DİYANET'İN OKUL ETKİNLİĞİNDE KONUŞAN YAŞAR ALPTEKİN'DEN SKANDAL İFADELER

İstanbul Arnavutköy Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi'nde bugün Diyanet İşleri tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan eski oyuncu ve manken Yaşar Alptekin skandal ifadeler kullandı.

GÜNDEM 16.03.2022 23:26:11 0
DİYANET

Parasız cennete mi gitmek istersiniz yoksa parayla cehenneme mi? Sigaraya, alkole para verirsin, kadına para verirsin' ifadelerini kullanan Alptekin, 'Kadına para vermek ne demek?' sorusuna ise 'Genelev kadınına diyorum, ben hep barlarda karıyla kızla falan takılıyordum' karşılığını verdi. Alptekin'in sözleri öğrenciler, öğretmenler ve velilerin yoğun tepkisini topladı. Etkinlik bitiminde Alptekin'in ücretsiz dağıtılan kitaplarını yırtan öğrenciler, 'İçerde yemediğimiz hakaret kalmadı, namaz kılmayanların kalplerinin kirli olduğu söylendi' ifadelerini kullandı. Öğrenciler, etkinlikten çıkmak isteyenlere de izin verilmediğini belirtti.
soL'un aktardığına göre, Beşiktaş Arnavutköy semtinde yer alan Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi öğrencileri bugün okulun son iki ders saatinde bir söyleşiye katılmak üzere konferans salonuna toplandı. Diyanet İşleri'nin düzenlediği söyleşinin konuğu gerici söylemleri ve namaz konusunda yazdığı kitaplarla bilinen eski oyuncu ve manken Yaşar Alptekin'di. 
Diyanet İşleri görevlisi imamın 'Bizim zamanımızın Kıvanç Tatlıtuğ'u' diye lanse ettiği Yaşar Alptekin, lise öğrencilerinin karşısında akıl almaz bir dil ve içerikle konuşmaya başlayınca öğrenci ve öğretmenlerin tepkisiyle karşılaştı.
'KADINA PARA VERMEK NE DEMEK?'
'Parasız cennete mi gitmek istersiniz yoksa parayla cehenneme mi' diyen Alptekin, söylediklerini açıklamasını isteyen öğrencilere 'Sigaraya, alkole para verirsin, kadına para verirsin' dedi. 'Kadına para vermek ne demek?' sorusuna ise 'Genelev kadınına diyorum, ben hep barlarda karıyla kızla falan takılıyordum, o kadar günahın içinden çıkıp namaza geliyordum beni acaba kabul etmezler mi diye düşündüm.' diye cevap verdi. Sözleri üzerine öğrencilerin ıslıklı protestosuyla karşılaşan Alptekin okul öğretmenleri tarafından uyarıldı.

'İÇERDE YEMEDİĞİMİZ HAKARET KALMADI'
Sosyal medyada da velilerin ve öğrencilerin tepkisine sebep olan olayın ardından öğrenciler konferanstan öğretmenlerinin haberi olmadığını, okul müdürünün ise olanlara seyirci kaldığını, hatta konferans sırasında öğretmenlerin içeri alınmadığını söylediler. 'İçerde yemediğimiz hakaret kalmadı, namaz kılmayanların kalplerinin kirli olduğu söylendi' diyen öğrenciler, çıkmak isteyenlere izin verilmediğini belirttiler. Yaşar Alptekin, etkinlikte konuşan öğrencilere 'Ben insan sarrafıyım, senin dikkat çekmeye çalıştığını biliyorum' diyerek 'Allah tarafından kendine ilham geldiğini' söyledi.
Etkinlik bitiminde öğrenciler Yaşar Alptekin'in ücretsiz olarak dağıtılan kitaplarını yırtarak tepki gösterdiler. Okul velileri de etkinlikten haberdar olunca okul idaresine tepkilerini dile getirdi.
'ÇOCUKLARIMIZ GEREKEN CEVABI VERMİŞ, ONLARLA GURUR DUYUYORUZ'
soL Haber'e konuşan bir veli 'Bu gibi etkinliklerin Diyanet tarafından okullarda gezdirilerek bedava kitap dağıtılması eğitimin hiçbir seviyesinde yabancısı olduğumuz bir şey değil. Çocuklarımız küçükken onları korumak için çok çaba sarf ettik. Şimdi büyüdüler. Kendi akıllarına sahip çıkıyorlar. Çocuklarımız gereken cevabı vermiş, onlarla gurur duyuyoruz. Okullarda bu tip yobazlara karşı onların yanındayız.' dedi. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

MARATONUN EV SAHİBİ 12 METREKARELİK BİR HÜCREDE BURAYI İZLİYOR

CHP'Lİ TUTDERE DEPREM DAVALARI İLE İLGİLİ KRİTİK DOSYAYI BAKAN TUNÇ'A İLETTİ

CHP’DEN ÇARPICI İDDİA:BİR YILDA HELİKOPTER ALINACAK PARAYI KİRAYA VERDİLER!

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİĞE ÇIKMAK YASAK! ESKİ EHLİYETLER İPTAL EDİLDİ

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

Yükleniyor


MARATONUN EV SAHİBİ 12 METREKARELİK BİR HÜCREDE BURAYI İZLİYOR

CHP'Lİ TUTDERE DEPREM DAVALARI İLE İLGİLİ KRİTİK DOSYAYI BAKAN TUNÇ'A İLETTİ

CHP’DEN ÇARPICI İDDİA:BİR YILDA HELİKOPTER ALINACAK PARAYI KİRAYA VERDİLER!

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.6 ° / 16 ° Güneşli
  • Salı 26.5 ° / 14.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4