GÖKÇEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Başdanışmanı İzmir Milletvekili Aytun Çıray, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

GÜNDEM 3.03.2022 14:36:38 0
GÖKÇEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray konuyla ilgili açıklamasında, Melih Gökçek’in görev süresini tamamlamasına daha bir buçuk yıl varken istifa etmek zorunda bırakıldığı sürece dikkat çekti. Gökçek’in 29 Ekim 2017’de kendi arzusuyla makamını terk etmediği takdirde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden azledileceğini vurgulayan Çıray,`Lozan ve Montrö Antlaşmalarının Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti için paha biçilmez değerinin herkes tarafından nihayet anlaşılmaya başladığı şu kritik dönemde ne oldu da gayet düşük bir profil çizmeye özen gösteren Gökçek birdenbire coştu' dedi.
SOMUTLUK KAZANAN FETÖ ŞAİBESİNİ UNUTTURMAK İSTİYOR
Gökçek böyle davranarak, Bülent Arınç’ın ‘Bu yapıya Ankara’yı parsel parsel sattı’ ibaresiyle adeta somutluk kazanan FETÖ şaibesini unutturmayı amaçlıyor diyen Çıray şöyle devam etti: “FETÖ’yle gerçek anlamda siyasi bir hesaplaşmanın olmayacağının ortaya çıkması ve özellikle Biden’ın seçilmesinden sonra yaşanan gelişmeler Gökçek’i Sarayın gözüne yeniden girme konusunda cesaretlendirdi galiba. Siyasi İslâmcı zihniyetin alamet-i farikası olan Cumhuriyetin kurucu lideri ve değerlerine düşmanlıktan bir manivela olarak yararlanmak istemiş olmalı. Bunun için de ebedi kurucu liderimize ve cumhuriyetin tapusu olan kurucu anlaşmalara nefretini twitter üzerinden bir zehir gibi boşalttı.”
ZEHİR SAÇANLAR KADAR CESUR OLMALIYIZ
İçinden geçtiğimiz çetin dönemin, cumhuriyetimizin kurucusu ebedi liderimiz ve yol arkadaşlarına bağlılığın tartışılmaz değerini bütün açıklığıyla ortaya koyduğunu belirten Çıray, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ancak bu gerçeği yüksek sesle ifade etmemizin yeterli olmadığı bir sürece girdik. Artık onlara göz bebeğimiz gibi koruyup sahip çıkmamız, sahte bir tarihle insanlarımızın zihinlerini ifsat ve zehirlemek isteyenler karşısında cesur olmalı ve karşı tavrımızı da çok net koymalıyız. Bu bizim için medeniyet dünyasının parçası olmanın yegane yolu. Refah içinde özgür bir millet olmanın başlıca garantisi. Zehir saçanlar kadar cesaretli olmak ve Kurucu liderimizin Türk Milletinin bekasını ve egemenliğini garanti altına alan kutlu anlaşmalarını aşağılamalardan korumak zorundayız. Bu bizim için Türk Milleti adına yürüttüğümüz görevin milli ve medeni bir yükümlülüğüdür.”
GÖKÇEK ATATÜRK'E, İSMET PAŞA'YA VE YÜCE MECLİSE'E KARŞI NEFRET SUÇU İŞLEDİ
Bu çerçevede Melih Gökçek’in Twitter üzerinden 16.02.2022’deki 'BATUM’U, MUSUL’U, HALEP’İ, RAKKA’YI, SÜLEYMANİYE’Yİ VE KERKÜK’Ü LOZAN’DA SATANLARA LANET OLSUN… ... BU TOPRAKLARI YABANCILARA PEŞKEŞ ÇEKENLERİN MEZARLARI ATEŞLE DOLSUN İNŞAALLAH…' şeklindeki  paylaşımı Lozan Barış Antlaşması görüşmelerini yürüten Türk heyetine, antlaşmayı imzalayan heyet başkanı İsmet İnönü'ye, Lozan'da barış şartlarının görüşülmesi için onu görevlendiren Mustafa Kemal Atatürk'e ve nihayet Lozan Barış Antlaşmasını onaylayan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne aşağılayıcı bir dille yapılmış nefret dolu hakaretlerdir. Dolayısıyla Gökçek, bir şüpheli olarak, TCK mad. 301'de düzenlenen Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama suçunu alenen işlemiştir. Gökçek bu hakaretleriyle aynı zamanda 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'un 1 ve 2'nci maddelerini de açıkça ihlal etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde yükseldiği kurucu ruha ve değerlere sahip çıkmak, onları olabilecek en güçlü biçimde korumak ve savunmak kutlu ve yüce Meclis çatısının altında Türk Milleti adına bulunan bizlerin en temel ve bağlayıcı görevidir. Bu suç duyurusunu TBMM Başkanı Sayın Şentop'un yapmasını bekledim ama görevini ihmal etti. Bu nedenle bu suç duyurusunda bulunmakla kendimi hayatımın en onur verici görevlerinden birini icra etmiş sayıyorum.  Açıklamamın ekteki suç duyurusu görseliyle birlikte Milletimizle paylaşmaktan da onur duyuyorum!    
Yaşasın Lozan! Yaşasın Montrö!

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11182,96%1,66
  • DOLAR

    41,29% 0,19
  • EURO

    48,96% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4886,99% -0,11
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 0,00

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDE OPERASYON: 20 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Yükleniyor


ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 29.4 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0