SAADETTİN TANTAN, SEDAT PEKER'İN VİDEOSUNUN ŞİFRELERİNİ AÇIKLADI

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, organize suç örgütü lideri Sedat Pekerin videoları hakkında İçişleri eski Bakanı Saadettin Tantan'ın açıklamalarını köşesine taşıdı.

GÜNDEM 21.05.2021 18:48:00 0
SAADETTİN TANTAN, SEDAT PEKER

Saadettin Tantan, 'Türkiye'de sistemli bir mafya-siyaset uygulamalarını görüyoruz. Devletin gerçek sahipleri bunlar oldu. Devlet eskiden kendi kendisini denetleyebiliyordu. Hukuk vardı her şeye rağmen. Siz birlikte hareket etmişsiniz, mitingler yapmışsınız. Çok net: Siyasetin desteği olmadan olmaz. Erdoğan ülkesini seviyorsa bu işe dur demeli.' ifadelerini kullandı. 

Aytunç Erkin'in '‘Bana devletten hâlâ bilgi servisi var’ mesajı verdi' başlıklı yazısı şöyle oldu:
İlk video 2 Mayıs'ta yayınlandı… Türkiye'nin dizi film izler gibi beklediği Sedat Peker videolarının altıncısıyla birlikte toplamda 15 milyonu aşkın kişi açıklamaları izledi…
Son videoda kurduğu cümleleri, süreci başından bu yana takip eden İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan'a sordum. Bir anlamda Peker'in şifrelerini çözmeye çalıştım.
Tantan, “Devlet geleneği olan Türkiye'nin yaşadığı bu tablodan dolayı üzgünüm” dedi ve ekledi: “Online eğitim dediler mafya eğitimi verdiler. Çünkü… 1993'te çıkan ‘silahlı-silahsız suç örgütleriyle mücadele kanunu” 2006'da kaldırıldı… 1999'da çıkar amaçlı suç örgütleriyle mücadele kanunu 2005'te kaldırıldı. Hepsi bu iktidar döneminde. Delilden suça gidilmesi gerekirken suçtan delile gidiliyor. Siyaset devlet oldu! Normalde devlet vardır. Yasama-yargı-yürütme…”
Şimdi gelelim altıncı videoya…
613 DİNLEME KARARI: Sedat Peker, “Şimdi 613 kişiye dinleme kararı almışlar, bir organizasyon içindeler” iddiasında bulundu. Tantan bu cümleyi şöyle değerlendirdi: “Bilgi alabildiği adamları olduğu mesajını verdi. Devletin içinde etkin olduğunu anlatmaya çalıştı. Bu çok vahim. Çünkü, bir dönem nasıl dinlenemeyen odalar dinlenebildiyse bugün de bu şahsa bilgi servis edenler var! Bilgi alıyor, kaydediyor ve konuşuyor.”
PENTAGON DANIŞMANI RUBİN: Peker konuşmasında, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'a yakın bir isim olan ‘uzman' Michael Rubin'in makalesine atıfta bulundu ve kendisine kurulduğunu iddia ettiği tuzakla ilgili, “Fitilin ilk ateşlenmesi Michael Rubin adında Amerikalı bir yazarın, yazdığı yazıyla oldu” dedi. Sadettin Tantan bu cümleleri şöyle okudu: “Bakın ABD ve Fransız gazetelerinde bu videolar gündemde. O şahıs, ‘Beni yabancı servislerin kucağına atmayın' mesajı veriyor. Çünkü, yabancı servisler bu adamları havada kapar. Arşiv bilgilerini kullanır ve Türk devleti aleyhine kullanırlar. Bu yüzden Rubin mesajı verdi!”
DEVLETİN İÇİNDEYDİM: Sedat Peker, “Büyük skandallar benim gibi insanların anlattıklarıyla ortaya çıkar; ömrü devletin içinde geçmiş, istihbaratta, poliste, askeriyede, siyasette, sokakta geçmiş… Benden çıkacak, bakkaldan değil ki… Soydunuz devleti tarihin her döneminde” dedi. Tantan çok net konuştu: “Devletin elinde illegal faaliyette olanların arşivi vardır. Ve devlet içinde birileri bu arşivi kullanarak bazı işadamlarından menfaat temin eder. O şahıs, ‘Bunların hepsini biliyorum. Ama ben aldığım paraları dağıttım, siz dağıtmadınız. O paraları alıp başka hesaplar içinde olanlar var' diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj verdi. Esas mesele de bu. Devlet, terörle mücadele eden isimsiz kahramanlarına saygısızlık ediyor. Bu isimlerin kullanılması, 1980 öncesi ve sonrasında bu isimlerin kullanılması… Son 19 yılda geldiğimiz nokta. Maalesef, organize suç örgütleri devleti teslim aldı.”
TAYYİP ABİ… Sedat Peker konuşmasında, “Bir gün Tayyip Abi (Erdoğan) görecek. Uluslararası ölçekte suç örgütleri var, ahtapot gibi. Türkiye'yi, çevre ülkeleri sarmışlar. Tüm dünyanın birçok ülkesine çöreklenmişler. Çevresini saran bunları budayacağına inanıyorum” iddiasında bulundu. Tantan şu değerlendirmeyi yaptı: “Birincisi… İmaj çalışmasını Erdoğan üzerinden yapmaya çalışıyor. Birilerini ayırıyor birilerine saygı gösteriyor! Beni kaybetmeyin beni kazanın demeye getiriyor. Aslında bu oyunu Cumhurbaşkanı Erdoğan bozar ama bunu yapar mı? İktidarın samimi olmadığı her halinden belli. Samimiyse gerçeği ortaya çıkarır ve soruşturmaya başlar. İktidar bu yüzleşmeyi yapabilir mi bana yapamaz gibi geliyor.”
SON NOT: Sadettin Tantan şu analizle bitirdi: “Türkiye'de sistemli bir mafya-siyaset uygulamalarını görüyoruz. Devletin gerçek sahipleri bunlar oldu. Devlet eskiden kendi kendisini denetleyebiliyordu. Hukuk vardı her şeye rağmen. Siz birlikte hareket etmişsiniz, mitingler yapmışsınız. Çok net: Siyasetin desteği olmadan olmaz. Erdoğan ülkesini seviyorsa bu işe dur demeli.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,03
  • EURO

    50,28% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5961,07% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

VEYİS ATEŞ ADLİYEDE: UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA İFADE VERDİ, TESTE GİRECEK

BAKAN SENDİKALARI DİNLEDİ, KOMİSYON TOPLANDI: ASGARİ ÜCRETTE İKİNCİ PERDE

TBMM’DEN ÖNCE CUMHURBAŞKANI: AKP SÜREÇ RAPORUNU ERDOĞAN’A TESLİM ETTİ

ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI: YAKALAMA KARARLARI, SERBEST BIRAKILANLAR

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

Yükleniyor


TBMM’DEN ÖNCE CUMHURBAŞKANI: AKP SÜREÇ RAPORUNU ERDOĞAN’A TESLİM ETTİ

ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI: YAKALAMA KARARLARI, SERBEST BIRAKILANLAR

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Cuma 17.4 ° / 5.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.1 ° / 8.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9