MASKELER YIKANABİLİR OLACAK, FİYATLAR  BU HAFTA BELİRLENECEK

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin (İTHİB)  Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, satılacak maskeler için tasarım ve fiyatının bu hafta belli olacağını, kumaş tedarikinde sorun olmadığını açıkladı.

GÜNDEM 5.05.2020 22:18:55 0
MASKELER YIKANABİLİR OLACAK, FİYATLAR  BU HAFTA BELİRLENECEK

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin (İTHİB)  Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, satılacak maskeler için tasarım ve fiyatının bu hafta belli olacağını, kumaş tedarikinde sorun olmadığını açıkladı. Öksüz, “Maskeler çok kullanımlı yıkanabilir olacak” dedi.Erdoğan’ın “Bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske ve bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz.

Bir üst fiyat belirleyeceğiz” açıklamasının ardından üreticiler maske fiyatı ve şekli için çalışmalara başladı. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği'nin (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, ANKA’ya maskelerin çok kullanımlık yıkanabilir olacağı ve en geç on gün içerisinde üretime başlanacağını açıkladı. İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, “Dokumada Türkiye’nin büyük kapasiteleri var. Bu tezgahların da hepsi boş. Çok kullanımlı maskelerin fiyat ve tasarımı toplantıdan sonra belli olacak. Fiyat ve tasarımda işin sonu yok. Biz ameliyat maskesi gibi koruyucu özelliğe sahip çok kullanımlı bir ürün tasarımını bakanlıklarımızla ortak çalışarak çıkarmak istiyoruz. Üretim hemen tezgahlarda kumaş dokunarak bir hafta on gün içerisinde üretme başlayabilir” dedi.
KUMAŞ SORUNU YOK
Maske üretimi için kullanılacak kumaşta Türkiye’nin kendine yetecek kapasitesi olduğunu ifade eden Öksüz, “İhracattta dokuma ve örme maskeleri ön plana çıkarmak istiyoruz. Bu anlamda Türkiye kendine yeter. Burada dışarıdan kumaş ithalatı olmuyor. Şu anda üretimimiz kendimize yetecek gibi görünüyor” diye konuştu.
METAL KISIM OLACAK MI?
Eczaneler tarafından dağıtılan maskelerde burnu kavrayan metal kısmın olmaması eleştiri konusu olmuştu. Öksüz bu konuyla ilgili ise ANKA’ya şu açıklamada bulundu: “Maskelerde eleştiri konusu olan burnu kavrayan metal kısım ile ilgili; Metal kısım otomatik makinelerde takılıyor. Bunun beslemesi var. Piyasada çok fazla çeşit var. Maskenin bir standardı yok. Her türlü mal var. Kalitelisi de var orta kalitede olanı da var. Bizim buradaki amacımız çok kullanımlık olan maskeler. Yıkanabilen ve tekrar tekrar kullanabilen bu maskeler maddi anlamda da avantaj sağlıyor. Ayrıca kullan-at maskeler çevreyi kirletiyor. Çok kullanımlılarda ise böyle bir sorun yok.”
MASKE FİYATLARI DÜŞÜYOR
Maske üretimi için bir adet üretme bir adet ihracat izni verildiğini hatırlatan Öksüz maske fiyatlarının dünyada düşmeye başladığını belirtti. Öksüz, “Sosyal sorumluluk düşünen bir kitlenin yanında ticari olarak düşünüp giren de var. Çok ticari düşünmek pek de mantıklı olmayabilir. Çünkü bu sistemde bir tane bedava üretip bir tane ihracat yapıyorsunuz. Bir de ihracat kolay değil. Standartların yüksek olması lazım. Uluslararası fiyatlar da hep böyle gitmeyecektir. Biraz gerilemeler başladı. Bazıları bu alana tamamen ticari kaygılarla girerken bazıları sosyal sorumluluk olarak giriyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: SAKLANMA, MERT OL, SANDIĞI GETİR!

DİYANET’İN ‘KISA GİYMEK HARAM’ HUTBESİNE DEM'DEN SERT TEPKİ

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK, ÖZGÜR ÖZEL’İ FİLİSTİN POLİTİKASI NEDENİYLE HEDEF ALDI

FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

MENZİLCİLERE HALKBANK'TAN FAİZ KIYAĞI İDDİASI!

TRABZON’DA KORKUNÇ CİNAYET: BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, BEKÇİYİ VURUP KAÇTI

HATAY’DA ARKA CAMI OLMAYAN ARAÇTAN DIŞARI SARKAN ÇOCUKLAR KAMERADA

BAKAN KURUM HATAY’DA: 11 İLDE 250 BİN KONUTU TESLİM ETTİK

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

Yükleniyor


DİYANET’İN ‘KISA GİYMEK HARAM’ HUTBESİNE DEM'DEN SERT TEPKİ

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK, ÖZGÜR ÖZEL’İ FİLİSTİN POLİTİKASI NEDENİYLE HEDEF ALDI

FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli
  • Salı 33.3 ° / 20.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2