CHP’Lİ BAŞARIR’DAN, “RİZE HAVALİMANI” AÇIKLAMASI

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Bilecik’te; “Rize’de havaalanında, Mehmet Cengiz’i yanına alıp, Ulaştırma Bakanı’nı soluna alıp; ‘bu uçaklar niye boş?’ demesi kolay. Bugün 4 kişilik bir ailenin Rize’den İstanbul??

GÜNDEM 15.05.2022 21:43:02 0
CHP’Lİ BAŞARIR’DAN, “RİZE HAVALİMANI” AÇIKLAMASI

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Bilecik İl Başkanlığı’nda partililer ile bir araya geldi. Başarır, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
'Zor bir dönemdeyiz. Gerçekten siyaset kurumu hata yapabilir, ülkeyi yönetenler hata yapabilir ama halkın sorunlarına yabancılaşmışsa burada büyük bir sıkıntı var.
“RİZELİ UÇAĞA BİNECEK DE SEN ONLARIN SIRTINDAN BİR İNSEN”
Dün Rize’de, Recep Tayyip Erdoğan Rize’ye sitem ediyor, ‘bu uçaklar niye boş?’ Ama aynı gün Rize’de çay taban fiyatını açıklıyor, 10 lira beklerken, 6.70 açıklıyor. Diyorum ki; Rizeli uçağa binecekte sen onların sırtından bir insen, herkes uçağa da binecek, arabaya da binecek, otobüse de binecek, mutlu olacak. Ama adam bizim sırtımızda olduğu için maalesef bunu yapamıyoruz.
İnanılmaz bir yoksulluk hikayesi var. İnsanların iki temel hakkı var. Barınma ve beslenme. İkisini de elinden alan bir iktidar var.
Yolsuzluğu artık anlatmaktan yorulduk. Karanlık ilişkileri anlatmaktan yorulduk. Ama güzel günler yakın, diyoruz. Güzel günleri hepimiz bekliyoruz. Yani bir ülkede ekonomi, dış politika, hukuk… Hepsi iflas etmişse yapılacak çok fazla bir şey yok.
“AR DAMARLARI ÇATLAMIŞ”
Maalesef ar damarları çatlamış, gerçekleri de görmüyorlar, sokağı da görmüyorlar. Ancak yaptıkları şey havaalanı açmak. Düşünün Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar alın terimizle, kendi paramızla garanti vermeden yapmış olduğumuz Atatürk Havaalanı’nı dün yıkmaya başladılar. Rize’de üç milyon yolcu garantisi vererek havaalanı yaptılar.
'BEYEFENDİYE KALSA BİSİKLET BİLE YOKTU'
Düşünün bizim olanı, 72 milyon TL’ye şeker fabrikasını sattılar, 802 milyon dolara dinozor yapan Melik Gökçek’i alkışladılar. Ülkedeki temel sorunlar buradan kaynaklanıyor. Biz yatırıma karşı değiliz. Biz batırıma, yolsuzluğa karşıyız. Bu ülkede yolumuzu da yaparız, köprümüzü de yaparız ama ne beş şirkete ne başkasına garanti vermeden. Paramızı; halk diliyle söyleyeyim, ‘birilerine kaptırmadan’, kendi öz kaynaklarımız ile yaparız.
Niye? Birinci köprüyü, ikinci köprüyü, Atatürk Havaalanı’nı, Adana Havaalanı’nı, bu memlekette yapılan okulları, hizmeti kim yaptı? Beyefendiye kalsa bisiklet bile yoktu bineceğimiz, o getirdi. Ama biz, çok şey yaptık bu ülkede, çok şey yaptı bizim atalarımız.
Sağ olsun sol olsun yaptılar, öz kaynaklarla yaptılar ama artık Türkiye yönetilir ya da 84 milyon yaşanır gibi gözükmüyor.
Anadolu yangın yeri. Pazara çıksınlar, sokağa çıksınlar insanların halini görsünler. Rize’de havaalanında, Mehmet Cengiz’i yanına alıp, Ulaştırma Bakanı’nı soluna alıp, ‘bu uçaklar niye boş?’ demesi kolay. Bugün 4 kişilik bir ailenin Rize’den İstanbul’a gidip gelmesi 5 buçuk bin lira. Asgari ücretten daha fazla, 5 bin 500 lira. Mehmet Cengiz varsa, mutlaka bir garanti vardır. 3 milyon kapasite dediğine göre, inşallah 3 milyon yolcu garantisi vermemişleridir. Yoksa Bilecik bilet almaya başlasın, Mersin bilet almaya başlasın. Bunların hepsini biz ödeyeceğiz.
