ERDOĞAN İMAMOĞLU'NA DESTEK OLAN AKŞENER’İ HEDEF GÖSTERDİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Rize Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere muhalif siyasetçileri hedef gösterdi.

GÜNDEM 4.09.2021 21:28:45 0
ERDOĞAN İMAMOĞLU

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için Fatih Sultan Mehmet benzetmesi yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yanıt verirken, ''Zulüm, 1453'te başladı diye duvarlara yazanları nasıl savunuyorsun? Bizans olayını bu şekle dönüştüren ve 'zulüm 1453'te başladı' ifadesini kullananlarla nasıl oluyorsun? Dolmabahçe Sarayı'nın makam olarak kullandığım yerinde, tam karşı duvarına 'zulüm 1453'te başladı' diye yazan Gezicilerdi. Meral Hanım, sen bu Gezicilerle berabersin, yolun açık olsun' dedi. Erdoğan, ''Ya Bizans'ı alırım, ya Bizans beni alır' akidesi bizimdir bizim, onların değil' ifadesini kullandı.

AKP Rize Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'ye yüklenirken, 'CHP, bir Truva atı misali siyaset kurumunu içeriden çökertmeye çalışıyor. Nasıl 27 Mayısa giden yolu yalanlarla döşemişse, bugün de nefret siyasetiyle yapıyor. Son dönemde yürütülen yalan ve iftira kampanyalarının amacı 2023'e giden süreçte siyaset dışı aktörlere alan açmaktır. 20 yıldır girdiği tüm seçimleri kaybeden CHP, milletten yediği tokadın acısıyla ateşi kendisini de yakacak tehlikeli bir oyun oynuyor' diye konuştu.

Erdoğan'ın açılamasından satır başları şöyle:

'GAZETE KÜPÜRLERİ ÜZERİNDEN PARTİMİZİ KAPATMAYA KALKTILAR'

'Gazete kupürleri üzerinden partimizi kapatmaya kalktılar. Cumhuriyet mitingleri altında darbe çağrısı yaptılar. Terör örgütlerini üzerimize salarak ülkemizi kaosa sürüklemeye çalıştılar. Gezi olaylarından sokak terörüyle ülkemizi birbirine düşürmeye çalıştılar. 15 Temmuz'da darbe yapmaya kalktılar. Ekonomimize yönelik operasyonlardan çukur eylemlerine maruz kaldık. Hepsinin üstesinden geldik mi? Allah'ın yardımı, milletimizin desteğiyle tüm oyunları birer birer bozduk. Sandıkta bileğini bükemediği partinin kapatılması için 'Ankara'da yargıçlar var' diyenleri gördük. 'Genç subaylar rahatsız' diye darbe çığırtkanlığı yapan sözde gazeteler gördük. Milli iradeye yönelik bürokratik darbe girişiminde meclis kürsüsünü FETÖ'nün iftiralarını tahsis edenleri gördük.

15 Temmuz gecesi tankların tepesine çıkmak yerine, tankların arasından sıvışanları gördük. Yatırımcıları ürkütenleri, yurtdışında mahfilleri ülkemizi şikayet edenleri gördük. Otel lobilerinde gizli saklı IMF komiserleriyle pazarlık yapanları gördük. Kim bu? Bay Kemal'in ekibi. Bunların en başında CHP vardı, CHP adına söz söyleyen yalan terörü vardı.

'HERKESLE BİRLİKTE OLDULAR, HERKESİN SÖZCÜLÜĞÜNE SOYUNCULAR'

Herkesle birlik oldular, herkesin sözcülüğüne soyudular. Siyasi çıkarları için çiğnenmedik değer bırakmadılar. Ama son 20 yıl içinde bir kez olsun memleketin, milletin yanında saf tutmadılar. Çukur eylemlerinde teröristlere gösterdikleri sempatinin onda birini 3 yıldır evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerine göstermediler.

15 Temmuz'un ardından FETÖ'cüler için Ankara'dan İstanbul'a yürüyen Kılıçdaroğlu, Diyarbakır annelerini bir kez ziyaret etmedi. Terör örgütleriyle iltisaklarından dolayı, kamudan ilişiği kesinlenlere sahip çıktıkları kadar, evlatları terör örgütünün kaçırdığı annelere sahip çıkmadılar. Ülkenin bekasını, geleceği ilgilendiren hiçbir konuda yerli ve milli duruş sergilemediler. Ankara'dan İstanbul'a yürürken, terörden tutuklanmış insanlarla birliktelerdi. Karşımızda iktidara muhalefeti, ülkeye, millete muhalefetle karıştıran mankurtlaşmış bir zihniyet var. Kardeşlik iklimini zehirleyen, aklını ve vicdanını tatile çıkarmış siyaset anlayışı bulunuyor.

