SEDAT PEKER 'BENİ BURADAN KİMSE ALAMAZ' DEMİŞTİ…

Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasında Sedat Peker’in iadesine yönelik yapıldığı iddia edilen pazarlıkla ilgili son gelişme kulislere düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün gece kritik bir görüşme gerçekleştirdiği ifade ed

GÜNDEM 31.08.2021 21:14:58 0
SEDAT PEKER

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Ağustos’ta Ankara’da Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Sheikh Tahnoun bin Zayed al-Nahyan’ın ile görüşmesinde ana gündemin Sedat Peker’in iadesi olduğu iddia edilmişti.
Erdoğan ile Nahyan’ın görüşmesi sonrası Türkiye – BAE hattında dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya başlamış ve Nahyan’ın sahibi olduğu şirketin CEO'su Syed Basar Shueb, Türkiye'de sağlık, sanayi ve gıda işleme gibi sektörlerde yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini söylemişti.
ERDOĞAN DÜN GECE KİMİNLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI?
İktidarın Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed ile Sedat Peker’in iadesi için perde arkasında temaslara başladığı belirtilirken, BAE’nin de Türkiye ilişkileri yumuşatmaya sıcak baktığı ifade ediliyor.
Saray kulislerinden edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün gece BAE veliaht Prensi Zayed ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği iddia edildi. Kulislerden aktarılana göre, görüşmede ekonomik iş birliğine yönelik konuların yanında Sedat Peker’in iadesinin de gündeme geldiği belirtildi.
BAE’nin ekonomik iş birliği üzerinden Türkiye ile ilişkileri yumuşatmaya sıcak baktığı belirtilirken, Sedat Peker’in iadesi hakkında yaklaşımlarının ise henüz netlik kazanmadığı aktarıldı.
TÜRKİYE’NİN KARŞISINDAKİ CEPHEDELER
BAE, Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin yanında yer alması ile biliniyor. BAE, Girit'e Yunan ordusuyla ortak eğitim için 4 F-16 savaş uçağı göndermiş ve bu karar, Türkiye'nin Karadeniz'de doğalgaz rezervi bulduğunu açıklamasından hemen sonra gerçekleşmişti.
YENİ ŞAFAK “ŞEREFSİZ BUNLAR” DEMİŞTİ
Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun Bin Zayed el Nahyan ile görüşmesinin ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise bir detay dikkat çekmişti.
Erdoğan, o görüşmenin ardından 'BAE'den gerçekleşen bu ziyaret, iki ülke arasındaki buzların eridiği anlamına mı geliyor?' sorusu üzerine şunları kaydetmişti:
'Devletler arasında bu tür gidiş gelişler, iniş çıkışlar olabilir ve olmuştur da. Burada da benzer bazı durumlar oldu. Şu an itibarıyla yaklaşık birkaç aydır bizim istihbarat örgütümüz başta olmak üzere Abu Dabi yönetimiyle bazı görüşmeler yaparak bu görüşmelerle belli bir yere gelmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de (Abu Dabi Veliaht Prensi) Muhammed Bin Zayed ile de bazı görüşmeleri yapma durumlarımız olacaktır, inşallah olacaktır diye düşünüyorum bugünkü görüşmeden sonra.”
Erdoğan’ın bu şekilde Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed ile görüşmeyi istediğini ifade etmesi iktidara yakın Yeni Şafak Gazetesi’nin 23 Ekim 2020 tarihli manşetini akıllara getirmişti.
Yeni Şafak Gazetesi, bir İsrail Gazetesi’nde yer alan röportaj ile ilgili, BAE Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed ve onun sosyal medya trolü olduğu belirtilen gazeteci Hamad Al Mazrouei için, “Şerefsiz bunlar” manşetiyle çıkmıştı.
PEKER NE DEMİŞTİ?
Türkiye'deki siyaset, mafya ve bürokrasi üçgeninde yaşanan karanlık ilişkileri Youtube hesabında yayınladığı videolarla dikkat çeken Sedat Peker, kendisine 'hain' diyen isimlere Twitter'dan meydan okumuştu.
Peker, son yaptığı paylaşımlarda, '15 Temmuz'u birleşik Arap Emirlikleri finanse etti, Sedat Peker de o sebepten BAE'ye kaçtı' iddialarına ilişkin kendisinden özür dilenmesini istedi.
Peker, yaptığı paylaşımda 'Birleşik Arap Emirlikleri’nde oturumum var, hakkımda çıkarılmış herhangi bir kırmızı bülten kararı yok, uluslararası hukuka göre beni bulunduğum ülkeden hiçbir ülke alamaz. “15 Temmuz’u Birleşik Arap Emirlikleri finanse etti insanlarımız onların yüzünden şehit oldu Sedat Peker de Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittiği için haindir.” diyen gazeteciler ve siyasetçiler, bu sözlerinizden dolayı benden özür dilemezseniz sizin kahpe, namussuz, şerefsiz olduğunuzu tüm dünyaya haykırmaktan geri durmayacağım.' ifadelerini kullandı.
Peker, ayrıca kendisinin bulunduğu ülkeden bir operasyonla alınmasından çekinmeyip korkmadığını, cezaevine düşmemek gibi bir çaba içinde olmadığını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,72% 0,06
  • EURO

    50,23% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5963,84% 0,93
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,88

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Cuma 17.4 ° / 5.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.1 ° / 8.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9