'BİZ NE SADAT’A NE MENZİL’E NE FETÖ’YE BU ÜLKEYİ TESLİM ETMEYELİM'
SADAT AKP’nin karanlık koridorudur. Bekçimizden, polisimizden, jandarmamızdan, kaymakamımızdan, valimizden, Genelkurmay Başkanımıza kadar devleti Anayasal sınırlar içerisinde kabul ederiz, hepsine sonsuz saygı gösteririz.
Onun dışında Anayasal tanımı olmayan hiçbir güç faaliyet gösteremez. Ama yarım milyar liralık bir ihale alan SADAT, Ortadoğu’dan Libya’ya kadar silahlı faaliyet gösteren bir örgüt. Bu Türkiye için bir güvenlik sorunu. Genel Başkanımız ne dedi? ‘Biz sizin ensenizdeyiz’ dedi. Evlerine gittik. O ev bende şu hissi uyandırdı. Medyadan iki ev daha görmüştüm. O Amerika’daki firavun evi vardı Fetullah Gülen’in, Menzil’in evini gördüm bir röportajda. Bir de burayı gördüm. Bende bu üç ev de aynı hissi uyandırdı. Ülkeyi bu ne olduğu belirsiz insanlar değil, ülkeyi bu vatan evlatları; sağcısı olsun, solcusu olsun, muhafazakarı olsun, milliyetçisi olsun… Ama yeter ki bu ülkede görev yapacak yetenekte, puanda, yürekte insanlar olsun. Biz ne SADAT’a ne Menzil’e ne FETÖ’ye bu ülkeyi teslim etmeyelim, bu ülkenin evlatlarına teslim edelim. O yüzden oraya gitmemiz kıymetliydi. Artık 84 milyon SADAT’ın evini biliyor, ismini biliyor. Herkes tedbirli olacak. Biz de hep beraber enselerinde olacağız.”
“BU KARARI TANIMIYORUZ”
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararını da değerlendiren Başarır, şunları söyledi:
'Hukuki olarak değerlendirmeye artık gerek yok. Hukukun olmadığı yerde yargı kararlarını hiç değerlendirmeyelim. Çünkü hukuk yok, adalet yok. Bu hepimizin başına gelebilir. Bilecik il başkanımızın başına gelse de aynı tepkiyi veririz. Edirne’ye de veririz, Canan hanıma da veririz. Çünkü il başkanlarımız, örgütümüz bizim için kıymetli. Bu Cumhuriyet Halk Partisi’ne, muhalefete yapılan bir tepkidir. O yüzden bu kararı tanımıyoruz. İl başkanımız koltukta ve bu partinin ne ilçe başkanı ne il başkanı; bırakın suç işlemeyi, bırakın ağır cezada yargılanmayı olsa olsa mağdur koltuğunda olurlar. Gün olacak onlara bu cezayı verenler sanık koltuğunda, ama il başkanlarımız mağdur tarafında olacak.'

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

MARATONUN EV SAHİBİ 12 METREKARELİK BİR HÜCREDE BURAYI İZLİYOR

CHP'Lİ TUTDERE DEPREM DAVALARI İLE İLGİLİ KRİTİK DOSYAYI BAKAN TUNÇ'A İLETTİ

CHP’DEN ÇARPICI İDDİA:BİR YILDA HELİKOPTER ALINACAK PARAYI KİRAYA VERDİLER!

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİĞE ÇIKMAK YASAK! ESKİ EHLİYETLER İPTAL EDİLDİ

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

Yükleniyor


MARATONUN EV SAHİBİ 12 METREKARELİK BİR HÜCREDE BURAYI İZLİYOR

CHP'Lİ TUTDERE DEPREM DAVALARI İLE İLGİLİ KRİTİK DOSYAYI BAKAN TUNÇ'A İLETTİ

CHP’DEN ÇARPICI İDDİA:BİR YILDA HELİKOPTER ALINACAK PARAYI KİRAYA VERDİLER!

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

  • Pazartesi 28.6 ° / 16 ° Güneşli
  • Salı 26.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 28.6 ° / 15.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4