ERDOĞAN, MUHALEFETİ HEDEF ALDI

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti hedef aldı, "Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi o

GÜNDEM 8.10.2021 22:16:07 0
ERDOĞAN, MUHALEFETİ HEDEF ALDI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Gündeme ilişkin açıklamaları sırasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, 'Bay Kemal. Sen nerede dolaştığının farkında değilsin. Enerjide Avrupa, dünya ne alemde görmüyor musun?' dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: 'Tabii, belediyeleri, hırsızlık, yolsuzluk, ahlaksızlık, taciz, tecavüz iddialarıyla çalkalanan bir partinin çalışanlara verdiğimiz bu ücret artışlarını görmelerini, anlamalarını, takdir etmelerini beklemiyoruz. Ama hiç değilse bu rezilliklerin yaşandığı yerleri örnek göstererek ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz.'

'MEMURUMUZ DA İŞÇİMİZ DE TOPLU SÖZLEŞMELERDEN MEMNUN'

Konuşmasında kamu işçisi ve memıurların zam oranına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, işçi ve memurların zam oranından memnun olduğunu savundu.Erdoğan, şunları söyledi: 'Geçtiğimiz hafta sözleşmeleri yenilenen işçi ve memur ücretlerinde artışlar yaptık. Memurumuz da işçimiz de halden memnun. Enflasyonun yüzde 20'nin altında olduğu dönemde ortalama yüzde 30 civarında yaptığımız artışla yanlarında olduklarımızı ortaya koyduk.'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
'Önceki gün genel merkezimizde MKYK oldukça uzun bir toplantı gerçekleştirdik. Dün de milletvekillerimizle ilk grup toplantımızı yaptık. Bugün de sizlerle birlikteyiz. Salgın döneminde ara vermek zorunda kaldığımız il ziyaretlerimizi tekrar başlattık. Son olarak Kırşehir ve Mersin'e gitmiştik. Cumartesi günü de Adana'nın misafiri olacağız. Hem vatandaşlarımız ve teşkilatlarımızla bir araya geliyor, çok sayıda eser ve hizmetin toplu açılışını yapıyoruz.

Yaptığımız toplu açılış törenlerinde kamu ve özel sektör yatırımları yer alıyor. Adana'da da milyar dolarlık özel sektör yatırımının temel atma ve açılış törenlerine katılacağız. Küresel üretim, tedarik ve lojistik kanallarında tıkanıklık yaşandığı son dönemde ülkemizde aksaklığa meydan vermeyerek farkımızı ortaya koyduk. Salgın dönemini yeni ve büyük bir kalkınma atılımına dönüştürme gayreti içindeyiz. Tüm kesimleriyle milletimizin de bu kalkınma hamlesine sahip çıktığını görüyoruz.

'BÜYÜME RAKAMLARI DOĞRU İSTİKAMETTE GİTTİĞİMİZE İŞARET EDİYOR'

Bu yılın ilk ve ikinci çeyreğindeki ciddi büyüme rakamları doğru istikamette gittiğimize işaret ediyor. Kimileri biz ne yaparsak yapalım, milletimiz hangi imkanlara kavuşursa kavuşsun felaket tellallığı yapmaktan bıkmıyor. Esasen hayatlarında bir defa bile milletle muhabbet etmemiş, uluslararası ilişkiler nasıl yürütülür bilmeyen bu çarpık zihniyetlerin cehaletlerini ortaya sermekten başka bir yolu yoktur. Bizim söylenir söylenmez hakikat denizinde boğmadığımız her yalanın bir süre büyüyüp ayağımıza dolaşması kaçınılmazdır.

