NEVRUZ’A KATILANLARA ‘SOSYAL MESAFE’ CEZASI VERİLDİ

Tunceli'de Nevruz'a katılan 35 kişiye 'koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri' gerekçesiyle para cezası verildi.

GÜNDEM 3.04.2021 19:09:21 0
NEVRUZ’A KATILANLARA ‘SOSYAL MESAFE’ CEZASI VERİLDİ

Tunceli'de Nevruz kutlamasına katılan 35 kişiye 'koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri' gerekçesiyle 427'şer TL idari para cezasın verilmesi Meclis gündemine taşındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için Meclise soru önergesi veren HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, “Kamuoyunun tepkisini çeken ve yoğun eleştirilere neden olan AKP’nin ‘Lebaleb’ kongrelerine katılan ve sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği için ceza yazılan kişi veya kişiler var mıdır? Yazılmamışsa bunun gerekçesi nedir?” diye sordu.
HDP Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Tunceli Milletvekili Alican Önlü,Tunceli Nevruz'una katılanlara idari para cezası verilmesine ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.
Alican Önlü, “Başta partimiz olmak üzere tüm demokrasi güçlerine karşı her alanda bir çöktürme planını uygulamaya koymaktadır. Bir yandan hukuk ve yargının gücüyle partimizin kapatılması ve siyaset yasakları istenirken, diğer taraftan da günlük olarak il eş başkanlarımız, yöneticilerimiz ve üyelerimiz soruşturma, para cezası, gözaltı, takip ve fişleme gibi yöntemlerle sindirilmeye çalışılıyor. Partimize yönelik saldırılarla başta Kürt halkı ve kadınlar olmak üzere Türkiye halkları çaresiz, umutsuz ve geleceksiz bırakılmak isteniyor” ifadelerini kullandı.
“VALİ AKP İL BAŞKANI GİBİ GÖREV YAPMAKTA”
İktidarın cezalar ve yargıyı sadece demokrasi kesimlerine karşı bir sopa olarak kullanıldığını belirten Önlü, şu ifadeleri kullandı: 
“Tunceli baskı politikalarının en fazla uygulandığı kentlerin başında gelmektedir. Tunceli'ye vali olarak atanan Mehmet Ali Özkan atandığı günden itibaren adeta bir AKP il başkanı gibi görev yapmakta ve keyfi cezalarla hak arama girişimlerini engellemektedir.”
Basına yansıyan ve tüm kamuoyu tarafından tartışılan AKP ve MHP’nin ‘Lebaleb’ kongrelerine katılan ve sosyal mesafe kurallarını ihlal eden tek bir kişiye dahi ceza yazılmadığını söyleyen Önlü, “Tunceli’de 21 Mart’ta Nevruz’a katılan 35 kişiye 'koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri' gerekçesiyle 427'şer TL idari para cezası uygulanması bu düşman ceza hukukunun açık bir göstergesidir” dedi.
BAKAN SOYLU’YA SORULAR
Alican Önlü, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti: 
- Partimiz, bileşenlerimiz ve ittifak yaptığımız kurumlara yönelik bakanlığınızın ve idari birimlerinin sistematik bir şekilde uyguladığı düşmanlık hukukunun gerekçesi nedir?
- Kamuoyunun tepkisini çeken ve yoğun eleştirilere neden olan AKP’nin ‘Lebaleb’ kongrelerine katılan ve sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği için ceza yazılan kişi veya kişiler var mıdır? Yazılmamışsa bunun gerekçesi nedir?
- HDP’nin kapatılması için birçok kentte TGB tarafından imza standlarının kurulması, broşür ve el ilanı dağıtılmasına izin verilirken, aynı kentlerde Nevruz kutlamaları için stant kurulmasına el ilanı ve broşür dağıtımı neden engellenmiştir?
- Son 1 yıl içerisinde Tunceli'de sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği için kaç kişiye ceza yazılmıştır?
- Son 1 yıl içerisinde Tunceli'de idari para cezası kesilen yurttaş sayısı kaçtır? Bu kişilere ceza kesilme gerekçeleri nelerdir?
- Atandığı günden itibaren AKP il başkanı gibi hareket eden ve keyfi cezalarla hak arama girişimlerini engelleyen Vali Mehmet Ali Özkan’ı görevden almayı düşünüyor musunuz?
Kaynak: Evrensel

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,49% 0,02
  • EURO

    43,75% -0,30
  • GRAM ALTIN

    4077,11% -0,68
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,33

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

İBB’YE YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN VE KAYINPEDERİ ÜZERİNDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK'ÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI…

SAMSUN'DA HEYELAN: BABA VE İKİ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

SAMSUN'DA HEYELAN: AKARYAKIT İSTASYONUNDA ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

ELAZIĞ'DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA ZİYARET

İMAMOĞLU’NDAN GÖZALTILARA TEPKİ…

TGRT'DE OLUMSUZ 'KJ'YE PATRON EŞİ SANSÜRÜ…

ÖZGÜR ÇELİK O BAVULLARI TEK TEK AÇTI!

AKP'Lİ İSİMDEN İTİRAF GİBİ 'İMAMOĞLU' VE 'KAYYUM' SÖZLERİ!

Yükleniyor


İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

  • Perşembe 22.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50