OYUNA GELMEYECEĞİZ! BİZ HİZMET EDECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasını değerlendirdi ve “Onun tutuklanmasını isteyen savcı savcı değil, tutuklayan hakim hakim değil” dedi. Kılıçdaroğl

GÜNDEM 21.05.2020 01:21:25 0
OYUNA GELMEYECEĞİZ! BİZ HİZMET EDECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasını değerlendirdi ve “Onun tutuklanmasını isteyen savcı savcı değil, tutuklayan hakim hakim değil” dedi. Kılıçdaroğlu CHP’nin sokağa davet edilmek istendiğini ancak “bu oyuna gelmeyeceklerini” ifade ederek, “Hayır, biz inandığımız yolda halka hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE 1 TV’de gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu Türkiye’nin yaşadığı ciddi sorunlar olduğunu belirterek, sorunların sağduyu ile aşılacağını kaydetti: “Kavgadan uzak durmak gerekiyor, ortak sorun çözülecekse uygarca tartışmak lazım. Kovid-19 bütün dünyada var ama bütün ülkelerin parlamentoları açık, Türkiye’de kapalı… Bir iktidar ülkeyi yönetmekten acizse başka gündem maddeleri yaratmak zorunda kalabilir, iktidarın yaptığı gibi. Çözüm üretemiyor, bir kişi her şeyi ben bilirim diyor. Damat da var her şeyi güllük gülistanlık yönetirim diyor ama gerçek hayat öyle değil. Bir kadın yemek artıklarına ihtiyacım var diye yemek topluyordu. Bu 21 yüzyılın Türkiye’sindeki fotoğraf.”

Kılıçdaroğlu, valili ve kaymakamların CHP’li belediyelerden talep ettiklerinin yapıldığını vurgulayarak, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 195 personelin ve 65 aracın, Türkiye genelinde CHP’li belediyelerin 2 bin 554 personelin ve 714 aracın vali ve kaymakamlık emrinde çalıştığını açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Hadi bize personel, araç vermiyor deseler, o zaman dersiniz. Basit bir tartışma yüzünden olay büyüdü. CHP’li belediyeler iş yapmıyor demek için büyüdü. CHP’li belediyeler bütün engellemelere rağmen tarih yazıyorlar” diye konuştu.

‘TUTUKLAYAN HAKİM HAKİM DEĞİL’

Adana Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ın talimatıyla hapse atıldı. Onun tutuklanmasını isteyen savcı savcı değil, tutuklayan hakim hakim değil” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Yıldırım’ın tutuklanmasına neden olan olayın güvenlik kamera kayıtlarının verilmediğine de dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “talimatıyla” Yıldırım’ın tutuklanmasından kaymakam, vali, hakim ve savcının sorumlu olduğunu ekledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün savcılara gönderdiği genelgeyi hatırlatan Kılıçdaroğlu, bütün savcıların demokrasinin ne olduğunu anlaması için o genelgeyi okuması gerektiğini vurguladı.

‘BİZİ SOKAĞA DAVET EDİYORLAR’

Yıldırım’ın “haksız yere tutuklanmasının” kamuoyu vicdanını sızlattığının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Gerginlik yaratmak istiyorlar, CHP’li gençler sokağa çıkacak hesabını soracak. Hayır, biz inandığımız yolda halka hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizi sokağa davet ediyorlar, ekranlarda listemiz hazır şunu asacağız, keseceğiz diyorlar… Bütün vatandaşlarıma diyorum, Erdoğan şunu bunu söylemiş, vız gelir tırıs gider. Bizim belediyelerin olduğu yerde bir çocuk bile yatağa aç giremeyecek” ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN TUZAK KURMAYA DEVAM EDİYOR’

Kılıçdaroğlu CHP’nin 'terör örgütleriyle yan yana gösterilmek istenmesini' ise şöyle yorumladı: “Terör sorununun çözülmemesi siyasetçilerden kaynaklı. Sorunu vatandaşın oy verip iktidar yaptığı siyasi otorite çözecek. Biz ne yapıyoruz, güvenlik güçlerimiz terörle mücadele ediyorsa destek veriyoruz. Şimdi Erdoğan CHP’yi bir anlamda nasıl suçlayabilirim diye özel arayış içinde. Artık Erdoğan’ın söylediklerine bu millet inanmıyor. Erdoğan’ın yerel seçimlerde Osman Öcalan’ı bulması ve devletin televizyonunda konuşturması, İmralı’dan gelen mesajı yayınlaması. Millet kimin ne olduğunu biliyor. Kişinin yaşam tarzı ne olursa olsun, ben onun kimliğiyle değil işsiz, özgür olup olmadığıyla ilgilenirim. Ben Allah’la kul arasına girecek değilim. Biz Erdoğan’ın kurduğu tuzaklara düşmüyoruz ama o tuzak kurmaya aklı sıra devam ediyor.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11108,29%1,25
  • DOLAR

    42,06% 0,01
  • EURO

    48,56% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5429,39% 0,33
  • Ç. ALTIN

    8987,69% 0,00

CUMHURİYET’E DİL UZATAN TARİKAT YİNE SAHNEDE!

CHP’NİN ‘BUTLAN’ DOSYASI KAPANDI, SIRA CEZA DAVASINDA!

2026 ZAMMI BELLİ OLDU: VATANDAŞIN CEBİNE SOĞUK DUŞ!

AHMET ÖZER'İN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

HÜDA KAYA CEZAEVİNE TESLİM OLDU

MARATONUN EV SAHİBİ 12 METREKARELİK BİR HÜCREDE BURAYI İZLİYOR

CHP'Lİ TUTDERE DEPREM DAVALARI İLE İLGİLİ KRİTİK DOSYAYI BAKAN TUNÇ'A İLETTİ

CHP’DEN ÇARPICI İDDİA:BİR YILDA HELİKOPTER ALINACAK PARAYI KİRAYA VERDİLER!

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİĞE ÇIKMAK YASAK! ESKİ EHLİYETLER İPTAL EDİLDİ

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

Yükleniyor


CHP’NİN ‘BUTLAN’ DOSYASI KAPANDI, SIRA CEZA DAVASINDA!

AHMET ÖZER'İN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

HÜDA KAYA CEZAEVİNE TESLİM OLDU

MARATONUN EV SAHİBİ 12 METREKARELİK BİR HÜCREDE BURAYI İZLİYOR

CHP'Lİ TUTDERE DEPREM DAVALARI İLE İLGİLİ KRİTİK DOSYAYI BAKAN TUNÇ'A İLETTİ

CHP’DEN ÇARPICI İDDİA:BİR YILDA HELİKOPTER ALINACAK PARAYI KİRAYA VERDİLER!

  • Pazartesi 28.6 ° / 16 ° Güneşli
  • Salı 26.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 28.6 ° / 15.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4