POLİS YANLIŞ ADRESE BASKIN YAPTI

Diyarbakır’da iddiaya göre, evine baskın yaptıkları Süleyman Arıkan’ı darp eden polisler, bir süre sonra yanlış adrese geldiklerini anlayınca bu kez ‘şikayetçi olursan senin için iyi olmaz, yardım yataklıktan alırız’ diyerek ken

GÜNDEM 15.08.2020 11:23:54 0
POLİS YANLIŞ ADRESE BASKIN YAPTI

Diyarbakır’da yaşayan Süleyman Arıkan’ın dairesi dün sabah saat 05.00 sıralarında özel harekat polisleri tarafından basıldı. İddialara göre, eve girer girmez Arıkan’ı yere yatırıp darp etmeye başlayan polisler, bazı isimler sordu. Arıkan, bu kişileri tanımadığını ve yanlış adreste olduklarını dile getirmesine rağmen polislerden dakikalarca şiddet görmeye devam etti.
Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Arıkan’ı uzun süre darp eden polisler, bir süre sonra yanlış adrese baskın düzenlediklerinin farkına vardı. Yanlış eve baskın yaptıklarını anlayan polisler, şikâyetçi olmaması için Arıkan’ı tehdit ederek evden ayrılıp, aynı dairedeki komşusu Seyfettin Kardaş’ın evine baskın yapıp, sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına aldı.
Evinde polis şiddetine maruz kalıp, üstüne de tehdit edildiğini öne süren Arıkan, yaşadıklarını anlattı.
Yaşadığı dairenin kapısının sabah 05.00’da şiddetli bir şekilde yumruklandığını dile getiren Arıkan, kalkıp kapıyı açtığında yüzü maskeli, ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan çok sayıda kişiyle karşılaştığını ifade etti. Arıkan, “İlk kim olduklarını anlamadım, içeri girdiklerinde polis olduklarını anladım. Bana bazı isimler sordular. Tanımadığımı söyledim. Beni evimin terasına çıkardılar. Yere yatırıp hakaret ettiler” dedi.
'KÜFÜR VE HAKARET ETTİLER'
Polislere itiraz ettikçe daha çok darp edildiğini söyleyen Arıkan, “Onlara yanlış yaptıklarını söyledim. Bana küfür edip, hakaret ettiler. Yetmedi silahın dipçiği ile sırtıma vurdular, darp ettiler. Yerde iken 5 kişi sırtıma vurmaya başladı. Suçumu sordum ‘konuşma!’ deyip hakaret etmeye devam ettiler. Onlara itiraz edince daha çok vurdular” diye anlattı.
Arıkan, kendisini darp eden polislerin bir süre sonra ise yanlış adrese geldiklerini fark ettiklerini belirtti. Arıkan, sonrasında yaşananları şöyle dile getirdi:
“Yaklaşık bir saat evimde bana hakaret edip, darp ettiler. Bir saatin sonunda yanlış eve geldiklerini anladılar. Bana ‘birini arıyoruz’ dediler. Onlara ellerindeki adresin benim adresim olmadığını söyledim. Yanlış adrese geldiklerini anlamalarına rağmen üzerime gelmeye, baskı kurmaya devam ettiler. Onlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımı söyleyince beni tehdit ettiler.”
Polislerin kendisini ‘şikayetçi olursan senin için iyi olmaz, yardım yataklıktan alırız' şeklinde tehdit ettiğini söyleyen Arıkan, polislerin evinden ayrılmasından birkaç saat sonra Şehitlik Karakolu’na giderek şikayette bulunmak istedi.
KARAKOL ŞİKAYETİ İŞLEME ALMADI
Arıkan'ın iddiasına göre buradaki polisler, ‘Hangi birim sana geldi bilmiyoruz’ diyerek onu şikayetini almadan savcılığa yönlendirdi.
Arama izni olmadan evi basılıp darp edilen, şikayet başvurusu alınmayan Arıkan, “Kusura bakmayın bile demediler. Sosyal medyada ya da haberlerde bu tür hak ihlalleri ile karşılaşanlar yalan sanıyor ama ben yaşadım. Dayak yediğimle kaldım. Karşılarındaki suçlu dahi olsa bu muamele yapılmamalıydı. Burası için demokratik bir ülke diyorlar ama bana yapılan muamele çok farklıydı. Yaşadıklarımı insanların öğrenmesini istiyorum. Bugün benim başıma yarın başkasının başına da gelebilir” dedi.
Belki bir şey değişmese de savcılığa gidip şikayetçi olacağını söyleyen Arıkan, “Elimden geleni yapacağım. Sessiz kalırsam bu olaylar tekrarlanır. Şikayetçi olursam belki evime yine gelecekler ama olsun gelsinler, korkmuyorum” diye konuştu.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11182,96%1,66
  • DOLAR

    41,27% -0,05
  • EURO

    48,99% 0,81
  • GRAM ALTIN

    4896,55% 0,25
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDE OPERASYON: 20 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Yükleniyor


ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 29.4 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0