ET DEĞİL HASTALIK İTHAL EDİYORUZ

Et ve Süt Kurumu’nun Brezilya’dan ithal ettiği etlerde şarbon basili saptanması ve şarbon hastalığı nedeniyle vatandaşların hastanelere akın etmesi, yurtdışıdan ithal edilen hayvanlara uygulanan denetimlerin yeterliliği tartışmaların

GÜNDEM 6.09.2018 13:37:57 0
ET DEĞİL HASTALIK İTHAL EDİYORUZ

Ağustos ayında İskenderun Limanı’na gelen angus cinsi hayvanların şehre yaydığı kötü koku ve hastenelere başvuran hastaları TBMM gündemine taşıyarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması üzere yazılı soru önergesi veren CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin et ithalatı sonrası ülkeye 7 ayrı hastalığın girdiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Et ve Süt Kurumu’nun yabancı ülkelerden getirdiği saman, et ve et ürünleri ile ilgili Bağımsız Hayvan Hakları Topluluğu ve Hayvan Hakları İzleme Komitesi ile birlikte hastalık tehlikesine dikkat çektiklerini ve hayvanların ülkeye getirildiği gemilerde inceleme yapmak istediklerini, ancak yetkililer tarafından engellendiklerini belirten Suzan Şahin ‘’AKP iktidarının tarım ve hayvancılığı bitirme politikaları sonucu ortam hazırladığı ‘hayvancılıkta ithalat politikası’ ile Türkiye sığır ithalatında dünya ikincisi, Avrupa’nın ise lideri konumuna geldi. Cumhuriyetin kazanımları olan fabrika, madenler ve tarım alanlarının yabancıları satışı yetmiyormuş gibi özellikle bitirilmeye çalışılan hayvancılık ile birlikte gelen et ithalatı farklı bir boyut kazanarak hastalık ithalatına dönüşmüş durumda.

Et ithalatıyla gelen hayvan hastalıkları bir çok şehirde vatandaşlarımızın ciddi hastalıklarla hastanelere akın etmesine neden oldu. Saman, et ve et ürünleri ithalatı hastalık risklerini daha da artırdı ve artırıyor. İthalatın başladığı 2010 yılından bu yana her yıl özellikle de kurban bayramı döneminde mutlaka bir kaç hastalıkla karşı karşıya kalıyoruz. Hem AKP iktidarı hem de özel sektör kendi halkına düşmanlık ederek kurban döneminde yerli hayvan fiyatını düşürmek için yoğun olarak ithalat yapıyor.Milletimiz göz göre göre hastalıktan kırılıyor.’’ dedi.

Konu ile ilgili geçtiğimiz Ağustos ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması üzere yazılı soru önergesi verdiğini ve sorularının hala cevaplanmadığını belirten CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, canlı hayvan ve kırmızı et ithalatının başladığı 2010 yılından bu yana ülkeye giren hayvanlar ile 7 hastalığın da ithal edildiğini söyledi. CHP’li Şahin yaptığı açıklamada ‘’Brezilya’dan gelen hayvanlardan şarbon basili, deli dana hastalığı ve Afrika hastalığı, Fransa’dan gelen hayvanlarda mavi dil hastalığı, Romanya’dan gelen hayvanlarda sığır pasteurellozu hastalığı, Bulgaristan’da koyun vebası hastalığı ithal ediyoruz.

Et ve Süt Kurumu hayvan hastalıkları ve telef olan hayvanları yalanlamıyor, ancak buna rağmen halk sağlığını hiçe sayan AKP hükümeti bir önlem almıyor ve tüm uyarılarımıza rağmen vatandaşlarımızı bu hastalıklı etleri yemeye mahkum ediyor. Yerli tohumu yasaklayarak çiftçimizi bitirmeye çalışan AKP iktidarı hayvancılığa da darbe vurarak milletimizi resmen zehirliyor. Bu uygulamalar gösteriyor ki AKP iktidarı güzel ülkemiz için artık kimyasal bombadan daha tehlikeli olmaya başladı.’’ ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,72% 0,06
  • EURO

    50,23% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5963,84% 0,93
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,88

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Cuma 17.4 ° / 5.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.1 ° / 8.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9