok konu gündemimizde. Yarın belli olacak” diye konuştu. Ümraniye’de yalnız bırakıldığı yönündeki haberlerle ilgili konuşan Yalçın, “Ümraniye’de asla yalnız kalmadık. Yöneticiler her gün orada. Ceyhun Kazancı, Emre Kocadağ her zaman bizimle, başkan da zaman zaman geliyor. İşler kötü gittiğinde büyük camialarda bunlar konuşuyor. ‘Hoca yalnız bırakılıyor, hocanın konsantrasyonu yok, antrenmana gelmiyor’ derler. Geçen sene de hoca tesise kaçta geliyor diyorlar. Sanki ben banka memuruyum. Bir iş yapıyoruz başarısızız. Bu kadar” diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK, ÖZGÜR ÖZEL’İ FİLİSTİN POLİTİKASI NEDENİYLE HEDEF ALDI

FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

MENZİLCİLERE HALKBANK'TAN FAİZ KIYAĞI İDDİASI!

TRABZON’DA KORKUNÇ CİNAYET: BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, BEKÇİYİ VURUP KAÇTI

HATAY’DA ARKA CAMI OLMAYAN ARAÇTAN DIŞARI SARKAN ÇOCUKLAR KAMERADA

BAKAN KURUM HATAY’DA: 11 İLDE 250 BİN KONUTU TESLİM ETTİK

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

Yükleniyor


FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2