MUHARREM İNCE, CHP’DEN İSTİFA ETTİ

Memleket Hareketi'ni kuran ve yeni partiyle devam etme kararı alan Muharrem İnce, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisini aday gösteren CHP'den istifa ettiğini açıkladı: ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum.

GÜNDEM 8.02.2021 14:03:25 0
MUHARREM İNCE, CHP’DEN İSTİFA ETTİ

Bir basın toplantısı düzenleyen Muharrem İnce, gazetecilere hitaben “Çok yakında genel merkezimizde sizleri ağırlayacağız” dedi.
– Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler biz atanmış rektör istemiyoruz deyince sayın Erdoğan “yürekleri yetse cumhurbaşkanına da istifa diyecekler” dedi.
– Acaba muhalefet bir şey diyecek mi diye bekledim, muhalefetten tık yok. Milyonlarca yüreği yeten bir insan var bu toplumda.
– Ben onların sözcüsü olarak diyorum ki: Evet, istifa etmelisin! Bu muhalefet diyemiyor bunu, meydan okuyamıyor.
– Toplumu karpuz gibi bölmüşler, herkes yerinden memnun ama biz memnun değiliz. Biz üçüncü bir yol sunuyoruz insanların önüne.
TÜRKİYE SAHİPSİZ DEĞİLDİR
– Alternatif çözüm üretemeyen bir muhalefet Türkiye'nin kaderi bu olamaz. Türkiye sahipsiz değildir, çözüm vardır umut vardır büyük sorunlar köhnemiş yöntemlerle çözülemez.
– Biz Türkiye'ye bir fırsat bir çıkış yolu bir seçenek olacağız. Özgür bir Türkiye yaratacağız. Rahmetli Demirel'in tanımıyla konuşan bir Türkiye adaleti tesis edeceğiz ve bu ülkenin gençlerini teknolojiyle tanıştıracağız. Vicdan olacak her yaptığımız işte. Önce vicdan üretim olacak, üretim refahın tabana yayacağız.
– Gelelim muhalefete. Parti içi demokrasiyi yok edip ülkeye demokrasi vaat edersen kimse sana inanmaz. Atatürk isminin silindiği AKP iktidarında Atatürk diyemeyen CHP yöneticilerinin de olması içimizi kan ağlatmaktadır.
CHP ARTIK BİR TABELADAN İBARET
– Potansiyeline güvenmeyip dostlarına bel bağlayan tek ana muhalefet CHP’dir. CHP artık bir tabeladan ibaret, benim hedefim 50+1.
– Atatürk’ün kurduğu CHP kendi ilkelerinden uzaklaşmıştır. İdeolojik savrulmalar yaşamaktadır. Yöneticiler ile seçmen arasında derin bir uçurum oluşmuştur.
ATATÜRK’E KEFERE DİYENLERLE YOLUMU AYIRIYORUM
– Cefasını çekenler başka sefasını sürenler başka. Bugün bir yol ayrımında olduğumu biliyorum. 42 yılın sonunda kafamda siyah saç kalmadı. 42 yıl içinde her kademede görev yaptım. Hâlâ Atatürkçüyüm. Hâlâ kurucu değerlere sımsıkı bağlıyım.
– ABD’den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. “Mustafa Kemal” deyip, “Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle” yolumu ayırıyorum. Grup başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp atamaya getiren bu yönetimle yollarımı ayırıyorum.
– CHP aday yapmayınca başka partiden gidip aday olup, bugün CHP’yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum. Sahte CHP’li olanlarla yolumu ayırıyorum. FETÖ’cüleri, Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum.
– Mavi Vatan’ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum. “Türkiye maalesef Azerbaycan’a yardım etti” diyenlerle yolumu ayırıyorum. Bu arkadaşlardan ayrılıyorum.
– Teknolojiyi kullanarak, az sonra e-Devlet üzerinden istifa edeceğim. 42 yıllık emek var, gerekçesini yazılı olarak da açıklayacağım.
– CHP’den istifa eden üç milletvekili arkadaşımız Memleket Hareketi’ne katılmışlardır. Partimiz kurulunca, TBMM’de İYİ Parti’den sonra en çok vekili olan grup olacağız.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9102,02%-1,02
  • DOLAR

    39,56% 0,12
  • EURO

    45,52% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4281,27% 0,02
  • Ç. ALTIN

