ÖZEL: “BU YARGILAMAYI İLK FETÖ BAŞLATILMIŞTI AMA SONUÇLANDIRAN HAKİMİN EŞİ FETÖ İTİRAFÇISI”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, mahkûmiyet kararıyla sonuçlanan Gezi Davası’na ilişkin, “Dün mahkemede AKP’den aday adayı olduğu söylenen hakimin durumu kesinleşti. Kendisi, 3 yıl öncesine kadar AK Parti üyesi bir avukattı, AK Pa

GÜNDEM 26.04.2022 21:01:19 0
ÖZEL: “BU YARGILAMAYI İLK FETÖ BAŞLATILMIŞTI AMA SONUÇLANDIRAN HAKİMİN EŞİ FETÖ İTİRAFÇISI”

Peki bu kişinin eşi? Samsun Bafra’da hemşireydi. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra hakimin eşi tutuklandı, 3 ay süreyle hapishanede yattı. Beraat etmedi, suçunu kabul etti. Fethullahçı örgütlenmeden olduğunu kabul etti ve Samsun Bafra’da 160 kişinin ismini vererek itirafçı oldu. İtirafçı olduğu için şartlı olarak da tahliye oldu. Dün ‘siz darbecisiniz’ kararını veren hakimin evli olduğu eşi, 15 Temmuz darbesini yapan cemaatin bir mensubu; bunu kabul ediyor, itirafçı oluyor, 160 tane de isim veriyor” dedi.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Davası’nda tutuklu olarak yargılanan iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verdi. Ayşe Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater Utku, Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay, Şerafettin Can Atalay hakkında ise 18 yıl hapis cezasına hükmedildi. Yapıcı, Özerden ve Utku, Bakırköy Kadın Cezaevi’ne konuldu.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yapıcı, Özerden ve Utku’yu bugün Bakırköy Kadın Cezaevi’nde ziyaret etti. Özel, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Dün akşam saatlerinde, kimsenin beklemediği ve herkesin vicdanını yaralayan bir kararla Gezi Davası’ndan yargılanan herkes tutuklanmıştı. Bu tutuklulardan üç tanesi Bakırköy Kadın Cezaevi’ne konmuştu. Bugün üçünü ziyaret ettim. Öncelikle; geçmişte de Cezaevi Komisyonu’nda görev yapmış birisi olarak, geçmişten gelen geleneğin devam ettiğini ve Bakırköy Cezaevi’ndeki personelin tutuklulara davranışlarının son derece olumlu olduğunu, bu konuda herhangi bir şikayet aktarılmadığını gördüm.
“YAPICI İLE YAPTIĞIM GÖRÜŞMEDE KENDİSİ ‘ŞAŞKINLIK İÇİNDEYİM’ DEDİ”
Sayın Mücella Yapıcı, Sayın Çiğdem Mater Utku ve Sayın Mine Özerden ile ayrı ayrı görüştüm. Elbette kendilerinin ilk günler olmasından dolayı birtakım talepleri var, o talepleri cezaevi yönetimine illettik. Yapıcı ile yaptığım görüşmede kendisi, ‘Şaşkınlık içindeyim’ dedi. İlk olarak ve en çarpıcı olarak söylediği bu. 72 yaşında olduğunu, bir mimar olarak ömrü boyunca çalıştığını, kendisinin hali hazırda bir kiralık evde oturduğunu, geçmişte yaptığı bazı görevlerin, örneğin belediyelerde planlama müdürlüklerindeki görevlerin çok kritik görevler olduğunu, oralarda dürüstlüğün, maddi meselelere tamah etmemenin çok önemli olduğunu, hayatı boyunca bu sınavlardan olumlu geçmiş olarak kendini addettiğini ve bundan gurur duyduğunu; dün, ‘Benim yaşıma gelince inşallah siz de çocuklarınızın yüzüne benim gibi bakabilecek durumda olursunuz’ diye mahkemeye de hatırlattığını söyledi. ‘Ben Gezi’nin finansörü olarak söyleniyorum, bir tek mülküm yok’ dedi.

Özellikle de Kavala’nın kendilerine emir verdiğiyle ilgili iddiaya şunu söylüyor; ’26 yıldır Kavala ile sokakta bile karşılaşmadım, karşılaşsam konuşurdum, bir tane telefon görüşmesi dahi yapmadım, Kavala bana nasıl emir, talimat vermiş, Gezi’yi planlamış ve onun söyledikleriyle bunu yapıyor olabilirim, önce birisi bunu açıklasın’ dedi. Gezi ruhunun kendilerini ayakta tuttuğunu söylüyorlar. Bu durumda dışarıya söyledikleri bir tek şey var; ‘Hiç merak etmeyin, dimdik ayaktayız, nasıl dimdik girdiysek dimdik de buradan çıkarız’ diye ifade ediyorlar.