'CHP TURUVA ATI MİSALİ SİYASET KURUMUNU İÇERİDEN ÇÖKERTMEYE ÇALIŞIYOR'

Parti teşkilatlarını saran taciz, arsızlık, tecavüz, yolsuzluk ve hırsızlıkların üstünü örtmek için ülkemizdeki barış ve huzur ortamını dinamitlemekten çekinmiyorlar.

CHP bir truva atı misali siyaset kurumunu içeriden çökertmeye çalışıyor. Nasıl 27 Mayısa giden yolu yalanlarla döşemişse, bugün de nefret siyasetiyle yapıyor. Son dönemde yürütülen yalan ve iftira kampanyalarının amacı 2023'e giden süreçte siyaset dışı aktörlere alan açmaktır. İktidar yüzü göremeyen CHP, ateşi kendisini de yakacak oyun oynuyor.

20 yılda defalarca şahit olduğumuz bu oyunu bir kez daha AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak görev addediyoruz.

Durmaksızın bütün arkadaşlarınızla gece gündüz demeden koşturacak, çalışacak, hani diyorlar ya Z kuşağı, hangi kuşak olursa olsun bütün kuşakları fethedeceksiniz.

Birileri Ankara'daki sırça köşklerinde yurtdışındaki mahfillerle ele ele verip siyasetçilik oynarken, biz milletimizle kucaklaşıyor, derdinize, sevincine ortak oluyoruz. Başkaları hizmet diye musluk açarken, temel atmama törenleri yaparken, biz 81 vilayetimizin köşelerine mührümüzü vuruyoruz.

Birileri Bizans benzetmeleriyle yeni fitneleri, yeni senaryolar peşinde koşarken, biz 84 milyonun kardeşliğini, birliğini savunuyoruz. Ne diyor Meral Hanım? Bizans'ı kalkıp fethetmiş... Kim? Şu anda İstanbul'un belediye başkanı... Yahu, biz İstanbul'da şunu görmedik mi? Zulüm, 1453'te başladı diye duvarları yazanları Meral Hanım nasıl savunuyorsun? Bizans olayını bu şekle dönüştüren ve 'zulüm 1453'te başladı' ifadesini kullananlarla nasıl oluyorsun? Dolmabahçe Sarayı'nın makam olarak kullandığım yerde tam karşı duvarına 'zulüm 1453'te başladı' diye yazan Gezicilerdi. Meral Hanım, sen bu Gezicilerle berabersin, yolun açık olsun.

Yolumuzu iyi belirledik, bizim yolumuz onların gittiği yol değildir. 'Ya Bizans'ı alırım, ya Bizans beni alır' akidesi bizimdir bizim, onların değil. Biz bunu, Ayasofya'nın açılışı ile ispat ettik. Onlar aksine Ayasofya nasıl kapalı kalır diye gayret ettiler. Hamdolsun biz gayretimizin neticesini Allah'tan aldık.

Maruz kaldığımız saldırıya, operasyonlara rağmen, hedefimizden taviz vermiyoruz. Mücadleemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye'yi, kendi ülkesinin felaketinden medet uman muhteris bir zihniyetin eline bırakamayız. Muhalefetin içinde çapsızlığın, beceriksizliğinin, içinde debelendiği siyasi tükenmişliğin bizi rehavete sürüklemesine müsaade edemeyiz. AK Partili kadrolar olarak kardeşliğimizi perçinlememiz, dayanışmamızı daha da artırmamız gerekiyor. Milletimizle olan bağlılığımızı da güçlendirmemiz şarttır. Sahada vatadaşımız ilk önce ve hep AK Partili kadroları görmeli. Şunu duymamalıyım: 'Ya hiç bizim kapıyı çalmadınız, araziye gelmiyorsunuz' dememeliler. Ne zaman sokağa baksam AK Partili kadroları görüyorum demeliler.

