ERDOĞAN'IN GENELGESİNE TEPKİ YAĞIYOR

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın “Basın ve Yayım Faaliyetleri” genelgesine tepkiler yükseliyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç “Ne desin insanlar ‘Yaşasın Saray’ mı desinler?" dedi. CHP Artvin Milletvekil

GÜNDEM 30.01.2022 11:56:25 0
ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla önceki gece Resmi Gazete’de “Basın ve Yayım Faaliyetleri” genelgesi yayımlandı. Genelgede, “dijital dünyanın faydaları kadar tehlikelerinin de olduğu bilinciyle hareket edilmesi gerektiği; aile, çocuk ve gençlerin ‘yanlış’ medya içeriklerinden korunmaları gerektiği” belirtildi. “Son günlerde özellikle yabancı içeriklerin uyarlaması şeklinde ekranlara gelen televizyon programlarının toplum üzerindeki yıkıcı etkilerini bertaraf edecek adımlar ivedilikle atılacak” denilen genelgede, “Medya aracılığıyla milli ve manevi değerlerimizi yıpratmaya, aile ve toplum yapımızı temelinden sarsmaya yönelik açık veya örtülü faaliyetlere karşı anayasa, kanun ve ilgili diğer mevzuatla düzenlenen müeyyidelerin gereği yerine getirilecek.
Toplumun geneline hitap eden bu tür medya içeriklerinin özellikle aile, çocuk ve gençlerimiz üzerinde oluşturacağı olumsuz etkilerin önlenmesi amacıyla ulusal ve yerel medya organlarının tehdit ve tehlike oluşturan bu tür yapımlarına karşı ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli tüm tedbirler gecikmeksizin alınacaktır” ifadeleri yer aldı.
'HER TARAFA ÇEKİLEBİLİR'
Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; Genelgenin anayasadaki “Basın hürdür, sansür edilemez” ifadesine aykırı olduğunu vurgulayan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Bu resmen ‘Basın hür değildir ve sansür edilebir’ demektir. Tek taraflı bir genelgeyle, her tarafa çekilebilecek soyut ifadelerle, bu tip bir kısıtlama yapmak açıkça sansürdür” dedi. Bayraktutan, “Bunu kabul etmemiz mümkün değil. ‘Toplumun temel değerleri’ dediğiniz her tarafa çekilebilecek bir ifade. Aleyhinize her şeyi bu kapsama sokarak yasaklayıcı tedbirler alabilirsiniz. İstiyorlar ki özgür basının doğruyu söyleme çabaları engellensin. Bu genelgeyi yırtıp atmak gerekir” dedi.
'İŞ BUNA MI KALDI?'
Genelgeyi değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise “Hem cumhurbaşkanı hem de AKP iktidarı medyayı susturmak istiyor. Siyasetçileri, gazetecileri, akademisyenleri, öğrencileri susturmak istiyorlar.  Türkiye’de doğalgaz sorununu hallettiniz, elektrik sorununu çözdünüz, yoksulluğu bitirdiniz, dövizin artmasını engellediniz de iş buna mı kaldı?” sorularını yöneltti. 
İktidarın sadece kendine yakın yayınların yapılmasını istediğini belirten Özkoç, “Ne desin insanlar ‘Yaşasın Saray’ mı desinler? Sadece böyle şeyler mi yayımlansın? Türkiye’de sadece yandaş medya mı izlensin? Türkiye’de farklı fikirlerin izlenmesinde, konuşulmasında en büyük engel AKP iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı. 
'RTÜK’E AÇIK TALİMAT'
DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise sosyal medya hesabından “Özgürlükler ancak anayasada sayılan sebeplerle ve kanunla sınırlanabilir. Cumhurbaşkanı’nın böyle bir yetkisi yoktur. Temel haklarla ilgili Cumhurbaşkanı ne kararname ne de genelge çıkarma yetkisine sahiptir. Aksine sansür yasaktır. Ayrıca, genelge ile ifade ve basın hürriyetine müdahale edilmesi için RTÜK’e açıkça talimat verilmiştir” tepkisini gösterdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

Yükleniyor


ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2