    6910,88% -0,44

İMAMOĞLU'NDAN AVUKATININ TUTUKLANMASINA TEPKİ

NURİ ÜYSEN CAMİİ YENİDEN PROTOKOLÜ İMZALANDI

KAYMAKAM YILMAZ,BELEN’DEN GÜMÜŞHANE’YE UĞURLANDI…

BELEDİYE LERİN ELİNDEN YURT AÇMA RUHSATI ALINDI

HATAYDA ATIK SU ALT YAPI ÇALIŞMALARI SIRASINDA GÖÇÜK: 2 İŞÇİ ÖLDÜ

İMAMOĞLU'NUN AVUKATI MEHMET PEHLİVAN TUTUKLANDI!

TUTUKLU BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI MURAT ÇALIK HASTANEYE SEVK EDİLDİ

ÇATIŞMALARDA 7. GÜN | İRAN, TEL AVİV'İ VURDU; İSRAİL YENİ HAVA SALDIRILARI DÜZENLEDİ

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

WSJ: TRUMP İRAN'A HAREKAT PLANINI ONAYLADI ANCAK "VUR EMRİ" VERMEDİ

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR: ON BİNLER AVCILAR'DA BULUŞTU

CHP KADIN KOLLARI'NIN AVCILAR MİTİNGİ ÖNCESİ DÜZENLEDİĞİ YÜRÜYÜŞE POLİS MÜDAHALESİ

ERDOĞAN ANAMUHALEFETİ HEDEF ALDI

DEM PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

İSKENDERUN'DA DOĞALGAZ PATLAMASI

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELİYOR

ÇATIŞMALARDA 6. GÜN | İRAN KIZILAY BAŞKANI: İSRAİL, 21 EYALETE SALDIRI DÜZENLEDİ

YENİSİNİ ALINCA ESKİSİNE YOL VERDİ

AKAY, TBMM'DE KAMU KAYNAKLARI İLE ÇOKLU MAAŞ ALANLARA TEPKİ GÖSTERDİ

ÖZBUDUN ANAYASA KOMİSYONU BAŞKANI OLDU….

HATAY'DA 21 BİN KONUT İÇİN KURA HEYECANI

ÖNTÜRK, ALTINÖZÜ’NDE MUHTARLARLA İSTİŞARE ETTİ

TRUMP’TAN HAMANEY'E SUİKAST SİNYALİ, KOLAY HEDEF AMA ONU ÖLDÜRMEYECEĞİZ

TBMM'DE "İSRAİL-İRAN TEZKERESİ" OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

İRAN, İSRAİL'E KARŞI YENİ FÜZE VE İHA OPERASYONU BAŞLATTI

BAHÇELİ: İSRAİL’İN SİYASİ VE STRATEJİK AMACI TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİNİ BALTALAMAKTIR

ÜMİT ÖZDAĞ TAHLİYE EDİLDİ: HİÇBİRİMİZİN ANAYASAL HAKLARI GÜVENCE ALTINDA DEĞİL

ÜMİT ÖZDAĞ TAHLİYE EDİLDİ: HİÇBİRİMİZİN ANAYASAL HAKLARI GÜVENCE ALTINDA DEĞİL

ÇATIŞMALARDA 5. GÜN: İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI BAŞLATAN İRAN'DAN "SALDIRILAR YOĞUNLAŞACAK" MESAJI

KAMU HASTANESİNDE 'HAKSIZ KAZANÇ' SORUŞTURMASI: 6 GÖZALTI

Yükleniyor


BELEDİYE LERİN ELİNDEN YURT AÇMA RUHSATI ALINDI

İMAMOĞLU'NUN AVUKATI MEHMET PEHLİVAN TUTUKLANDI!

TUTUKLU BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI MURAT ÇALIK HASTANEYE SEVK EDİLDİ

ÇATIŞMALARDA 7. GÜN | İRAN, TEL AVİV'İ VURDU; İSRAİL YENİ HAVA SALDIRILARI DÜZENLEDİ

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR: ON BİNLER AVCILAR'DA BULUŞTU

CHP KADIN KOLLARI'NIN AVCILAR MİTİNGİ ÖNCESİ DÜZENLEDİĞİ YÜRÜYÜŞE POLİS MÜDAHALESİ

  • Cuma 34.3 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.2 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Pazar 34.4 ° / 19.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2