DEVLET BAHÇELİ'DEN 'ÇOKLU BARO' AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'çoklu baro' teklifi ile ilgili açıklama yaptı. Bahçeli 'çoklu baronun' avukatları daha da özgürleştireceğini iddia etti.

GÜNDEM 8.07.2020 22:20:48 0
DEVLET BAHÇELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'çoklu baro' teklifi ile ilgili açıklama yaptı. Bahçeli 'çoklu baronun' avukatları daha da özgürleştireceğini iddia etti. Bahçeli baroların demokratikleşeceğini söyledi.Bahçeli, “Hükümetten desteğimizi çekmemizi isteyen hamiyet ve haysiyet özürlülerin hangi karanlık çetelerin tekelinde ve tembihiyle siyasete sürüldükleri herkesin malumudur” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, 81 il teşkilatına gönderdiği genelgede gündeme ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Sözlerinin başında Bahçeli, bir süredir Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu olmasının 'Türkiye'de hukukun olmadığına dair bir gösterge olduğunu' söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.Bahçeli, açıklamasınınbüyük bölümünde CHP'yi eleştirirken Cumhurbaşkanlığı sistemini savundu. Bahçeli, CHP Kurultayı'nda CHP'nin şuanki yönetiminin değişmesi gerektiğini iddia etti.
Bahçeli şunları söyledi:
Türkiye tam iki yıl önce resmen uygulamaya geçen, Cumhuriyet tarihinin en muteber yönetim reformu olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin refakat ve imkanlarıyla kutlu bir geleceği kucaklayacaktır. CHP’nin abesle matuf itirazları, İP’in uçuk kaçık güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisi yürüyen kervana çomak sokmaktan, yükselen ülke değerine kast etme girişiminden öte bir anlam taşımamaktadır.Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, hem yönetim hayatımızı güvenceye kavuşturan millet takdiri, hem de milli güvenliğimizi sağlam bir zırha büründüren demokrasi takriridir. Bunu hazmedemeyenler zillete gömülmüşlerdir. Yönetim sistemi bakımından Türkiye Cumhuriyeti’nin 9 Temmuz 2018’den itibaren içine girdiği üçüncü evre sağlıklı, istikrarlı, dirayetli ve nitekim umut ve huzur vericidir. Bu kapsamda CHP’nin ileri sürdüğü tezler çarpıktır. İP’in eleştirileri hamasettir, hakkaniyetten mahrumdur.

Yeni sistemde çıkarları sarsılanların bir kaşık suda fırtına koparmaları kötürüm maksatlarının ve cahil cüretlerinin sonucudur. Çok şükür iki yıl önce yönetim sistemimize yapılan demokratik aşı tutmuş, atılan muhterem adımlar isabetle yerini bulmuştur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle yönetim hayatımıza nüfuz eden kakafoni bitmiş, birbiriyle çatışıp çelişen çok seslilik sonlanmıştır.Yasama, yürütme, yargı arasındaki kategorik güç ayrımları bu üç erkin birbirini tekzip etmesine dayalı değil; devlet ve millet lehine ahenk, uyum ve işbirliği halinde çalışmaya kaynak teşkil etmiştir.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifi, bir yönüyle TBMM’de milletvekili sayısını 601’e çıkarılmasını, bu ilave milletvekilinin de kendi parti başkanlarının olmasını ihsas edip istemek kadar ahmakçadır.Hükümetten desteğimizi çekmemizi isteyen hamiyet ve haysiyet özürlülerin hangi karanlık çetelerin tekelinde ve tembihiyle siyasete sürüldükleri herkesin malumudur.
Bahçeli, 'çoklu baro' teklifi ile ilgilide şu değerlendirmeleri yaptı:
TBMM Adalet Komisyonu yaklaşık 4 gün süren ve 52 saati bulan toplantılarla mezkur kanun teklifini kabul etmiş, söz sırası Genel Kurul’a gelmiştir. Sahte demokrasi çağrısı yapanlar, demokrasi kültürünü en çok budayan, benim olsun da ne olursa olsun anlayışıyla dar ve kaymak bir kadro kurarak barolara çöreklenenlerdir.Görüşülen çoklu baro kanun teklifiyle barolar demokratikleşecek, avukatlar özgürleşecek, savunma daha da güçlenecektir. Bazı baroların mesleki dayanışma ve hak mücadelesinden ziyade CHP kayığına binip siyasi muhalefete tevessül etmeleri savunma ruhuyla ters düşen bir kırılmadır.

Dileğimiz baroların savunulduğu kadar Türkiye’nin hak ve çıkarlarının da savunulması, sahiplenilmesidir. Milli meselelere Fransız kalanların haktan, hukuktan, demokrasinden bahsetmesi yalnızca kandırmacadır. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’nin ekonomik çıkarlarını, egemenlik kazanımlarını, bölgesel ve küresel zeminde gösterdiği haklı direnişi sonuna kadar destekleyip yanında olacaktır. Cumhur İttifakı’yla geleceğin kudret sahibi Türkiye’sinin çatısı örülecektir. Partimiz bu ahval ve şerait içinde 13.Olağan Büyük Kurultayı’na giden süreci başlatmıştır.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10486,09%0,35
  • DOLAR

    41,28% 0,05
  • EURO

    48,34% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4834,06% 0,49
  • Ç. ALTIN

    7891,27% 0,00

HİKMET ÇETİN-FETİ YILDIZ GÖRÜŞMESİ: TUTUKLU BELEDİYE BAŞKANLARINA TUTUKSUZ YARGILAMA İŞARETİ

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE YİNE OPERASYON: 20 GÖZALTI!!

