İŞ BANKASI AKP’DE ÇATLAK YARATTI

AKP’li hukukçular İş Bankası hisse devri için daha önceki girişimlerin yargıdan döndüğüne dikkat çekti. Hukukçular, Yargıtay’ın, “Atatürk’ün vasiyeti niteliğinde olan hisselerin, hiçbir şekilde değiştirilemeyeceğine dönük

GÜNDEM 16.05.2020 13:16:01 0
İŞ BANKASI AKP’DE ÇATLAK YARATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin merkez yürütme kurulu (MYK) toplantısında, “CHP’nin İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devredilmesiyle” ilgili düzenleme talimatı vermesi üzerine AKP kolları sıvadı.Bu kapsamda AKP’nin yeniden masaya Siyasi Partiler Yasası’nı (SPK) getirdiği ve yasanın 67. maddesinin yeniden düzenleneceği belirtilirken, Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun kulislerden aldığı bilgilere göre AKP’li hukukçuların İş Bankası hisse devri için “tam uzlaşma sağlayamadığı” belirtiliyor.

AKP’li bazı hukukçuların, biri Adnan Menderes’in başbakanlığında, diğeri de 12 Eylül darbesi sonrasında “İş Bankası hisseleriyle ilgili düzenleme yapılmak istendiğini ancak bunun yargıdan döndüğü” uyarısında bulunduğu ifade edilirken, düzenlemenin bayram sonrasında hemen “TBMM’ye gelemeyebileceğine” de dikkat çekiliyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen salı günü yapılan partisinin MYK toplantısında, CHP’nin yönettiği Atatürk hisselerinin Hazine’ye devri için kurmaylarına talimat vermişti. AKP, hisselerin devri için SPK’nin “siyasi partilerin ticaret yapmasını engelleyen” 67. maddesine, “Siyasi partiler sahip oldukları hisseleri Hazine’ye devrederler” şeklindeki hükmün eklenmesi üzerinde çalışıyor.

İş Bankası’nın yönetiminde yer alan CHP’li 4 üyenin yerine de bağımsız üyelerin atanmasına ilişkin düzenlemeler yapılacağı ifade ediliyor. Ancak “İş Bankası hisselerinin devri için yapılacak düzenlemeyle ilgili” AKP’nin hukukçuları arasında “uzlaşma sağlanamadığı” belirtiliyor.Edinilen bilgiye göre, AKP’li bazı hukukçular, parti yetkililerine ve Erdoğan’a, “söz konusu düzenlemenin yargıdan dönebileceği” uyarısında bulundu. Hukukçular, daha önceki girişimler üzerine Yargıtay’ın, “Atatürk’ün vasiyeti niteliğinde olan hisselerin, vasiyet hakkı ve miras hukuku gereğince hiçbir şekilde değiştirilemeyeceğine dönük karar verdiğini” de anımsattı.
Partinin hukukçuları arasında görüş ayrılığına neden olan bir diğer konunun da “ekonomik nedenler olduğu” ifade ediliyor.

Bazı hukukçuların “koronavirüs salgını nedeniyle ekonomisi sıkıntıya düşen ve kaynak arayışı içinde olan Türkiye’nin, İş Bankası hisselerinin devrinin kamuoyunda yanlış algı uyandırabileceği” konusunda da çekinceleri olduğu kaydediliyor.Böyle bir durumda ise “Hazine boşaldı, Atatürk’ün mirasına el konuldu” denilerek, “CHP’nin kamuoyu gözünde büyüyebileceği ve bu durumdan haklı çıkabileceğinin de parti içinde tartışıldığı” kaydediliyor.
AKŞENER: KURUCU DEĞERLERE ALERJİLERİ DEVAM EDİYOR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerine ilişkin talimatını eleştirdi.
Akşener, “Erdoğan ve arkadaşları, Cumhuriyetin kurucu değerlerine yönelik alerjilerini devam ettiriyorlar. Atatürk’ün mirası olarak değerlendirelim. Önce Hazine’ye daha sonra da Varlık Fonu’na devredilmek istenen bir düzenek kurmaya çalışıyorlar. Çünkü önceden atılan adımlar yapılacak adımların habercisidir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9164,34%-0,66
  • DOLAR

    38,50% 0,04
  • EURO

    43,92% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4069,32% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

İBB’YE YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN VE KAYINPEDERİ ÜZERİNDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK'ÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI…

SAMSUN'DA HEYELAN: BABA VE İKİ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

SAMSUN'DA HEYELAN: AKARYAKIT İSTASYONUNDA ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

ELAZIĞ'DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA ZİYARET

İMAMOĞLU’NDAN GÖZALTILARA TEPKİ…

TGRT'DE OLUMSUZ 'KJ'YE PATRON EŞİ SANSÜRÜ…

ÖZGÜR ÇELİK O BAVULLARI TEK TEK AÇTI!

AKP'Lİ İSİMDEN İTİRAF GİBİ 'İMAMOĞLU' VE 'KAYYUM' SÖZLERİ!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'DÜELLO' ÇAĞRISI…

İMAMOĞLU'NDAN İBB OPERASYONUNA İLK TEPKİ!

NURİ ASLAN'DAN İSKİ TEPKİSİ…

Yükleniyor


1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

  • Çarşamba 28.5 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Perşembe 22.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50