Derdini, tasasını, vatandaşımız bizimle paylaşmalı. Derdini tasasını vatandaşımız ilk bizimle paylaşmalı, oy vesin vermesin, sıkıntıya düşen her kardeşimizin imdadına ilk AK Partili kadrolar koşmalı. Düşkün mü, darda mı kaldı, hasta mı, biz yetişeceğiz. İmkanlar var mı? Var, o zaman hepsinin biz yanında olacağız.'

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9514,01%-1,6
  • DOLAR

    38,88% 0,11
  • EURO

    44,13% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4146,39% 0,92
  • Ç. ALTIN

    6626,03% 0,00

ÖZGÜR ÖZEL'DEN HSK ÜYELİĞİ SEÇİMLERİNE TEPKİ: AYM'YE BAŞVURACAĞIZ

İKTİDARI ELEŞTİREN TÜSİAD YÖNETİCİLERİ TURAN VE ARAS HAKKINDA ARA KARAR AÇIKLANDI

İBRAHİM KALIN, COLANİ İLE GÖRÜŞTÜ: "YPG'NİN SURİYE'YE ENTEGRE OLMASI" ELE ALINDI

GAZETECİLERDEN AKŞAM GAZETESİNDE YER ALAN İDDİALAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İBB OPERASYONUNDA ÜÇÜNCÜ DALGA: 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ÖZGÜR ÖZEL İZMİR'DEN ERDOĞAN'A SESLENDİ: DOĞRULARI GÖR VE ARTIK KÖŞENE ÇEKİL

CHP'NİN İZMİR MİLLETVEKİLİ SAYISI 13'E YÜKSELDİ! ROZETİ ÖZGÜR ÖZEL TAKTI

İMAMOĞLU: BU SADECE BİR SEÇİM MÜCADELESİ DEĞİL YENİ BİR KURTULUŞ MÜCADELESİ

ÖZGÜR ÖZEL, AKP'Lİ GENÇLERE SESLENDİ: TAYYİP BEY TOPU GÖTÜRÜYOR, KESECEKMİŞ

15 ÇOCUĞA 8 YIL İSTİSMAR! OKUL MÜDÜRÜNE 300 YIL HAPİS İSTEMİ

EKREM İMAMOĞLU, ATATÜRK'ÜN SÖZLERİYLE GENÇLERE SESLENDİ

ÖZGÜR ÖZEL: "BU MÜCADELEYE NEFER KAZANDIRMAK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR"

ESKİ ABD BAŞKANI JOE BİDEN'A KANSER TEŞHİSİ KONULDU

'HAYALET' SINIFLAR PATLADI: YÜZLERCE KİŞİNİN DİPLOMASI İPTAL EDİLDİ

ERDOĞAN ARINÇ'IN BU AÇIKLAMALARINA ÇOK KIZACAK!

İMAMOĞLU'NDAN MEHMET ŞİMŞEK'E SERT SÖZLER

A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

'AİLE YILI' AFİŞİNE TEPKİ! KIZ ÇOCUĞA BAŞÖRTÜ, ERKEK ÇOCUĞA TAKKE TAKTILAR

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

MEHMET ŞİMŞEK DUYURDU: VERGİ DENETİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL'DEN HSK ÜYELİĞİ SEÇİMLERİNE TEPKİ: AYM'YE BAŞVURACAĞIZ

İKTİDARI ELEŞTİREN TÜSİAD YÖNETİCİLERİ TURAN VE ARAS HAKKINDA ARA KARAR AÇIKLANDI

İBRAHİM KALIN, COLANİ İLE GÖRÜŞTÜ: "YPG'NİN SURİYE'YE ENTEGRE OLMASI" ELE ALINDI

GAZETECİLERDEN AKŞAM GAZETESİNDE YER ALAN İDDİALAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İBB OPERASYONUNDA ÜÇÜNCÜ DALGA: 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ÖZGÜR ÖZEL İZMİR'DEN ERDOĞAN'A SESLENDİ: DOĞRULARI GÖR VE ARTIK KÖŞENE ÇEKİL

CHP'NİN İZMİR MİLLETVEKİLİ SAYISI 13'E YÜKSELDİ! ROZETİ ÖZGÜR ÖZEL TAKTI

  • Çarşamba 30.8 ° / 13.1 ° Güneşli
  • Perşembe 34.1 ° / 16 ° Güneşli
  • Cuma 33.4 ° / 18.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Göztepe 34 12 11 11 10 47
8.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
9.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
10.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
14.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59