KILIÇDAROĞLU; ÇETE-DEVLET-MAFYA İLİŞKİLERİNİ YAKINDAN YAŞAYAN BİR TOPLUMUZ 

KILIÇDAROĞLU; ÇETE-DEVLET-MAFYA İLİŞKİLERİNİ YAKINDAN YAŞAYAN BİR TOPLUMUZ 

GÜNDEM 20.11.2020 17:03:21 0
KILIÇDAROĞLU; ÇETE-DEVLET-MAFYA İLİŞKİLERİNİ YAKINDAN YAŞAYAN BİR TOPLUMUZ 

KESK ve Birleşik Kamu-İş konfederasyonlarının temsilcileri, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın hakaret ve tehditleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dayanışma ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, tartışmalara yer altı dünyasının aktörlerinin katılması ve siyasi partilerin destek vermesinin Türkiye'de 'devlet krizi' olduğunu gösterdiğini belirterek, “Biz CHP olarak öyle mafya bozuntularına belli siyasi partilerin desteğini alarak bize yönelik tehditleri asla ve asla dikkate almayız. O tehdidi yapanlar asla ve asla bizi yıldıramazlar' dedi.
Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, ardından da Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık ile görüştü.


'DEVLET YÖNETİMİNDEKİ SAVRULMAYI GÖSTERİYOR'
Kılıçdaroğlu, KESK ziyareti sırasında şunları söyledi:
“Düşünce özgürlüğünü, demokrasiyi, farklı düşüncelere saygıyı savundum. Demokrasinin olmazsa olmaz kurallarından birisinin bu olduğunu ifade ettim. Elbette siyasi partiler arasında çekişme olur tartışma olur hatta bu tartışmalar bazen oldukça sert zeminlerde de gerçekleşebilir. Meşru bir siyasi partinin yer altı dünyasını savunması yeraltı dünyasının aktörlerinin yanında olduğunu ifade etmesi, belki de bizim Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Böylesine vahim bir tablo aslında Türkiye’de bir devlet yönetimindeki savrulmayı gösteriyor. Devletin iyi yönetilmediğini savrulduğunu belli grupların belli odakların devleti yönlendirdiğini açıkça gösteriyor.” 
'DOĞRU BİLDİĞİMİZİ KARARLILIKLA İFADE ETMELİYİZ'
Geçmişte buna benzer bazı olaylarda toplum acılar yaşadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “İnsanların ve sivil toplum örgütlerinin, meslek kuruluşlarının sağ duyusuna güveniyorum. Bütün bu kışkırtmalara rağmen, biz kararlılıkla demokrasiyi savunmak insan haklarını savunmak hak ihlallerine karşı çıkmak haksızlığa uğrayanların yanında olmak gibi bir görevi üstlenmek zorundayız. Onların tahriklerine kapılmadan doğru bildiğimizi kararlılıkla inançla ifade etmeliyiz” diye konuştu.
'ÇETE-DEVLET-MAFYA İLİŞKİLERİNİ YAKINDAN YAŞAYAN BİR TOPLUMUZ'
Ziyaretin ardından açıklama yapan Bozgeyik, şunları söyledi:
“KESK olarak Sayın Kılıçdaroğlu şahsında bu saldırının bu tehditin Türkiye’deki tüm demokratik muhalefete yönelik, demokrasinin gelimini engellemeye dönük bir provokasyon olduğunu ifade etmek istiyoruz. 12 Eylül askeri darbesi sonrası oluşturulan baskı rejimi dönemlerinde de açığa çıkan çete-devlet-mafya ilişkilerini çok yakından yaşayan bir toplumuz. Türkiye’nin önümüzdeki günlerde karanlık dehlizlere sürüklenen faili belli cinayetlerin yeniden ortaya çıkmasını engellemek açısından bu tür tehditlere tüm muhalif güçlerin birlikte dayanışma içerisinde mücadele etmesi gerekiyor. KESK öteden beri demokrasi güçleriyle, Türkiye’deki muhalif kesimlerle hukuk dışı, yargı dışı, Anayasa dışı bu tür yönelimlere karşı dayanışma içerisinde olmuştur. Bundan sonra da olacaktır.”
'MAFYA BOZUNTULARI '
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ile görüşmede, Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba eşlik etti. Kılıçdaroğlu, görüşmede şöyle dedi:
“Biz CHP olarak öyle mafya bozuntularına belli siyasi partilerin desteğini alarak bize yönelik tehditleri asla ve asla dikkate almayız o tehdidi yapanlar asla ve asla bizi yıldıramazlar. Bu tartışmalara yeraltı dünyasının bazı aktörlerinin katılması ve o tartışmalara da meşhur partilerin destek vermesi Türkiye’de bir devlet krizinin olduğunu gösterir. Eğer meşru siyasi partiler yeraltı dünyasından bazı mafya bozuntularından destek alarak kendi faaliyetlerini yürütebiliyorlarsa onlar Türkiye Cumhuriyeti devletine ihanet ediyor demektir. Biz bu filmi daha önce de gördük ama bütün bunların hepsini aşacağız, bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. Bu yeraltı dünyasını da sıfırlayacağız.”
'DEVLETİN TEK ADAM TARAFINDAN YÖNETİLMENİN SONUCU'
Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Balık ise, “Bizler emek örgütleriyiz. Siyasi parti değiliz, siyasi parti üyesi de değiliz ama bu ülkenin kurucu iradesi olan CHP’nin Genel Başkanına yapılan saldırıyı buradan şiddetle kınıyoruz. Burada iktidar ve muhalefet partilerinin bazılarının yer altı örgütleriymiş gibi açıklama yapmalarını da kınıyoruz. Devletin tek adam tarafından yönetilmesinin sonucu burada ortaya çıkıyor. Birleşik Kamu-İş konfederasyonu olarak her zaman parlamenter sistemi savunduk. Tek adamdan değil çoğulculuktan ve çoğulcu demokrasiden yana olmaya da devam edeceğiz” değerlendirmesi yaptı.
Kılıçdaroğlu’na TBMM’de görüşülen bütçe ile ilgili kamu çalışanlarının taleplerini de aktardıklarını belirten Balık, “yüzde 3 artı 3’lük zamla 20021 yılında kamu çalışanlarının ayakta kalmasının zor olduğunu anlattık. Doğabilecek enflasyon farkı da TÜK, tek adama bağlı olan ‘devletin memurları aşağı çekme kurumu’ diyelim ona, bir anda enflasyonu çok düşük göstererek zam oranını da planlı olarak düşürüyor.  Kamu çalışanları için bir iyileştirme yapılmasını iktidardan talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15

