KARŞIYAKA'DA 'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ' PANELİ... 

Sosyal medya paylaşımı nedeniyle yargılanan ve bir süre tutuklu kalan gazeteci Sedef Kabaş, “Tek gücümüz sizsiniz; sizden aldığımız güçle, soru sormaya, söz söylemeye, eleştirmeye, yazmaya devam edebiliriz. O yüzden basın özgürlü?

GÜNDEM 23.04.2022 09:29:43 0
KARŞIYAKA

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi tarafından Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin moderatörlüğünde “Türkiye’de İfade Özgürlüğü” paneli düzenlendi. Panelde Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onursal Genel Başkanı, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ve Gazeteci, İletişim ve Siyaset Bilimci Dr. Sedef Kabaş konuşmacı olarak yer aldı. 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka’nın ifade özgürlüğü konusunda çok duyarlı bir kent olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
“Böylesine değerli konukları ağırlamak bizi ne kadar sevindirse de bu panelin başlığı hepimizi o kadar düşündürmelidir. İnsanlığın geçirdiği bu aşamadan sonra, hele ki Cumhuriyet’imizin 100. yılını kutlamaya hazırlanırken biz hala ‘ifade özgürlüğü’nü tartışıyor, ülkemizdeki vahim duruma dikkat çekmeye çalışıyorsak bu fotoğraftan sevinç duyamayız. Bunun nedenlerini, yaşananları ve çözümlerini yaşayanlardan, yazanlardan ve duruşlarıyla hepimize örnek olan çok değerli konuşmacılardan dinleyeceğiz. Umutlarımızı tazeleyecek, üstümüze düşen görevleri anımsayacak ve kararlılığımızı pekiştireceğiz. Karşıyaka ve onun belediyesi hayatın her alanında olduğu gibi, düşünce ve ifade özgürlüğü alanında da en üst düzeyde duyarlılığa sahiptir. Bunu her fırsatta dillendiriyor ve gösteriyoruz, bu duruşumuzdan da asla ödün vermeyeceğiz.”
TÜRKİYE 180 ÜLKE ARASINDA 117. SIRADA!
Panelin moderatörlüğünü üstlenen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise basın özgürlüğünün önemine dikkat çekerek, “Basın özgürlüğü her şeyden önce halkın, kamunun doğru ve gerçek haberi alabilmesinin yoludur. Türkiye; dünya basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında 153, uluslararası hukukun üstünlüğü endeksinde 139 ülke arasında 117, dünyada cezaevinde en çok tutuklu gazetecilerin olduğu ülkeler sıralamasında ise 6. sırada yer almaktadır. Bu durum demokrasi ile yönetilen hiçbir ülkede kabul edilemez. İşte bütün bunları irdeleyeceğiz” şeklinde konuştu. 
SEDEF KABAŞ: “ÖZGÜRLÜĞE SAHİP ÇIKIN”
Sosyal medya paylaşımı nedeniyle yargılanan ve bir süre tutuklu kalan gazeteci Sedef Kabaş, ifade özgürlüğünün sadece basının değil bir ülkede yaşayan tüm vatandaşların teminatı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“A’dan Z’ye doğduğunuz andan itibaren bütün yaşamınızın süreçlerine tahakkümcü, baskıcı, şekillendirici bir siyaset ile yaşamımızın mülki amirliğine soyunuyorlar. Gazetecilerin evine polis baskını yapılması, hapsedilmesini sıradan bir habermiş gibi algıladığımız andan itibaren zaten demokrasi savaşını kaybettik demektir. Biz aslında sizin gözünüzüz, görmeniz gereken şeyleri göstermeye çalışanız. Biz sizin kulağınızız, duymanız gereken şeyleri size anlatmaya çalışıyoruz. Biz sizin sözünüzüz, sizin itirazlarınızı, eleştirilerinizi sizin adınıza yapıyoruz. Aslında her şeyi sizin adınıza, halk adına yapıyoruz. Bizim tek gücümüz bu, başka bir gücümüz yok. Tek gücümüz sizsiniz; sizden aldığımız güçle, soru sormaya, söz söylemeye, eleştirmeye, yazmaya devam edebiliriz. O yüzden basın özgürlüğü, basın mensuplarının bireysel özgürlüğü değil aslında birebir halkın yöneticilere, güç sahiplerine; bizim üzerimizden hesap sorma, istediğini öğrenme özgürlüğüdür. Lütfen bu özgürlüğünüze sahip çıkınız.”
SERTEL: “BUNLAR DA GEÇECEK”
Haksızlıklara karşı verilen mücadelenin çok kıymetli olduğunu dile getiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “AK Parti iktidarı Türkiye’de yoksulluğu, yasakları ve yolsuzluğu kaldıracağız diye geldi. Her şeyi yasakladılar, yasaklar hayatın her alanında var. Peki yolsuzluk kalktı mı? Türkiye’nin her yerinde yolsuzluk var. Yoksulluk kalkacak dediler, o da kalkmadı; 2002 yılında iktidara geldiklerinde 2 milyon 700 bin kişi sosyal yardımlardan yararlanırken şu an bu sayı 17 milyona çıkmış durumda. Türkiye’de yoksulluğu yöneten bir yapı var. Gazetecilik mesleğinin de gerçekten son derece kötü bir duruma düşürüldüğü bir dönemi yaşıyoruz. Türkiye’de bu acı tabloya karşı bizim mücadelemiz son derece kıymetli ve Türkiye’yi kapsayacak şekilde büyüdü. Bunlar da geçiyor, geçecek. Kimse bizi yıldıramaz. Gidiyor gitmekte olan, geliyor gelmekte olan” dedi.
Panelde Türkiye’de demokrasi, insan hakları, insan olmanın erdemi ve basın özgürlüğü konuları masaya yatırıldı. Panelin son kısmında ise Türkiye’de medya sektörünün ve gazetecilik mesleğinin geleceği konuşuldu. Ardından konuşmacılar, izleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay programın sonunda günün anısına konuşmacılara barışın ve kardeşliğin simgesi olan zeytin fidelerini takdim etti.
 

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,65% 0,04
  • EURO

    46,89% 0,88
  • GRAM ALTIN

    4379,59% 1,87
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

Yükleniyor


DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2