İSTİSMAR ETTİĞİ ÇOCUĞUN ANNESİ KORKTUK O YÜZDEN SUSTUK

Ağrı’da Ö.D (10) isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Ağrı Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin, “Çocuğun omuzuna elimi atarak alnına yakın saçla

GÜNDEM 7.02.2021 15:35:12 0
İSTİSMAR ETTİĞİ ÇOCUĞUN ANNESİ KORKTUK O YÜZDEN SUSTUK

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin ve Ö.D’nin avukatı Nilda Baltalı da mahallede başka çocukların da taciz edilidiğini, ancak korkudan şikayetçi olmadığını söyledi. 
Cumhuriyet'ten Kübra Köklü'nün haberine göre, Ö.D., 16 Temmuz 2020 günü Nizamettin Şahin tarafından cinsel istismara uğradığını iddia etti. Olaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı savunma tutanağı hazırladı. Sanık Nizamettin Şahin savunmasında, “Kız çocuğu benim kapımın önünden çıkarken ben bu kıza ‘kızım sen okuyor musun’ dedim. O da bana 'evet amca’ dedi. Ben de çocuğun omuzuna elimi atarak alnına yakın saçlarından öperek ‘aferin kızım’ dedim. Bunun üzerine kız koşarak gitti” dediği öğrenildi. 
Şahin’in mağdur Ö.D.’ye yönelik eylemlerinin cinsel istismar suçu oluşturduğu ve mağdura cinsel istismarda bulunmak amacıyla kolunu, omzunu sıktığı, bu hususun mağdur çocuk hakkında düzenlenen adli raporda tespit edildi. 
'SANA DA YAPACAĞIM'
Tutanakta Ö.D’nin annesi T.D’nin de ifadesi yer aldı. T.D., olayı duyar duymaz Şahin’ in evine gittiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bir kaç kadın evime geldi ve bana ‘kocan duymasın, çocuğu da al aşağıya gel’ dediler. Biz de aşağıya indik. Burada bana, ‘Nizamettin denen şahsın çocuğumu istismar ettiğini söylediler. Kızıma sorduğumda ağlayarak doğruladı. Bunun üzerine bu şahsın evine gittim. Niçin kızımı taciz ettin? diye sordum. O da benim saçlarımdan tuttu, enseme vurdu ve kulağıma eğilerek ‘aynısını sana da yapacağım’ dedi.” 
'KORKTUK O YÜZDEN SUSTUK”
Ağrı Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz hafta görülen duruşmada, tutuklu yargılanan sanık Şahin'in avukatlarının istemiyle Ağrı Barosu'nun katılma talebi reddedildi. 
Gerekçe olarak da tecavüz edilerek katledilen Leyla Aydemir'in istinaf bozma kararı gösterildi. Mahkeme Heyeti, Şahin'in tutukluluğuna devam kararı vererek, duruşmayı 30 Mart’a erteledi. 
Önce Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin ve Ö.D’nin avukatı Nilda Baltalı, “Sanığın en az 10 yıl hapis cezası almasını bekliyoruz. Duruşmada sanık avukatları, ‘bu dosya medyatik olmasaydı çoktan tahliye edilirdi, benim başka dosyamda 3 çocuğu taciz eden müvekkilim zincirleme olmasına rağmen 7 ayda tahliye edildi’ diye böbürlendiler. Sanık Nizamettin Şahin hakkında yargıya intikal etmiş başka bir suç yok ama bazı komşular ‘bizim çocuğumuz da taciz edildi, biz korktuk o yüzden sustuk’ diye belirtmiştir. Mahallede başka çocuklar da taciz edilmiş korkudan kimse şikayet edememiştir. İstismarcı kişilerin bölgedeki nüfusları, varlıklı kişiler olmaları, istismara uğrayan çocukların yoksul ailelerden gelmesi ve aşiret içi dengeler bu tür olayların gün yüzüne çıkamamasına yol açmaktadır. Tanıkların, sanık tarafından baskı altına alındıkları ortaya kesin olarak konuldu. Çok fazla sayıda Ağrı ilinin önemli şahsiyetleri araya sokulmaya çalışıldı, aracılar ailenin evine gelerek para tekliflerinde bulundular. Ancak biz adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

İYİ PARTİLİ ASLAN'DAN TEPKİ ÇEKEN MESAJ…

SIRRI SÜREYYA ÖNDER HAYATINI KAYBETTİ

AKP’NİN KALESİNDE MEYDAN HINCA HINÇ DOLDU

MANSUR YAVAŞ'TAN ERDOĞAN'A TELEF YANITI

MARMARA'DA DENİZİ'NDE DEPREM: İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ

BORSADAKİ KAYIP 40 GÜNDE 1,5 TRİLYON LİRA OLDU

SARIYER'DE YOL ÇÖKTÜ: ESKİ BÜYÜKDERE CADDESİ TRAFİĞE KAPATILDI

TRUMP’IN PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAF GÜNDEM OLDU

KONYALI VATANDAŞLAR: İMAMOĞLU'NU KURTARMAYA GELDİK

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 200'ÜN ÜZERİNDE SUÇ DUYURUSU

HATAY’IN ULAŞIMINA DEV YATIRIM

İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSRAİL, SURİYE'DE CUMHURBAŞKANLIĞI YAKINLARINI VURDU

S&P'DEN TÜRKİYE İÇİN YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASI: 15 SANIK, ÜÇÜNCÜ KEZ HAKİM KARŞISINDA

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

MENZİLCİLERE AİT ÇAKARLI ARAÇLA İLGİLİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "155 BİN 401 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

İSTANBUL'DA 1 MAYIS: KADIKÖY'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

Yükleniyor


İYİ PARTİLİ ASLAN'DAN TEPKİ ÇEKEN MESAJ…

SIRRI SÜREYYA ÖNDER HAYATINI KAYBETTİ

AKP’NİN KALESİNDE MEYDAN HINCA HINÇ DOLDU

MANSUR YAVAŞ'TAN ERDOĞAN'A TELEF YANITI

MARMARA'DA DENİZİ'NDE DEPREM: İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ

TRUMP’IN PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAF GÜNDEM OLDU

KONYALI VATANDAŞLAR: İMAMOĞLU'NU KURTARMAYA GELDİK

  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.5 ° / 11.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50