Genel merkezimizin, cumhurbaşkanlığımızın, belediyelerimizin ürettiği malzemeleri kullanmalı milletimizin zihnine ve gönlüne kazımalıyız. Bizim insanımız mavra yapanı, desteksiz atıp tutanı istihza ile de olsa bir süre takip eder. Günün sonunda tercihini eser ve hizmet siyasetinden yana kullanır.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI: SEN NEREDE DOLAŞTIĞININ FARKINDA DEĞİLSİN
Dün grup toplantısında CHP liderinin anayasa sözlerini aktardım. Kılıçdaroğlu bu durumdan çok alınmış. Görüntülerdeki kişinin ben olduğumuz zannederek sağlık kuruluşundan rapor almam gerektiğini söylemiş. Biz doktorların işine karışmayız ama ortada vahim bir durum olduğu da ortadadır. Bize düşen, Allah şifa versin deyip kendi işimize bakmaktır. Bu zat önceki gün, enerji fiyatlarını da diline dolamıştı. Dünyanın dört bir yanında enerji fiyatlarının 5 kata kadar arttığı dönemde biz kendi vatandaşımızı korumak için her türlü fedakarlığı yapıyoruz Bay Kemal. Sen nerede dolaştığının farkında değilsin. Enerjide Avrupa, dünya ne alemde görmüyor musun? Adamlar şu anda benzin bulamıyor, görmüyor musun? ABD, Almanya, İngiltere akaryakıtta adeta müflis durumda. Şimdi kamyon şoförü bile bulamıyorlar.
Salgın başladığından beri kamu fiyatlarını sübvanse ederek en alt düzeyde tuttuk. Uluslararası kontratları ülkemiz için en yüksek avantajı sağlamak için gayret içindeyiz. Dünyada ve ülkemizde yaşananların farkındayız ve adımlarımızı ona göre atıyoruz.

Bay Kemal, bunlardan haberin var mı? Hamdolsun, memurumuz da işçilerimiz de bu toplu sözleşmelerden sonra halden memnun. Enflasyonun yüzde 20'nin altında olduğu bir dönemde ortalama yüzde 30'lar düzeyinde yaptığımız artışlarla çalışanın, üretenin, sabit gelirlinin yanında olduğumuzu çok açıkça ortaya koyduk. Tabii, belediyeleri, hırsızlık, yolsuzluk, ahlaksızlık, taciz, tecavüz iddialarıyla çalkalanan bir partinin çalışanlara verdiğimiz bu ücret artışlarını görmelerini, anlamalarını, takdir etmelerini beklemiyoruz. Ama hiç değilse bu rezilliklerin yaşandığı yerleri örnek göstererek ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz.

Dünyada uyuşturucu mücadelesi referans olarak alınan bir ülkede bu tür ithamları dile getirmenin ardında başka niyetler olduğu açıktır. İşçiye, emekliye, işadamına, çiftçiye hakaret ederek iktidara gelebileceklerini sananları acı tebessümle takip ediyoruz.

3600 EK GÖSTERGE MESAJI

Diline 3600 ek göstergeyi dolamış, bu sözü veren biziz. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini beyan eden biziz. Bu zat neyi konuşuyor? Kendi aklınca şehitlerden gazilere her kesimi kışkırtmaya çalışan bu kişi en çok destek verdiğimiz çiftçilerimize de bulaşmış. Biz yaptıklarımızı söylüyoruz güya kendince tarım denklemi kuruyor. Söylediği şeyin çiftçiyi bugünkü seviyesinin geriye düşüreceğinin farkında değil. O derece şuursuz.

Türkiye'de tarımı stratejik sektör olarak belirleyerek bugünkü seviyesine biz getirdik. Her türlü desteği verdik, veriyoruz, vereceğiz. Tarımsal hasılasını 337 milyar liraya, ihracatını da 20 milyar dolara çıkararak Cumhuriyet tarihin en yüksek seviyelerine biz ulaştırdık.'

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,04
  • EURO

    43,61% -0,24
  • GRAM ALTIN

    4005,10% -1,59
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

İBB’YE YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN VE KAYINPEDERİ ÜZERİNDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK'ÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI…

SAMSUN'DA HEYELAN: BABA VE İKİ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

SAMSUN'DA HEYELAN: AKARYAKIT İSTASYONUNDA ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

ELAZIĞ'DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA ZİYARET

İMAMOĞLU’NDAN GÖZALTILARA TEPKİ…

TGRT'DE OLUMSUZ 'KJ'YE PATRON EŞİ SANSÜRÜ…

ÖZGÜR ÇELİK O BAVULLARI TEK TEK AÇTI!

AKP'Lİ İSİMDEN İTİRAF GİBİ 'İMAMOĞLU' VE 'KAYYUM' SÖZLERİ!

Yükleniyor


İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

  • Perşembe 22.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50