DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU: “KOD 19 ZULMÜNE SON VERİLMELİDİR”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Patronlar, bu haksızlığı, hukuksuzluğu yaparken, en temel yasal ve anayasal haklarımızı yok sayma cesaretini gösterirken bu cüreti ve cesareti ülkeyi yöneten siyasi iktidardan alıyorlar” dedi.

GÜNDEM 19.01.2021 01:57:57 0
DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU: “KOD 19 ZULMÜNE SON VERİLMELİDİR”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile birlikte Çorum’da kimyasal ürün üreten bir fabrikadan sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 90 işçinin düzenlediği eyleme katıldı.
Çerkezoğlu eylemde yaptığı konuşmada, Kod-29 ile işten çıkarmaların incelenerek onaylanması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Kod-29 ile işten çıkarmanın yaygınlaştığı bu süreçte işverenler, işçileri işten çıkardığında çalışma bakanlığı bu işten çıkarmaları otomatik olarak kabul edemez. İnceleme yapmak zorundadır. Yani işveren ‘ahlak ve iyi niyet kuralları dışındadır’ diyorsa bunu kanıtlamak zorundadır. Artık bu Kod-29 zulmüne bu ülkede son verilmelidir. Bu ülkede 8 saat, 10 saat, 12 saat ölümüne çalışan, alnının teriyle evine ekmek götürmeye çalışan işçilerin ahlakını ve iyi niyetini sorgulamak kimsenin haddi değildir.” 
“BU YANLIŞTAN DÖNÜN”
Çerkezoğlu, işçileri işten çıkaran işverene de “Bu yanlıştan dönün. Bu insanlık dışı tutumunuzdan vazgeçin. Sendikalı olmak işçilerin en temel ve anayasal hakkıdır. Buradan sesleniyoruz, bu kentin mülki amirine, valisine sesleniyoruz; 42 gündür bu kentte, bu soğukta, karda, kışta evine ekmek götürmek için çocuklarının geleceğine sahip çıkmak için bu mücadeleyi veren işçilerin bu mücadelesini görün ve çözmek için bir adım atın” diye seslendi.
İşçilerin uğradığı haksızlık için “Sessiz kalmayın” çağrısında bulunan Çerkezoğlu, “Burada bu işçilerin haklı mücadelesini, buradaki işçi arkadaşlarımızın uğradığı bu haksızlığa, hukuksuzluğa ‘sessiz kalmayın’ diyoruz. Çünkü biz şunu biliyoruz, patronlar, bu haksızlığı, hukuksuzluğu yaparken, en temel yasal ve anayasal haklarımızı yok sayma cesaretini gösterirken bu cüreti ve cesareti ülkeyi yöneten siyasi iktidardan alıyorlar” diye konuştu.
“BEDELİ NE OLURSA OLSUN BU MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIZ”
Mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Çerkezoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İşçi arkadaşlarımızla birlikte Ankara’ya gideceğiz ve Çalışma Bakanlığı’nda burada yaşanan süreci bir kez daha anlatacağız. Sorunun çözümü için bir kez daha çaba göstereceğiz.
Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum, hani genellikle bu tür direnişler, mücadeleler büyük kentlerde Ankara’da, İstanbul’da, Kocaeli’nde olduğunda daha çok görülüyor. Çorum gibi gözden uzak olursa gönülden de uzak olacağız zannedilen Çorum meydanından sesleniyorum, burada Ekmekçioğlu işçi arkadaşlarımız bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandırana kadar, bu 90 işçi arkadaşım alınları ak, başları dik bir şekilde iş yerlerine, fabrikalarına girene kadar ve Ekmekçioğlu iş yerinde Birleşik Metal-İş Sendikamız toplu iş sözleşmesi imzalayana kadar bu haksızlık, hukuksuzluk, hükümsüzlük son bulana kadar DİSK olarak bütün örgütlü gücümüzle işçi arkadaşlarımızın yanında olacağız. Sonuna kadar, bedeli ne olursa olsun bu mücadeleyi hep birlikte başarıya ulaştıracağız.”
SERDAROĞLU: NEDEN CEZALANDIRMIYORSUNUZ?
Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da ceza yasasının 117 ve 118. maddesini hatırlattı. Serdaroğlu, “Suç duyurusunda bulunuyoruz. Beyefendiyi ifadesini almak için bile çağırmıyorlar. Bir insanı işten atmakla tehdit etmek, sendikaya üye olduğu için o insanı tehdit etmek ceza yasasının 117. ve 118. maddesine göre suçtur ve cezalandırılmalıdır. Neden cezalandırmıyorsunuz? İşçi yolda birini tehdit etse onun burnundan getirirsiniz. Ama Semih denen o işçi düşmanı insan, işçilerin tamamını topluyor, tehdit ediyor, ‘sendikaya üye olmayacaksınız’ diyor” dedi.
“KABUSU OLACAĞIZ”
İşverene sert sözlerle yüklenen Adnan Serdaroğlu, “Şuradan son kez uyarıyorum. Bu hukuksuzluğa hala göz yummaya devam ederlerse, üç maymunu oynarlarsa, o Rüstem patronun kabusu olmazsak namerdiz, namerdiz. Kabusu olacağız kabusu. Bu insanlar evlerine girecek evlerine. İstanbul’daki ve Çorum’daki evinin önüne çadır kuracaklar her gün onun kulağını çınlatacaklar. Daha ilerilere gidilecek. O insana, o hukuk tanımaz, insan hakkı tanımaz, insan teriyle beslenen, işçi teriyle beslenen, işçi düşmanı o insana bu yaptığına pişman etmezsek, geri adım attırmazsak namerdiz. Bunu da buradan bunun sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9164,34%-0,66
  • DOLAR

    38,50% 0,04
  • EURO

    43,92% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4069,32% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

İBB’YE YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN VE KAYINPEDERİ ÜZERİNDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK'ÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI…

SAMSUN'DA HEYELAN: BABA VE İKİ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

SAMSUN'DA HEYELAN: AKARYAKIT İSTASYONUNDA ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

ELAZIĞ'DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA ZİYARET

İMAMOĞLU’NDAN GÖZALTILARA TEPKİ…

TGRT'DE OLUMSUZ 'KJ'YE PATRON EŞİ SANSÜRÜ…

ÖZGÜR ÇELİK O BAVULLARI TEK TEK AÇTI!

AKP'Lİ İSİMDEN İTİRAF GİBİ 'İMAMOĞLU' VE 'KAYYUM' SÖZLERİ!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'DÜELLO' ÇAĞRISI…

İMAMOĞLU'NDAN İBB OPERASYONUNA İLK TEPKİ!

NURİ ASLAN'DAN İSKİ TEPKİSİ…

Yükleniyor


1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

  • Çarşamba 28.5 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Perşembe 22.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50