SEDAT PEKER'İN DİKKAT ÇEKTİĞİ İSİM HAKKINDA FLAŞ KARAR

Girne’de meydana gelen soygun, darp, alıkoyma suçlarıyla ilgili iş insanı Halil Falyalı, Hakan Atıcı, Serkan Beyar ve Türkistan Gülce dün teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

GÜNDEM 19.10.2021 13:21:01 0
SEDAT PEKER

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Girne Adli Şube’de görevli Müfettiş Umut Demir, olayla ilgili olguları aktardı. Demir, 7 Ekim 2021 tarihinde Girne’de faaliyet gösteren bir kumarhanede yaşanan olayda zanlı Halil Falyalı’nın ofisi içerisinde Turgut Katırcı’nın yüzüne ve karnına yumruk vurup, bıçağı göstererek “Keserim seni benim paramı vereceksin” diyerek, tehdit ettiğini iddia etti. Polis, Falyalı’nın ayrıca Hakan Atıcı’ya Katırcı’yı kastederek, “her şeyini alın, 140 bin dolar borcu var” dediğini iddia etti.

Müfettiş Demir, akabinde Hakan Atıcı’nın güvenlik şefi Aktaş’a talimat verdiğini, arabasını parasını alın dediğini aktardı. Aktaş’ın casino müdürünün talimatı üzerine Türkistan Gülce ve Necdet Demir ile Katırcı’yı yanına alıp kendisine ait araçla, Katırcı’nın aracının park edildiği yere gittiğini söyledi. Demir, zanlıların Katırcı’ya ait BMW marka aracı aldıklarını, daha sonra bir tasdik memuruna gittiklerini ifade etti.

Müfettiş Umut Demir, zanlıların Gülce vekil olacak şekilde, Katırcı’ya vekaletname imzalattığını söyledi. Polis, zanlıların daha sonra Katırcı’yı otele geri götürdüğünü, cep telefonunu alıp, bankacılık işlemiyle onun hesabından 16 bin 400 lirayı birçok aktardığını belirtti. Polis, zanlıların ayrıca Katırcı’ya her biri 10 bin dolar tutarında 14 senet imzalattığını da açıkladı. Demir, zanlıların Katırcı’yı yanına alarak, onun eşinin aracını almaya gittiklerini, mazda marka aracı aldıklarını ifade etti. Polis, zanlıların son olarak, Katırcı’nın evine gittiklerini, evde bulunan 12 bin TL nakit parayı aldıklarını açıkladı.

Polis, borç senetlerinin otelde hazırladığına dair tespit yaptıklarını ifade etti. Polis, Türkistan Gülce’nin ifadesinde borç senetlerini korktuğu için yırtıp tuvalete attığını itiraf ettiğini ifade etti. Polis, ayrıca 16 Ekim tarihinde Turgut Katırcı’nın ifade vererek, şikâyetini geri çektiğini söyledi. Polis, Halil Falyalı’nın ifadesinde Hakan Atıcı ile Serkan Beyar’a sadece polise teslim edin talimatı verdiğini, o esnada İ.T. isimli arkadaşının olaya tanık olduğunu söylediğini aktardı.

Polis, İ.T.’den ifade aldıklarını, Falyalı’nın söylediklerini teyit edici ifade verdiğini söyledi. Polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.Savcı ise zanlıların polis tarafından aranırken 7 gün süreyle kaçtıklarını, ayrıca bir zanlının senetleri yırtarak emarelere müdahale ettiğini, ayrıca iki kişinin tanıklara müdahale ettiğini ve bu nedenle teminata bağlandıklarını söyledi. Halil Falyalı’nın mahkeme emrine riayetsizlik ve vahim zarar suçlarından sabıkası olduğunu belirten savcı, zanlıların tutuklu yargılanmasını talep etti.

FALYALI: 400 MİLYON DOLARLIK MAL VARLIĞIM VAR

Zanlıların avukatı Mustafa Asena ile Mustafa Şener tutuklu yargı talebine itiraz edince saatler süren bir duruşma gerçekleştirildi. Asena zanlıların tanık kürsüsüne çıkararak, mahkemeye dinletti.
Mahkemede konuşan Falyalı, birçok yatırımı olduğunu, 400 milyon dolarlık mal varlığı bulunduğunu ifade etti. Yeni projeler hazırladığını da ifade eden Falyalı, yurt dışına kaçma gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. Falyalı, neden günlerce polise teslim olmasın sorusu üzerine ise olayın aydınlatılmasını beklediğini söyledi.

YARGILANMAYI TUTUKLU BEKLEYECEK

Savunma zanlıların yanı sıra mahkemeye kefil olabilecek 10 tanık dinletti. Kefillerin dinlenmesinin ardından akşam saat 20.30’de kararını açıklayan Yargıç Hazan Aksun tüm zanlıların yargılanmak üzere 70 günü aşmayacak bir süreyle tutuklu beklemesine ancak covid vakaları nedeniyle karakolda beklemelerine emir verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK, ÖZGÜR ÖZEL’İ FİLİSTİN POLİTİKASI NEDENİYLE HEDEF ALDI

FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

MENZİLCİLERE HALKBANK'TAN FAİZ KIYAĞI İDDİASI!

TRABZON’DA KORKUNÇ CİNAYET: BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, BEKÇİYİ VURUP KAÇTI

HATAY’DA ARKA CAMI OLMAYAN ARAÇTAN DIŞARI SARKAN ÇOCUKLAR KAMERADA

BAKAN KURUM HATAY’DA: 11 İLDE 250 BİN KONUTU TESLİM ETTİK

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

Yükleniyor


FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2