İKTİDAR MEDYASI KILIÇDAROĞLU’NUN OLASI YOL HARİTASINI AÇIKLADI

SAHTE EVRAK SKANDALI: TARIM BAKANLIĞI ALDATILDI

ŞAMİL TAYYAR’DAN CHP KONGRESİ TEPKİSİ: “YSK’NIN KARARI MAHKEMEYE BIRAKILAMAZ!

CANAN KAFTANCIOĞLU ÇILGINA DÖNDÜ: SOSYAL MEDYADAN ATEŞ PÜSKÜRDÜ

CHP 102 YAŞINDA: ÖZEL’DEN İKTİDAR MESAJI: KAYBETMEK YOK, BİZ KAZANACAĞIZ”

KAYYUM GÜRSEL TEKİN'E BİR DARBE DE YSK'DAN: OY KULLANAMAYACAK

BEYKOZ’DA CHP DEPREMİ: BAŞKAN VEKİLİ GÖREVİNDEN AYRILDI

FİNANCİAL TİMES'A KONUŞTU! ON MİLYONLARIN KATILACAĞI DİRENİŞE HAZIRIZ

KAYYUM GÜRSEL TEKİN'İN MİNİBÜSÜNDEN TROLL ÇIKTI!

TAKSİM’DE ÇELENK GERGİNLİĞİ: GÜRSEL TEKİN’İN ÇELENGİ YERİNDEN KALDIRILDI

TAKSİM MEYDANI'NDA MAHŞERİ KALABALIK: GÜRSEL TEKİN, 'GELECEĞİM' DEDİ, GELMEDİ

KAYYUM GÜRSEL TEKİN, CHP İL BİNASINA 30 KİŞİLİK GİRİŞ LİSTESİ VERDİ

İMAMOĞLU: CHP İÇİ KAVGA YOKTUR, İKTİDARIN YARGI VE POLİS ZORUYLA CHP’YE KARŞI KALKIŞTIĞI AÇIK BİR MÜDAHALE VARDIR

İZMİR'DE 2 POLİSİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SALDIRIYA İLİŞKİN 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ÖZGÜR ÖZEL: TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU, GIRTLAĞIM DÜĞÜMLENDİ

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: ZAM GELEN YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI 1.000 TL OLDU

CHP İSTANBUL’DA KAYYUM GÖLGESİ: ÖZEL BUGÜN GELİYOR

2025-2026 EĞİTİM YILI İSKENDERUN’DA COŞKUYLA BAŞLADI

VALİ MASATLI İLK DERS ZİLİNİ ÇALDI, ÖĞRENCİLERLE HEYECANI PAYLAŞTI

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI BİNASINI KAPATMA KARARI ALDI

KAYYUM GÜRSEL TEKİN POLİS KALKANI İLE İL BİNASINA GİRDİ

CHP İL BİNASINDA SON FOTOĞRAF: DİRENİŞİN SEMBOLÜ

ESKİ AKP'Lİ MİLLETVEKİLİNDEN YARGIYA ŞOK ÇAĞRI:HEPİMİZİ BU EZİYETTEN KURTARIN

DİYANET BAŞKANI ALİ ERBAŞ, TARTIŞMALI HUTBELER İÇİN KOMİSYONU İŞARET ETTİ

CHP VEKİLLERİ SİVİL POLİSLERİ TEK TEK TESPİT ETTİ: ABLUKA BOZULDU!

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE KRİTİK BEKLEYİŞ: GÜRSEL TEKİN’DEN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

16 YAŞINDAKİ SALDIRGAN KARAKOLU HEDEF ALDI: 2 ŞEHİT, 1 AĞIR YARALI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ALİ YERLİKAYA'YA YANIT

Yükleniyor


ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE YİNE OPERASYON: 20 GÖZALTI!!

İKTİDAR MEDYASI KILIÇDAROĞLU’NUN OLASI YOL HARİTASINI AÇIKLADI

SAHTE EVRAK SKANDALI: TARIM BAKANLIĞI ALDATILDI

ŞAMİL TAYYAR’DAN CHP KONGRESİ TEPKİSİ: “YSK’NIN KARARI MAHKEMEYE BIRAKILAMAZ!

CANAN KAFTANCIOĞLU ÇILGINA DÖNDÜ: SOSYAL MEDYADAN ATEŞ PÜSKÜRDÜ

CHP 102 YAŞINDA: ÖZEL’DEN İKTİDAR MESAJI: KAYBETMEK YOK, BİZ KAZANACAĞIZ”

  • Çarşamba 31.4 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 33.8 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Cuma 34.7 ° / 19 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 12 12
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Göztepe 4 2 0 2 5 8
4.Konyaspor 3 2 0 1 6 7
5.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
6.Samsunspor 3 2 0 1 2 7
7.Antalyaspor 4 2 2 0 0 6
8.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
9.Alanyaspor 3 1 1 1 1 4
10.Eyüpspor 4 1 2 1 -3 4
11.Beşiktaş 2 1 1 0 -1 3
12.Fatih Karagümrük 3 1 2 0 -4 3
13.İstanbul Başakşehir 2 0 0 2 0 2
14.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
15.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kasımpaşa 3 0 3 0 -3 0
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0