ENGİNYURT:KAZANACAĞINIZA İNANIYORSANIZ 50 ARTI 1’İ GERİ ÇEKMEYİ VEYA KALDIRMAYI DÜŞÜNMEMELİSİNİZ

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 50 artı 1 tartışmasına ilişkin, "50 artı 1’den geri dönülmemeli. 50 artı 1’den taviz verilmemeli. Madem her seçimde ‘kazandık da kazandık, kazandık da kazandık, yendik de yend

GÜNDEM 17.11.2021 17:09:59 0
ENGİNYURT:KAZANACAĞINIZA İNANIYORSANIZ 50 ARTI 1’İ GERİ ÇEKMEYİ VEYA KALDIRMAYI DÜŞÜNMEMELİSİNİZ

Enginyurt, TBMM'de yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Ekonominin kitabını yazdık” açıklaması hakkında Enginyurt, '‘Faizle mücadele etmek benim vazifem’ diyor, dolar 10 lira 50 kuruş oluyor. Sorarsanız ‘dış güçler yaptı’ diyecekler. Dolar niye böyle arttı, ‘dış güçler’ diyecekler… Fahiş fiyatların sebebi ne, dış güçler. Ama kendisi boş zamanlarında ekonomi kitabı yazarak maalesef ülkemize büyük bir masal bıraktı. Ki bu masal, korku masalına dönüştü. Ve Türkiye bugün yine fakirleşti' diye konuştu.
Enginyurt, özetle şunları söyledi:
EKONOMİ KİTABIYLA MASAL BIRAKTI. MASAL KORKU MASALINA DÖNÜŞTÜ: ‘Faiz haram, dolar helaldir’ diyen Sayın Cumhurbaşkanımız büyük bir ekonomist olmanın verdiği yetkiyle, etkiyle birlikte hamdolsun dolarımızı 10 lira 50 kuruşa çıkarttı. Yaparsa ‘AK Parti yapar’ diyorduk. Hakikaten AKP yapıyor yaparsa. ‘Faiz sebep enflasyon sonuç diyerek inandım’ diyor. İnancımdan taviz vermem’ diyor. ‘Faizle mücadele etmek benim vazifem’ diyor, dolar 10 lira 50 kuruş oluyor. Sorarsanız ‘dış güçler yaptı’ diyecekler. Dolar niye böyle arttı, ‘dış güçler’ diyecekler… Fahiş fiyatların sebebi ne, dış güçler. Ama kendisi boş zamanlarında ekonomi kitabı yazarak maalesef ülkemize büyük bir masal bıraktı. Ki bu masal, korku masalına dönüştü. Ve Türkiye bugün yine fakirleşti.
İKTİDARI BU TEHLİKELİ YOLDAN DÖNMEYE ÇAĞIRIYORUZ: Dine dayalı siyaset anlayışını yürüten Sayın Cumhurbaşkanı ve yandaşları ülkede dini kullanmak ve din üzerinden siyaset yapma yarışına girdiler. Dün Adalet ve Kalkınma Partisi’nde milletvekilliği yapmış Hüseyin Besli, ‘Kürtler ve Aleviler yalancıdır’ diyecek kadar bu ülkenin milyonlarca insanına hakaret etmeyi sırf siyaset uğruna göz önüne almışlardır. Televizyonlarda nöbetçi tetikçilik yapan sözde televizyoncular artık Türkiye’de mezhep üzerinden siyaseti kışkırtmaya başlamışlardır. Türkiye buna çok dikkat etmelidir… ‘Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde bir seçime gitmeli ve ortak bir yaşam sürdürmelidir’ derken maalesef iktidarı kaybettiğini gören Adalet ve Kalkınma Partisi Alevi vatandaşlarımızı, Kürt vatandaşlarımızı kışkırtıcı, tahrik edici sözler ve beyanlarla kendi tabanlarını sağlamlaştırma yoluna gidiyorlar. Bu tehlikeli bir yoldur. İktidarı bu tehlikeli yoldan dönmeye çağırıyoruz.
KAZANACAĞINIZA İNANIYORSANIZ 50 ARTI 1’İ GERİ ÇEKMEYİ VEYA KALDIRMAYI DÜŞÜNMEMELİSİNİZ: Demokrat Parti olarak net bir şekilde ifade ediyoruz, 50 artı 1’den geri dönülmemeli. 50 artı 1’den taviz verilmemeli. Madem her seçimde ‘kazandık da kazandık, kazandık da kazandık, yendik de yendik’ diyorsanız, işte size 50 artı 1 ile yeni bir fırsat daha. Kazanacağınıza inanıyorsanız 50 artı 1’i geri çekmeyi veya kaldırmayı düşünmemelisiniz. ‘İstikrar’ diyordunuz, ‘koalisyonlarla yönetilmemeli’ diyordunuz ama şimdi ısmarlama yazarlarınız ve ısmarlama görüşçüler sayesinde 50 artı 1’i ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. Demokrat Parti olarak, Sayın Genel Başkan’ımız Gültekin Uysal ile bu oyuna gelinmeyeceğini net bir şekilde ifade ediyorum.
DOLAR 2023 OLURSA YANİ 20 LİRA 23 KURUŞ OLURSA HİÇ ŞAŞMAYIN: Dolar 10 lira 50. ‘Ver yetkiyi gör etkiyi’ dediler. ‘Hedef 2023’ dediler muhtemelen böyle giderse 2023’e kadar dolar 2023 olursa yani 20 lira 23 kuruş olursa hiç şaşmayın.  Hedefe istikrarlı bir şekilde giden Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye’yi de istikrarlı bir şekilde batırmaya götürüyor.
''20 YILLIK ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İLE BİRLİKTE HESAPLAŞMADAN HELALLEŞME OLMAZ' DİYORUZ'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ açıklaması sorulan Enginyurt, “CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu insani ve inancın gereği olarak bir helalleşmeden bahsetmiştir. Bu helalleşmenin boyutu nedir, ne değildir, bunu cevaplayacak olan CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Ama biz Demokrat Parti olarak Sayın Genel Başkan’ımız Gültekin Uysal ile birlikte 20 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi ile birlikte hesaplaşmadan helalleşme olmaz diyoruz” yanıtını verdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,46% -0,05
  • EURO

    43,76% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4091,85% -0,32
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,33

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

İBB’YE YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN VE KAYINPEDERİ ÜZERİNDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK'ÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI…

SAMSUN'DA HEYELAN: BABA VE İKİ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

SAMSUN'DA HEYELAN: AKARYAKIT İSTASYONUNDA ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

ELAZIĞ'DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA ZİYARET

İMAMOĞLU’NDAN GÖZALTILARA TEPKİ…

TGRT'DE OLUMSUZ 'KJ'YE PATRON EŞİ SANSÜRÜ…

ÖZGÜR ÇELİK O BAVULLARI TEK TEK AÇTI!

AKP'Lİ İSİMDEN İTİRAF GİBİ 'İMAMOĞLU' VE 'KAYYUM' SÖZLERİ!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'DÜELLO' ÇAĞRISI…

Yükleniyor


İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

  • Çarşamba 28.5 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Perşembe 22.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50