GÖKSU’YA 10 MİLYON LİRALIK BORÇLANMA YETKİSİ

İBB’nin koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü meclis toplantısı yapmasına karşı çıkan AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, başkanlığını yaptığı Esenler Belediye Meclisi'nden oy birliği ile 10 milyon liralık borçlanma ye

GÜNDEM 28.05.2020 01:58:33 0
GÖKSU’YA 10 MİLYON LİRALIK BORÇLANMA YETKİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü meclis toplantısı yapmasına karşı çıkan AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, başkanlığını yaptığı Esenler Belediyesi’nin meclisini olağanüstü topladı.Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, İBB Meclisi’nde salgın önlemleri kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun borçlanma yetkisini engelleyen AKP grubunun başkanvekili Göksu, kendi ilçesinde meclisten oy birliği ile 10 milyon liralık borçlanma yetkisi aldı.

Meclis gündemine; İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün iptal-ihdas hakkındaki teklifi, Özel Kalem Müdürlüğünün Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklik, Esenler Menderes Mahallesi'nde “emniyet tesis alanı” için imar planı değişikliği, satış ve borçlanma yetki talebine ilişkin 5 madde görüşüldü.Meclis oturumunda koronavirüs salgını nedeniyle ‘yurttaşlara sunulan tüm kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesi’ için Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya 10 milyon liralık borçlanma yetkisi verildi. Üstelik karar oy birliği ile alındı.Göksu'nun yönettiği olağanüstü meclis oturumunu İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı da izleyici bölümünden takip etti.Toplantıyı değerlendiren Subaşı, “Göksu, İBB'nin olağanüstü meclis toplantısı yapmasını gereksiz diyerek tüm toplantılarımızda karşı çıktı ama kendi belediyesinde olağanüstü meclisi topladı. Nasıl bir olağanüstü meclis toplantısı olacağını izlemek istedim” dedi.
'İBB MECLİSİ'NDE ELEŞTİRDİĞİ HER ŞEYİ KENDİSİ YAPTI'
Subaşı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun borçlanma yetkisine karşı çıkarak tırpanlayan AKP grubunun başkanvekili Göksu'nun kendi belediye meclisinde borçlanma yetkisi aldığını anlattı.
İBB Meclisi'nde ‘fırsatçılık yapıyorsunuz gündeme korona ile ilgisi olmayan maddeler eklediniz’ eleştirisi yönelten Göksu'nun kendi meclisinde salgın ile ilgisi olmayan imar planı değişikliği, yönetmelik değişikliği gibi konuları getirdiğini aktardı.

Subaşı “Bir imar dosyası yasaya aykırı şekilde İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na sevk edilmeden meclisten geçirildi. İBB'de söylediği, iddia ettiği hiçbir şeyi kendi meclisinde yapmadı. İBB Meclisi'nde eleştirdiği her şeyi kendi meclisinde hayata geçirdi” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İBB Meclisi 11 Mayıs'ta Yenikapı'da salgın nedeniyle olağanüstü toplanmıştı. İBB Başkanlığı'nın salgın ile mücadele çalışmaları kapsamında bütçede meydana gelen dengesizliği gidermek için meclisten talep ettiği yaklaşık 4.3 milyar TL'lik borçlanma yetkisi engellenmişti.
Çoğunluğu elinde bulunduran AKP oylarıyla İBB'ye 648 milyon TL'lik borçlanma yetkisi verilmişti. Oylama sırasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Tevfik Göksu arasında tartışma yaşanmıştı.
İmamoğlu, “Salgının İBB bütçesine etkisi 6.5 milyar TL civarında. Kimseden sadaka istemiyoruz. Bu borçlanma bütçede zaten öngörüldü. Tarihi bir karar alıyorsunuz. Gönül isterdi ki bugün alınan kararlar siyasi bir karar olmasın. Ama bunun adı siyasi karardır” demişti.
AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu da İstanbul'un bataklığa sürüklendiğini savunarak “Kamu açıklarını ortadan kaldırmak için tek kaynak borç olmamalı. 648 milyonluk borçlanma yetkisi ile İBB bu süreci yönetebilir” ifadelerini kullanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9352,12%0,02
  • DOLAR

    39,37% 0,03
  • EURO

    45,57% 0,11
  • GRAM ALTIN

    4286,00% 0,04
  • Ç. ALTIN

    6934,05% 0,00

ÇATIŞMALARDA 5. GÜN: İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI BAŞLATAN İRAN'DAN "SALDIRILAR YOĞUNLAŞACAK" MESAJI

KAMU HASTANESİNDE 'HAKSIZ KAZANÇ' SORUŞTURMASI: 6 GÖZALTI

MADENCİ YAKININI TEKMELEYEN YUSUF YERKEL'E YENİ GÖREV

İSRAİL, İRAN'IN YENİ GENELKURMAY BAŞKANI'NI ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DUYURDU

ÜMİT ÖZDAĞ HAKİM KARŞISINDA

İMAMOĞLU'NDAN DURUŞMA SONRASI İLK PAYLAŞIM: DAYANIŞMANIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

ERDOĞAN İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASINA İLİŞKİN İLK KEZ KONUŞTU

NETANYAHU’DAN HAMENEY’E SUİKAST SİNYALİ

'KAYIP LENİN' BULUNDU: ÇOK YAKINDA HALKA SERGİLENECEK

İRAN'DAKİ REJİME KARŞI, PKK VE PEHLEVİ HANEDANI BİR OLDU

İRAN NÜKLEER SİLAH YOLUNDA: İSRAİL'İN KORKTUĞU BAŞINA GELİYOR

DEM PARTİ'DEN ÜÇ AY SONRA İLK KEZ İMAMOĞLU BAŞVURUSU

MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

İMAMOĞLU 'AKIN GÜRLEK' DAVASINDA İKİNCİ KEZ HÂKİM KARŞISINA ÇIKTI... SAVCI 'SİYASİ YASAK' TALEP ETTİ…

AKARYAKIT FİYATLARINA BU GECE DEV ZAM GELİYOR!

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

Yükleniyor


KAMU HASTANESİNDE 'HAKSIZ KAZANÇ' SORUŞTURMASI: 6 GÖZALTI

MADENCİ YAKININI TEKMELEYEN YUSUF YERKEL'E YENİ GÖREV

İSRAİL, İRAN'IN YENİ GENELKURMAY BAŞKANI'NI ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DUYURDU

ÜMİT ÖZDAĞ HAKİM KARŞISINDA

İMAMOĞLU'NDAN DURUŞMA SONRASI İLK PAYLAŞIM: DAYANIŞMANIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

ERDOĞAN İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASINA İLİŞKİN İLK KEZ KONUŞTU

NETANYAHU’DAN HAMENEY’E SUİKAST SİNYALİ

  • Salı 33.2 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.7 ° / 18.9 ° Güneşli
  • Perşembe 36 ° / 19.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2