ERDOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Halkın Kurtuluş Partisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 15.04.2022 13:15:23 0
ERDOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Türkiye Noterler Birliği (TNB), dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite diplomasının fotokopisini, ‘aslını görmeden’ onaylayan noter kâtibi hakkında soruşturma açmayan İstanbul 15. Noteri Nejla Akgün’e uyarma cezası vermişti. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, önümüzdeki gerçekleşecek seçimlerde Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olamayacağı iddiasını bir kez daha yargıya taşıdı.
5 İSME 4 SUÇLAMA
HKP avukatları, Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan’ın özel kalem müdürü Hasan Doğan, Doğan’ın şoförü Hasan Tükenmez, olay tarihindeki İstanbul 15. Noteri Mehmet Necat Üçel ve Nejla Akgün ile İstanbul 15. Noter kâtibi Emine Seven hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
HKP avukatları, Erdoğan ve diğer kişilerin; “Resmi Belgede Sahtecilik”, “Resmi Belgenin Düzenlenmesinde Yalan Beyan”, “Görevi Kötüye Kullanma”, “Suçu ve Suçluyu Bildirmeme” suçlarını işlediklerini iddia etti.
“BURSA’DA RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİK YAPANLARI YARGILAYAN MAHKEMELER VARMIŞ”
HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, Bursa’da sahte diploma ile açtığı konuşma bozukluğu merkezine gelen 33 kişiyi dolandıran kişiye 1 Nisan 2022 tarihinde 55 yıl hapis cezası verildiği hatırlatıldı.
Dilekçenin devamında şu ifadelere yer verildi:
“Bu haber üzerine müvekkil HKP yöneticileri; sahte diploma ile dolandırıcılık yapanları soruşturan savcılıklarımızın ve ceza veren mahkemelerimizin olduğunu görünce umutlanmışlar ve demek ki, Bursa’da resmi evrakta sahtecilik yapanları ve dolandırıcıları kovuşturup, soruşturup, yargılayıp mahkûm eden mahkemeler varmış… TCK’de bu sahteciliklerin ve dolandırıcılıkların, cezalandırılmasını öngören maddeler olduğunu bilen ve onlara göre işlem yapan savcılar, yargıçlar varmış… Öyleyse buraya başvuru yapmalıyız diyerek avukatlarına işbu suç duyurusunun yapılmasını önermişlerdir. Bu nedenle Anayasa’nın 10. maddesinde düzenlenen ‘Kanun Önünde Eşitlik’ ilkesi, AİHS’nin 14. maddesi ve sözleşmenin eki olan 12 nolu Ek Protokolde belirtilen ‘Ayrımcılık Yasağı’ ilkesi gereğince işbu başvuru yapılmaktadır.”
“ERDOĞAN’IN DİPLOMASIZLIĞININ PEŞİNDEYİZ”
Suç duyurusuna ilişkin HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak açıklama yaptı. Çolak, şu ifadelere yer verdi:“Saygıdeğer Halkımız; Halkın Kurtuluş Partisi yıllardır, Anayasanın 101’inci maddesi çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı yeterliliğine sahip olmayan Tayyip Erdoğan’ın diplomasızlığının peşindedir. Bununla ilgili Marmara Üniversitesine, Eyüp Lisesine, Yüksek Seçim Kuruluna, Milli Savunma Bakanlığına, İstanbul Büyükşehir Belediyesine de başvurular yapmıştır. Bu başvurularımız ‘kişisel veri’ kapsamında değerlendirilip, kanunsuz bir şekilde sonuçsuz bırakılmıştır. Halkın Kurtuluş Partisi bu konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılıklarına da suç duyurusunda bulundu. Oralardan da hiçbir soruşturma yapmadan ve CMK’nin 160’ıncı maddesi çerçevesinde görevlerini yerine getirmeyen savcılar tarafından yine sonuçsuz bırakıldı. Hatta bununla ilgili Tayyip Erdoğan’ın en yakın arkadaşlarından Metin Külünk, “Peygamberlerinde mi diploması vardı, diplomanın bir önemi yok devlet yöneticisi olabilmek için” mealinden açıklamalar bile yaptı. Buna rağmen devlet kurumları, yargı mekanizması görevlerini yapmamakta ısrar etmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Bursa’da yine bir sahte diplomayla, konuşma bozukluğu merkezi açan bir kişinin 33 tane vatandaşı dolandırdığı ortaya çıkıp, Bursa Cumhuriyet Savcılığının açmış olduğu davada da 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından anılan kişiye her bir dolandırılan insan için 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmiştir. Toplamda 55 yıl hapis cezasına mahkûm olmuştur bu sahte diplomalı dolandırıcı. Biz de Halkın Kurtuluş Partisi olarak buradan hareketle, madem Bursa’da böylesine hassas, duyarlı, yasaları uygulayan savcılar var. Anayasanın 10’uncu maddesindeki, kanun önünde eşitlik ilkesi çerçevesinde bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı makamında oturan Tayyip Erdoğan’ın diplomasızlığı konusunda bir suç duyurusunda bulunduk. Bununla ilgili objektif araştırma yapmalarını bekliyoruz. Ayrıca İstanbul 15’inci Noterliğinde usulsüz bir şekilde onay işlemi yapan, yaptıran kişiler hakkında da bugün itibarıyla suç duyurusunu yapmış bulunmaktayız. Bursa’daki Cumhuriyet Savcılarının sahte diploma olgusuna bu olayda da duyarlı yaklaşmalarını ummak istiyoruz.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10941,79%3,14
  • DOLAR

    41,93% -0,15
  • EURO

    48,75% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5539,53% -0,59
  • Ç. ALTIN

    9439,52% -0,12

POLİSLER EYLEM KARARI ALDI! TELEFONLARIMIZA BU UYGULAMAYI YÜKLEMEYECEĞİZ!

