İMAMOĞLU: İSKİ'Yİ ORGANİZE KÖTÜLÜKLE BATIRMAYA ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZ VAR.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ'deki suya zam tartışması hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 18.02.2022 19:34:15 0
İMAMOĞLU: İSKİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İSKİ'deki suya zam ve AKP'lilerin konu hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi. 
İBB Meclisi'nde zam talebi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak AKP'li belediyelere suya indirim çağrısı yapmıştı.
Ekrem İmamoğlu süreci, maliyet artışını ve kanuni gereklilikleri anlattı. Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın İBB Başkanlığı döneminde yapılan zamların oranını da hatırlattı. Tarihin getirdiği en büyük zam bugünkü merkezi iktidar İBB'de ilk geldiğinde oldu. Suya yüzde 200, bir sonraki yıl yüzde 173 yıl zam yaptı. Niçin yaptı demiyoruz, gerektiğinden yaptı. Bugün yüzde 50'yi fahiş bulan arkadaşlar o gün yüzde 200 zam yaptı. 
İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:
İstanbul'umuza oynanan kötü bir oyunu sizinle paylaşmak için buradayım. En son bir ay önce gelinen son noktada yapılan bütün yanlışları ortaya koyarak bizzat CHP, AK Parti ve Meclis Başkan vekiline bu bütçe üzerinden oturup konuşalım, fiyat tarifesi ile İstanbul'un suyunu kesintisiz tedarik edelim diye aktardım. Bizzat üç samimi insanın yüzünü gördüm. Diyalog sürecini başlattım. 
Sadece doğalgazdaki artış 2 buçuk yılda yüzde 102. Elektrik yüzde 283. İSKİ için elektrik o kadar önemli ki: İSKİ'nin giderinin yüzde 25'i elektrik. Şu andaki elektrik tarifesine göre 2022'deki fatura 3 milyar lirayı aşacak. Elektriğe zammı ben mi yaptım? Biz sonucu konuşuyoruz. Sebebi biz değiliz.
Mazot yüzde 135. İSKİ ile alakası yok, İSKİ zam yapmasın ama Avrasya Tüneli yapsın. Yüzde 127. Maliyet tablosunu sizle paylaşıyorum.
İstanbul'un suyunu sağlıklı hale getirmek için kullandığımız kimyasallar dövizle geliyor. Bazı kalemlerde yüzde 300 zam. Suyun temiz hale gelmesi için birçok şey kullanıyor. 
'VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLMA ÇABAMIZ VAR'
Bir yılda İstanbul'umuza su temin eden İSKİ'nin maliyetleri yüzde 100 artmış. Kaçınılmaz olarak su tarifesi kullanmak zorundayız. Dar gelirli vatandaşlarımızın biraz daha rahat kullanması için yüzde 50 olsun dedik. Eksi bütçeyi de göze alıyoruz. Bu da suç. Vatandaşımızın yanında olma çabamız var. 
İSKİ'nin tüm gelir ve gider kalemleriyle beraber bütün yetkili arkadaşlarım AK Parti Grup Başkanvekili'ne küçük bir çocuğumuzun anlayacağı şekilde anlattık. 
Ayıptır, yazıktır, günahtır. Matematik var. Bu arkadaş yüzde 179'u nereden bulur, hangi akılla bulur anlamış değilim. Yapılan zamı bulmak için bir öncekine göre bölerseniz anlarsınız.
Gerçekten ciddi bir kötülükten, hazmemededen.
Tarihin getirdiği en büyük zam bugünkü merkezi iktidar İBB'de ilk geldiğinde oldu. Suya yüzde 200, bir sonraki yıl yüzde 173 yıl zam yaptı. Niçin yaptı demiyoruz, gerektiğinden yaptı. Bugün yüzde 50'yi fahiş bulan arkadaşlar o gün yüzde 200 zam yaptı. Akıllar 2019'daki seçimde hala. 
Ya verdiğimiz zammı kabul edersiniz ya da vermeyiz. Tehdit ediyor bizi, tehdidine boyun eğeceğimizi zannediyor. Biz sana pabuç mu bırakacağız? Bütün vicdanını kara bir bulut kaplamış. İSKİ'yi organize kötülükle batırmaya çalışan arkadaşlarımız var.
'MALİYETİNİN ALTINDA SU TEMİNATI YAPAMAZ'
İSKİ kanununun 163. maddesine göre İSKİ maliyetinin altında su teminatı yapamaz. Bu zarar, bizim teklifimizi reddeden her üyeden rücu edilecek mahkemelerde. Çok kısa sürede olacak bu iş. 
Vicdanlarında bu süreci reddeden Meclis üyeleri olduğunu biliyorum.
Bu ülkede herhangi bir şeyin fiyatı çok artıyorsa bunun sorumlusu iktidardır. Bunların İstanbul'daki ucuz kahramanlık girişimine vakti geldiğinde en büyük yanıtı bu şehrin kıymetli insanları verecektir. 
İSKİ üzerinden yapılan kötülük dolu oyunu paylaşmak istedim. Bu sorunların üstesinden geleceğiz, bu sorunları hep birlikte aşacağız. 
Yüzde 25 teklifin kabul edilmesi bizim yetkimizde değil. Verdikleri teklifi geri çektiler.
İstanbul ne AK Parti'nin, ne CHP'nin, ne İYİ Parti'nin. İstanbul Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının. İstanbul dünyanın. Ben bunu anlamıyorum.
MOBESE GÖRÜNTÜLERİNİN SIZDIRILMASI 
İstanbul Valisi, İstanbul Emniyet Müdürü, hiçbir işlem yaptınız mı? Verdiğimiz dilekçelere acilen cevap verin. Sayın Bakan'dan da cevap bekliyoruz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağımızı tekrar tekrar belirtiyoruz. Bu ülkede başka bir insanın başına gelmesin diye yol arkadaşlarımla takip edeceğim. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14273,32%0,83
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,12% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,15% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9