“KAÇMIŞKEN KENDİM GELDİM VE BUNU DİLEKÇEME YAZDIĞIM HALDE GELDİM, BUNU BANA NASIL YAKIŞTIRIYORLAR”
Sayın Çiğdem Mater dedi ki; ‘Beni kaçma şüphesi ile yakalayıp getirdiler, buraya koydular. Ben Hamburg’ta bir film işi almıştım, ben aldığımda mahkeme yoktu, 2021’in Mayıs’ında mahkeme başladı. Dilekçe verdik, 2022’nin şubatında iş biter ve martın başında gelir. Aynen söylediğim gibi şubatın sonunda buraya geldim, zaten dışarıdaydım. Karar duruşması için söz verdiğim tarihte geldim. Bana cezayı verdiler, ‘Tutuklu kalacaksın, çünkü sen kaçarsın’ diyorlar. Kaçmışken kendim geldim ve bunu dilekçeme yazdığım halde geldim, bunu bana nasıl yakıştırıyorlar’. Gerçekten ben de kendisine bir şey söylemedim, son derece moralliydi.
Sayın Mine Özerden ile de görüştük. O, ‘Eninde sonunda çıkacağız, hukuk işleyecek. Dün hukukun işlememesi önemli değil ama bu ülkeyi hukuka davet etmek çok önemli. Savunmalarımızın okunması yeter, bütün meseleye açıklık getirecek şekilde. Ben, benim savunmamı okuyacak bir AK Partilinin bize hak vermemesini ihtimal dahilinde görmüyorum’ dedi.

“EY BEKİR BOZDAĞ, ‘BEN BU MAHKEMEYİ TANIMIYORUM, KARARLARINA SAYGI DUYMUYORUM’ DİYEN RECEP TAYYİP ERDOĞAN DURURKEN BİZ Mİ MÜDAHALE EDİYORUZ”
Şöyle bir geçeklik var ki defalarca berat ettikleri bir suçtan, ‘Ben bunu kabul etmiyorum, kabul edemem, onları kimse serbest bırakmaz’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapılan bir yargılama söz konusu. Bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bizim yargıya müdahale ettiğimizi söylemiş. Ey Bekir Bozdağ, ‘Ben bu mahkemeyi tanımıyorum, kararlarına saygı duymuyorum’ diyen Recep Tayyip Erdoğan dururken biz mi müdahale ediyoruz. Mahkemeler görüşülmeden önce o mahkemelerin hakimlerini değiştiren sizler dururken biz mi müdahale ediyoruz.

“DÜN ‘SİZ DARBECİSİNİZ’ KARARINI VEREN HAKİMİN EŞİ 15 TEMMUZ DARBESİNİ YAPAN CEMAATİN BİR MENSUBU”
Son olarak, buradan çok önemli bir bilgiyi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Özellikle FETÖ ile mücadele konusunda çok konuşan AK Partili milletvekillerine, yöneticilere, AK Parti’ye yakın gazetecilere bu bilgiyi verelim bakalım. Dün mahkemede AKP’den aday adayı olduğu söylenen hakimin durumu kesinleşti. Kendisi 3 yıl öncesine kadar AK Parti üyesi bir avukattı, AK Parti teşkilatından yargı teşkilatına devşirildi. Peki bu kişinin eşi? Samsun Bafra’da hemşireydi. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra hakimin eşi tutuklandı, 3 ay süreyle hapishanede yattı.

Beraat etmedi, suçunu kabul etti. Fethullahçı örgütlenmeden olduğunu kabul etti ve Samsun Bafra’da 160 kişinin ismini vererek itirafçı oldu. İtirafçı olduğu için şartlı olarak da tahliye oldu. Dün ‘siz darbecisiniz’ kararını veren hakimin evli olduğu eşi, 15 Temmuz darbesinin yapan cemaatin bir mensubu; bunu kabul ediyor, itirafçı oluyor, 160 tane de isim veriyor. Bu kişiye Osman Kavala’yı, Mücella Yapıcı’yı, bütün arkadaşlarımızı yargılatıp ‘darbe’ kararı verdirdiniz. Bu da Türkiye’nin siyasi, hukuk tarihine geçecek karar bir lekedir. Elinizde itirafçı olarak tuttuğunuz, adeta elinizde tutsak olmuş birisine bizim arkadaşlarımızı yargılatıp onları tutsak ettiniz, yazıklar olsun, bu unutulmaz.

“BU YARGILAMAYI İLK FETÖ BAŞLATILMIŞTI AMA SONUÇLANDIRAN HAKİMİN EŞİ FETÖ İTİRAFÇISI”
‘Yargıya müdahale’ diyen Bekir Bozdağ’ın buna bir açıklık getirilmesi lazım. Derhal kamuoyundan özür dilenmeli, bu heyet değişmeli, yapılan itirazlar karara bağlanmalı ve İstinafta bu kararlar görüşülerek bütün tutukluların tutuksuz kalması sağlanmalıdır. Zaten bu yargılamayı ilk FETÖ başlatılmıştı ama sonuçlandıran hakimin eşinin FETÖ itirafçısı olduğu kayıtlardayken bu vakitten sonra artık tuz kokmuştur, yapacak hiçbir şey yoktur.'

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

Yükleniyor


ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2