KILIÇDAROĞLU’NU TEHDİT EDEN ÇAKICI'NIN İFADESİ ALINAMADI

Saygı Öztürk, Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Alaattin Çakıcı'nın ifadesinin alınmaması hakkında detaylara bugünkü yazısında yer verdi.

GÜNDEM 20.12.2020 11:43:50 0
KILIÇDAROĞLU’NU TEHDİT EDEN ÇAKICI

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden ve Kılıçdaroğlu'na hakaret eden Alaattin Çakıcı hakkında şikayette son durumu yazdı.
Saygı Öztürk, 'Çakıcı'nın bugüne kadar ifadesinin alınamamasını, yetkililer adresinde bulunamamasına bağlıyor. “Alaattin Çakıcı” kitabımda da belirttiğim gibi, daha çok teknesinde kalıyor. O yüzden kendisine tebligat yapılamadığı belirtiliyor. Çakıcı'nın ifadesinin alınması durumunda sorulara nasıl cevap vereceği de merak ediliyor.' ifadelerini kullandı.
Saygı Öztürk'ün yazısı şöyle oldu: 
Alaattin Çakıcı'nın 23 yılı yurt içi ve yurt dışında cezaevlerinde geçti. Arandığı dönemde, sürekli ülke değiştirdi. Yakın arkadaşlarının anlatımına göre yer değiştirmeler, geziler sonucu dünyanın etrafını üç kez dolaştı. Yakalanıp Türkiye'ye getirildiğinde 16 yıl cezaevinde yattı. İnfaz Yasası'ndan yararlandı ve nisan ayında tahliye edildi.
Doğan Kitap'tan çıkan “Siyasette, Bürokraside, Cezaevinde Alaattin Çakıcı” kitabımda, belgelerle Çakıcı'nın bu yönlerini anlattım. Neden siyasette? Çünkü, açıklamalarıyla bu ülkede hükümet düşürmüştü. Neden bürokrasi? MİT'te daire başkanlığına yapılacak atama için girişimleri ortaya çıktı. Cezaevinde yaşadıkları ise tam anlamıyla tek başına bir kitap konusu olur.
ŞİKAYET ÜZERİNE
Cezaevinden çıktıktan sonra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili açıklamaları üzerine, Çakıcı'ya ait olduğu belirtilen sosyal medya hesabından, “Devletimiz ve Sayın Devlet Bahçeli hakkında açıklamalar yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na, Allattin Çakıcı'dan açıklamalar”ı yayımlandı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in şikayet dilekçesinde, Çakıcı'nın, CHP liderine “Gafil”, “Muhbir”, “Adi”, “Şerefsiz”, “Beyni bölücülüğe endeksli”, “Onur yoksunu”, “Ulan Dürzü”, “Köpek” dediği belirtiliyor.
Avukatı Celal Çelik, Cumhuriyet savcılığına sunduğu 18 Kasım 2020 tarihli suç duyurusunda, “Silahla tehdit suçunun tüm yasal unsurları oluşmuştur. Şüpheli hakkında, kamu görevlisine hakaret ve silahla tehdit suçlarından, soruşturma başlatılmasını, sonrasında kamu davası açılmasının sağlanmasını talep ediyoruz” dedi.
AKP TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, Alaattin Çakıcı hakkında savcılığın soruşturma başlattığını açıklamıştı. Bu açıklamayı dinleyen, sanki savcılığın, sosyal medyada ki açıklamalar üzerine soruşturma başlattığını sandı. Oysa, savcılık kendiliğinden değil, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in dilekçesi üzerine soruşturma başlattı. Yani, yapılan rutin bir işlem. Başvuran kim olursa olsun savcılık soruşturma numarası vermekle yükümlü.
SAVCILIK NE YAPTI?
Şikayetin üzerinden tam bir ay geçti. Bu süreçte, Çakıcı'nın bir türlü ifadesinin alınmaması TBMM'de defalarca gündeme getirildi. Bu durum eleştiri konusu olmaya devam ediyor.
Gelelim, bu konuda soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının neler yaptığına. Önce, Çakıcı'nın adresinin belirlenmesine çalışıldı. Çakıcı'nın İstanbul ve Bodrum'da iki adresi belirlendi. Çakıcı'nın İstanbul'dan çok Bodrum'da bulunduğu savcılığa bildirildi.
Ankara C. Savcısı Avni Rıfat Baysal tarafından 23 Kasım 2020'de, yani şikayet dilekçesinin sunulmasından 5 gün sonra, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu'na, Çakıcı'nın adresi bildirildi. Çakıcı ile ilgili gönderilen yazıda sorulması istenen sorular da belirtildi. Savcılığın yazısını okuyoruz:
“Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan soruşturmaya esas olmak üzere; Aşağıda açık kimliği ve adresi yazılı Alaattin Çakıcı'nın Cumhuriyet Başsavcılığınıza  davet edilerek;
Müşteki Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı yazılan hakaret ve tehdit içerikli olduğu iddia yazının yayınlandığı Twitter hesabının kendisine ait olup olmadığı, yazının kendisi tarafından yazılıp yazılmadığı, yazı kendisi tarafından yazılmış ise bu yazıyı nerede kaleme aldığının sorularak şüpheli sıfatı ve delillerin tespiti ile ikmal olunacak talimatın Cumhuriyet Başsavcılığımız Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na gönderilmesi rica olunur.”
Çakıcı'nın bugüne kadar ifadesinin alınamamasını, yetkililer adresinde bulunamamasına bağlıyor. “Alaattin Çakıcı” kitabımda da belirttiğim gibi, daha çok teknesinde kalıyor. O yüzden kendisine tebligat yapılamadığı belirtiliyor. Çakıcı'nın ifadesinin alınması durumunda sorulara nasıl cevap vereceği de merak ediliyor.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9164,34%-0,66
  • DOLAR

    38,50% 0,04
  • EURO

    43,92% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4069,32% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

İBB’YE YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN VE KAYINPEDERİ ÜZERİNDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK'ÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI…

SAMSUN'DA HEYELAN: BABA VE İKİ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

SAMSUN'DA HEYELAN: AKARYAKIT İSTASYONUNDA ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

ELAZIĞ'DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA ZİYARET

İMAMOĞLU’NDAN GÖZALTILARA TEPKİ…

TGRT'DE OLUMSUZ 'KJ'YE PATRON EŞİ SANSÜRÜ…

ÖZGÜR ÇELİK O BAVULLARI TEK TEK AÇTI!

AKP'Lİ İSİMDEN İTİRAF GİBİ 'İMAMOĞLU' VE 'KAYYUM' SÖZLERİ!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'DÜELLO' ÇAĞRISI…

İMAMOĞLU'NDAN İBB OPERASYONUNA İLK TEPKİ!

NURİ ASLAN'DAN İSKİ TEPKİSİ…

Yükleniyor


1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

  • Çarşamba 28.5 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Perşembe 22.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50