İMAMOĞLU’NDAN SAVUNMADA SERT ÇIKIŞ:CASUSLUK HAYATIMA HAKARETTİR!

CHP MİTİNGİNDE ‘NADİR ELEMENT’ MESAJI: “ESKİŞEHİR’İN REZERVLERİ TÜRKİYE’NİN UMUDU!

İSTANBUL'DA HİSSEDİLEN DEPREM MEYDANA GELDİ

İMAMOĞLU VE YANARDAĞ ADLİYEDE! “ÇAĞLAYAN’DA HALKIN DESTEĞİ VAR”

PKK’NIN ÇEKİLME KARARINA AKP’DEN İLK AÇIKLAMA:SOMUT SONUÇLAR ALIYORUZ

AKP’DE “EL KOYMA” DEPREMİ: YENİ ŞAFAK VE TAYYAR, BAKANLIĞI HEDEF ALDI!

BABACAN: AKP’NİN KURULUŞ DEĞERLERİNİN ALTINA HÂLÂ İMZAMI ATARIM

HATAY’DA 23 CANIN GİTTİĞİ DAVADA 3 YILDIR TUTUKLU SANIK BULUNMUYOR

PKK: TÜRKİYE’DEKİ GÜÇLERİN TAMAMINI ÇEKİYORUZ

İMAMOĞLU CASUSLUK SORUŞTURMASINDA İFADE VERİYOR: CHP ÇAĞLAYAN’DA TOPLANDI

YENİ ŞAFAK YAZARI TELE1’İN BAŞINA KAYYUM OLARAK OTURDU!

MOTORİN 55 TL’Yİ GEÇTİ: AKARYAKITTA YENİ ZAM DALGASI

GÖZALTINDAKİ MERDAN YANARDAĞ'DAN MESAJ! "HİÇBİR YALAN GERÇEKTEN GÜÇLÜ OLAMAZ"

GELECEK PARTİSİ’NDEN İSTİFA EDEN İSİMLERDEN BİRİ ROZET TAKMAYA HAZIRLANIYOR...

MEDYA’DAN İLETİŞİME: ŞAHİN TÜRK TELEKOM’UN CEO’SU

ESKİ CUMHURBAŞKANI VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILDI

İSKENDERUN SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI: 29 EKİM’DE MURAT KURUM AÇACAK!

YARGIYA İMAMLI ADAY! CHP’DEN SERT ÇIKIŞ: “BU LİSTE TARAFSIZ OLAMAZ!

KAYYUM TEKİN:ANKARA KARARIYLA İLGİLENMİYORUM

CHP’DEN İSTİFA EDEN BELEDİYE BAŞKANI AKP’YE GEÇİYOR

EKREM İMAMOĞLU: UTANÇ VERİCİ BİR AHLAKSIZLIKLA KARŞI KARŞIYAYIZ

İMAMOĞLU'NA BİR DAVADAN BERAAT

ÖZGÜR ÖZEL: “CASUSLUK İDDİASIYLA TELEVİZYONA KAYYUM, MEDYAYA BASKIDIR

MYK KARARI KESİNLEŞTİ: BERHAN ŞİMŞEK CHP’DEN İHRAÇ EDİLDİ!

TELE1’E KAYYUM DARBESİ! TMSF EKRANA EL KOYDU!

HAK-İŞ’TE DERİN SESSİZLİK: “EMEK”İN ADIYLA BAŞLAYAN YOL, İMTİYAZLA BİTTİ

CHP KURULTAYI İPTAL EDİLMEDİ! ‘BUTLAN’ DAVASI ÇÖKTÜ, KILIÇDAROĞLU DOSYASI KAPANDI

GÖZLER ANKARA’DA: CHP KURULTAY DAVASINDA KARAR GÜNÜ!

İMAMOĞLU SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: 15 GÖZALTI, YENİ İDDİALAR!

Yükleniyor


İMAMOĞLU’NDAN SAVUNMADA SERT ÇIKIŞ:CASUSLUK HAYATIMA HAKARETTİR!

CHP MİTİNGİNDE ‘NADİR ELEMENT’ MESAJI: “ESKİŞEHİR’İN REZERVLERİ TÜRKİYE’NİN UMUDU!

İSTANBUL'DA HİSSEDİLEN DEPREM MEYDANA GELDİ

İMAMOĞLU VE YANARDAĞ ADLİYEDE! “ÇAĞLAYAN’DA HALKIN DESTEĞİ VAR”

PKK’NIN ÇEKİLME KARARINA AKP’DEN İLK AÇIKLAMA:SOMUT SONUÇLAR ALIYORUZ

AKP’DE “EL KOYMA” DEPREMİ: YENİ ŞAFAK VE TAYYAR, BAKANLIĞI HEDEF ALDI!

  • Pazar 25.1 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.7 ° / 14.7 ° false
  • Salı 26 ° / 15.1 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4