EMEKLİ AMİRAL ATİLLA KEZEK'TEN 'ELEKTRONİK KELEPÇE' İSYANI

Montrö tartışmaları ve “cüppeli amiral” konusunda yapılan açıklama nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 emekli amiralden Atilla Kezek takılan 'elektronik kelepçe'ye, "37 sene devlete hizmet ett

GÜNDEM 16.04.2021 13:58:31 0
EMEKLİ AMİRAL ATİLLA KEZEK

Montrö tartışmaları ve “cüppeli amiral” konusunda yapılan açıklama nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 emekli amiralden Atilla Kezek, Ergun Mengi ve Turgay Erdağ’a elektronik kelepçe takıldığı, diğer isimlere ise bu konuda bildirim yapıldığı öğrenildi.

Avukatlar, karara itiraz edeceklerini açıklarken, Kezek, “37 sene devlete fiilen hizmet ettim. Karşılığında bilezik taktılar” dedi. Türker Ertürk’ün avukatı Özgün Şimşek ise elektronik kelepçenin bugüne kadar sadece ev hapsi kararlarında kullanıldığını ancak il sınırları dışına çıkılmasının yasaklandığı adli kontrol kararlarında uygulanmadığını vurgulayarak “Bu yolla emekli amirallerin il içinde nerelere gittiklerini saat saat takip edecekler, adeta il içindeki sosyal yaşamlarını bloke edecek, raporlayacaklardır. Şehir içinde bir insanın nereye gittiğinin izlenmesi kadar insan onurunu zedeleyen, kişisel özgürlüğü kısıtlayan bir uygulamanın kabul edilmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Emekli amirallerin Montrö tartışmaları ve “cüppeli amiral” hakkında 4 Nisan’da yaptıkları ortak bildiriye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal, 5 Nisan sabahı gözaltına alınmıştı.

Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat ise “yaş durumları” nedeniyle ifadeye çağrılmıştı. 8 günlük gözaltının ardından tüm amiraller, yurtdışına ve il dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmıştı. Emekli amirallere önceki gün elektronik kelepçe takılmaya başlandı. Bu kapsamda Ankara’da Kezek, Mengi ile Antalya’da bulunan Erdağ için elektronik kelepçe uygulandığı öğrenildi. İstanbul’da bulunan emekli amirallere ise dün bildirim yapılmaya başlandığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre ilk olarak Kezek’e, evinde misafirleri bulunduğu sırada önceki gün elektronik kelepçe takıldı.

AVUKATI İTİRAZ ETTİ

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar'a konuşan Kezek, “65 yaşındayım. 37 sene devlete fiilen hizmet ettim. Karşılığında bilezik taktılar. Sadece üzgünüm. Hem milletim hem devletim hem şahsım adına üzgünüm. Ülkemizin başta korona olmak üzere bu kadar problemi varken, bizim bütün samimiyetimizle, içten, ülkemiz için kaleme aldığımız 2-3 paragraflık bir basın duyurusu bir hafta ülkenin gündemini işgal etti. Vakit kaybetti ülke” dedi.

Kezek’in avukatının, elektronik kelepçe için yasal yollara başvurduğu ve itiraz ettiği öğrenildi.

Türker Ertürk’ün avukatı Özgün Şimşek de dün Ertürk’e elektronik kelepçe takılmasına ilişkin bildirim yapıldığını açıkladı. Elektronik kelepçe takılmasının, “il sınırları dışına çıkılması yasağı” içerikli adli kontrol tedbiri kararında yer almadığını vurgulayan Şimşek, “Bu tamamen siyasi iktidara bağlı hareket eden Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün idari-siyasi bir kararıdır” dedi. “Uygulamanın bireysel özgürlüklere açık bir saldırı” olduğuna işaret eden Şimşek, “Siyasi iktidarın keyfine bırakılmış olan bu uygulama ile ayaklara değil, muhalif düşünceye kelepçe vurulmaktadır” ifadelerini kullandı. Şimşek, uygulamaya bugün itiraz edeceklerinin de altını çizdi.

Emekli amirallerin avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol ise mahkemenin, elektronik kelepçeye yönelik bir kararı olmadığını anımsatarak “Yanlış bir durum var. İl dışına çıkmama yasağının nasıl uygulanacağının usulünü hâkim belirler. Hâkimin böyle bir belirlemesi yok. Ona rağmen birileri kraldan çok kralcı davranıp, elektronik kelepçe takmış. İtiraz edeceğiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

AKARYAKIT FİYATLARINA BU GECE DEV ZAM GELİYOR!

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Yükleniyor


ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2