İMAMOĞLU'NDAN DURUŞMA SONRASI İLK PAYLAŞIM: DAYANIŞMANIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

ERDOĞAN İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASINA İLİŞKİN İLK KEZ KONUŞTU

NETANYAHU’DAN HAMENEY’E SUİKAST SİNYALİ

'KAYIP LENİN' BULUNDU: ÇOK YAKINDA HALKA SERGİLENECEK

İRAN'DAKİ REJİME KARŞI, PKK VE PEHLEVİ HANEDANI BİR OLDU

İRAN NÜKLEER SİLAH YOLUNDA: İSRAİL'İN KORKTUĞU BAŞINA GELİYOR

DEM PARTİ'DEN ÜÇ AY SONRA İLK KEZ İMAMOĞLU BAŞVURUSU

MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

İMAMOĞLU 'AKIN GÜRLEK' DAVASINDA İKİNCİ KEZ HÂKİM KARŞISINA ÇIKTI... SAVCI 'SİYASİ YASAK' TALEP ETTİ…

AKARYAKIT FİYATLARINA BU GECE DEV ZAM GELİYOR!

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

Yükleniyor


İMAMOĞLU'NDAN DURUŞMA SONRASI İLK PAYLAŞIM: DAYANIŞMANIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

ERDOĞAN İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASINA İLİŞKİN İLK KEZ KONUŞTU

NETANYAHU’DAN HAMENEY’E SUİKAST SİNYALİ

'KAYIP LENİN' BULUNDU: ÇOK YAKINDA HALKA SERGİLENECEK

İRAN'DAKİ REJİME KARŞI, PKK VE PEHLEVİ HANEDANI BİR OLDU

İRAN NÜKLEER SİLAH YOLUNDA: İSRAİL'İN KORKTUĞU BAŞINA GELİYOR

DEM PARTİ'DEN ÜÇ AY SONRA İLK KEZ İMAMOĞLU BAŞVURUSU

  • Salı 33.2 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.7 ° / 18.9 ° Güneşli
  • Perşembe 36 ° / 19.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2