ESKİ AKP'Lİ VEKİLDEN ZAM DEĞERLENDİRMESİ

Eski AKP Edirne Milletvekili ve kömür işletmecisi Şemsettin Emir, zamlar nedeniyle vatandaşın kömür alım gücünün düştüğünü ifade etti. Emir, "Bu kış çok çetin geçecek. Fakir fukara üşüyecek” dedi.

GÜNDEM 10.10.2021 10:12:15 0
ESKİ AKP

25. Dönem AKP Edirne Milletvekili ve kömür işletmecisi Şemsettin Emir, geçen yıl 700-750 TL olan kömür fiyatının bu yıl bin TL olmasının alım gücü düşük vatandaşın elini kolunu bağladığını belirtti.
Emir, “Bir çuval kömür 25 lira. Bundan sonra artık evlere 2 torba, 1 torba, 4 torba kömür taşımak zorunda kalacağız. Tondan, torbaya düştük. Bu kış çok çetin geçecek. Fakir fukara üşüyecek” dedi.
ANKA'dan Gökhan Tuzladan'ın aktardıklarına göre Emir, şunları söyledi:
Ben bu işi 25 senedir yapıyorum. Ocak sahipleri bize gerekli imkânı sağlıyorlardı, vade konusunda. Biz de bunu vatandaşa yansıtıyorduk, onları üzmeyecek şekilde. Aylık taksitlerle kömür verme imkânımız oluyordu. Ancak bu yıl üstüne basa basa söylüyorum. Biz vatandaşla karşı karşıya geldik. Bir çuval kömür 25 lira. Bundan sonra artık evlere 2 torba, 1 torba, 4 torba kömür taşımak zorunda kalacağız. Tondan, torbaya düştük. Adı üzerinde torba kömür, bundan sonra ton ortadan kalkacak, torba torba alınacak. Fakir fukara bu kışı nasıl geçirecek.
Sosyal Yardımlaşma ile temas ettim. Fakir Fukara Fonu’ndan Edirne merkezde 3 bin 200 haneye 34 torba kömür verileceği söylediler. Ama daha henüz kömürleri de gelmemiş. Şöyle bir hesap yapalım. 34 torba kömür 850 kilogram yapıyor. Halbuki bir hanenin bütün kışı geçirmesi için asgari 2 bin 500 kilo kömür kullanması gerekiyor. Peki vatandaş bu şartlarda zaten sosyal yardımlaşma fonundan kömür alarak kışını geçirmeye çalışırken, bin 650 kilo kömürü nasıl alacak?
'BU KIŞ ÇOK ÇETİN GEÇECEK'
Ben buradan yüksek sesle söylüyorum. Bu kış çok çetin geçecek. Bu insanlara sahip çıkalım. Devlet olarak 34 torba veriyorsak bir daha 34 torba, yetmezse bir daha 34 torba verelim. Sosyal yardımlaşma fonundan kömür alan insanlar buradan bir miktar kömür alabiliyor. Peki, SSK emeklisi o nasıl alacak, memur emeklisi o da alamıyor. Dolayısıyla bunun etrafını da genişletmek lazım. Sadece sosyal yardımlaşmadan destek alanlara kömür değil, ayrıca SSK ve Bağ Kur emeklisi ya da memur emeklisi gibi geçinemeyen insanları da tespit edip, onların üşümemesini sağlamamız lazım.
Şu anda millet, fakir fukara üşüyecek. Eğer bu yıl bir hanede bir insan donarak ölüyorsa vebali Edirne Valisi’nindir, vebali belediye başkanınındır, vebali sivil toplum örgütlerinindir, vebali cebinde para olup da evinde kaloriferde çok rahat ısınıp yatan insanlarındır. Lütfen, vicdan sahiplerine sesleniyorum. Yok olan insanlar açken, var olan insanlar tok yatamaz. Eğer böyle bir şey devam ediyorsa olacaksa vallahi devlet batar.
'KİMSEYİ SUÇA TEŞVİK ETMENİN BİR ANLAMI YOK'
O adam ne yapacak biliyor musun; yoksa çalacak. Kimseyi suça teşvik etmenin bir anlamı yok. Sonra adan kömür çaldığı zaman hırsız oluyor, ekmek çaldığı zaman hırsız oluyor. İmkânı olan, imkânı olmayana elini uzatacak.
Isınma ihtiyacını kömürle karşılayan yurttaşlar da şunları söyledi:
Gazi Necdet Çetin: “Devletim var arkamda. Getiriyor bana 10 torba 40-50 torba kömür yakıyorum. 48 yıllık gazilerdenim. Geçen yıl gelmedi mesela. Zam geliyor yapacak bir şey yok. Fakir hep güme gitsin. Fakir fukarayı düşünen yok ki! Nasıl olsa millet geçiniyor.”
Basri Amaç: “Gariban çalgı çakıp oynayacak. Başka lamı cimi yok bu işin. Hayat pahalılığı almış başını gidiyor artık. Bilemiyorum artık ne olacak garibanların işi. Devlet veriyor onlara kömür ama, öyle 1 tonla 25 kg ile yürüyecek hayat değil bu hayat.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

Yükleniyor


ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2