DİYANET'İN ANLAŞTIĞI 5 YILDIZLI OTEL KİMİN AKRABASININ ÇIKTI?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 130 bin personeline indirimli tatil için anlaştığı beş yıldızlı muhafazakâr otel, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın akrabası Talip Kahraman’ın vârislerine ait Altis Resort Otel & SPA çık

GÜNDEM 11.07.2021 10:48:24 0
DİYANET

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 130 bin personeline indirimli tatil için anlaştığı beş yıldızlı muhafazakâr otel, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın akrabası Talip Kahraman’ın vârislerine ait Altis Resort Otel & SPA çıktı.

Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'un haberine göre, ihalesiz yapılan sözleşmeye göre Diyanet personeline rezervasyon tarihindeki konaklama bedeli üzerinden yüzde 15 indirim yapılacak. Alkolsüz her şey dahil otelde kişi başına 100 doları bulan yatak fiyatı, tur operatörleri tarafından fahiş bulunuyor. Antalya’da sezonda en pahalı otelin bile içki dahil kişi başına en fazla 40 Avro’ya satın alındığına dikkat çeken seyahat acenteleri, Diyanet’in anlaşmasının yandaşa para kazandırmaya dönük bir anlaşma olduğu görüşünde. Otelin tatil sitelerinde en düşük fiyatı 341 lira olarak veriliyor.

Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, “Seyahat acentem faaliyette olsa ve benim personelim böyle bir anlaşma yapsaydı derhal iş akdini feshederdim” diyor.

Bütün konferans ve toplantılarını beş yıldızlı otellerde yapmayı gelenek haline getiren Diyanet İşleri Başkanlığı, personelinin tatil ihtiyacı için de bu geleneği bozmadı ve Antalya’da beş yıldızlı bir otelle yüzde 15 indirim yapılması karşılığında sözleşme imzaladı.

Yuttaşa “İsraftan ve lüksten kaçının” diye fetva veren Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 130 bin personele sahip olması ve bunun yarısının tatil yapması durumunda otelin kazanacağı para dudak uçuklatacak bir meblağı buluyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın personelinin indirimli tatil yapması için anlaştığı otel tanıdık çıktı. Sözleşme imzalanan Altis Resort Otel & SPA, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın akrabası Talip Kahraman Şirketler Grubu’na ait.

İsmail Kahraman, Talip Erdoğan’ın çocuklarının yaptırdığı Etimesgut’taki cami açılışında Talip Kahraman’la akraba olduğunu kürsüden açıklamıştı. Temmuz ayı oda fiyatlarından yüzde 15 indirim yapıldığında kişi başı günlük fiyatı 920 liraya ulaşan otelle tur şirketlerine uygulanan indirim oranı yüzde 40’lar düzeyinde. Bir başka ilginç durum ise Talip Kahraman Şirketler Grubu’na ait yine beş yıldızlı Altis Resort Belek Otel’in fiyatları yarı yarıya ucuz olmasına karşın bu grubun en pahalı oteli olan Serik’teki Altis Resort’un seçilmesi. Antalya’da daha ucuza muhafazakâr oteller de mevcut ama Diyanet İşleri Başkanlığı, personeli için en pahalı oteli tercih etmiş. Diyanet İşleri Başkanlığı seyahat acentesi gibi çalışıyor ve otelden odayı daha yüksek indirimle alıp da personeline yüzde 15 indirimle satıyorsa fiyat makul bulunabilir. Ancak böyle bir durum söz konusu değilse yüzde 15 indirimi küçük gruplar için bile hiçbir seyahat acentesi avantajlı görmez. İçkili her şey dahil beş yıldızlı otellerin seyahat acentelerine verdiği fiyat en fazla 40 Avro olurken içkisiz her şey dahil muhafazakâr bir otelde kişi başına 100 dolar ya da 89.5 Avro’yla hiçbir acente sözleşme imzalamaz. Seyahat acentelerinde bu otelin kapı fiyatı iki kişilik 2 bin 100 lira civarında. Yani kişi başına 1050 lira civarında. Diyanet’in indirimi ile fiyat 920 liraya düşüyor. 130 bin personelinin ailesi de düşünüldüğünde ve personelin yarısının ailesiyle birlikte tatil yaptığı göz önüne alındığında otelin bir sezonda kazanacağı para devasa boyutlara ulaşıyor. Kaldı ki otel, rezervasyon garantisi için belli bir miktarı da peşin isteyecektir. Bu durumda otelin bu yılın en kârlı oteli olacağı şimdiden ilan edilse yeridir.

Avrupa ve Türkiye’de konuştuğumuz pek çok tur operatörüne sözleşmedeki fiyatı sorduğumuzda “çok fahiş” buldular. Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, sözleşmenin detaylarını iletip Diyanet İşleri Başkanlığı’nın adı söylemediğimizde “Kim bu deli ya? Batar valla. Hangi seyahat acentesi bu anlaşmayı yapan? Sektörde yeni olmalı. Yüzde 15 indirim mi olur? Kişi başı fiyat 100 dolar ya da 80 Avro yapar ki en pahalı otelle bile böyle fahiş bir sözleşme imzalanmaz. Hele ki içkinin olmadığı muhafazakâr bir otelle hiç. Seyahat acentem faal olsaydı ve benim bir elemanım içkinin dahil olmdığı her şey dahil sistemle kişi başı 100 dolarla anlaşma yapsaydı onu kapının önüne koyardım” dedi. Seven Tur’un sahibi Deniz Tüfekçi de her şey dahil sistemde fiyatın yüzde 20’sini içki maliyetinin oluşturduğuna dikkat çekerek “Ben en fazla 25-30 Avro’ya alırdım odayı ki onun da fiyatı 300 lirayı geçmez. Muhafazakâr otellerin animasyon giderleri de sınırlıdır. O da fiyatı daha aşağı çeken bir unsurdur” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,32% 0,06
  • EURO

    48,65% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4892,85% 0,17
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

Yükleniyor


CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0