CHP'Lİ TOPRAK İKTİDARA YÜKLENDİ: MÜTEAHHİTLERİN BORCU SİLİNİYOR, KYK BORÇLUSU GENÇ SÜRÜNÜYOR

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak yazılı bir açıklama yaptı. Toprak, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın üniversite öğrencileriyle ilgili sözleri

GÜNDEM 26.09.2021 21:02:33 0
CHP

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Müteahhitlerinin yüz milyonlarca TL vergi borcunu silen iktidar, 5,5 milyon KYK kredi borçlusu genci süründürüyor. 640 TL burs için bir de beddua edenler, KYK yurtlarında aylık ücretin 230-390 TL olduğunu gizliyor. Gençlerin iradesini yok sayıp eleştirilerini suç gören böyle bir iktidar dünyada görülmedi” dedi.

Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitelerde yüz yüze eğitim kararı alan iktidarın hiçbir plan-program ve hazırlığının olmadığını öne sürdü. “Milyonlarca üniversite öğrencisinin sorunlarına çözüm üretemeyen, ortaya çıkan yaşamsal gerçeklerin altında ezilen iktidar, gençlere ve muhalefete saldırmayı seçiyor. Öğrencilerin yakıcı sorunları karşısında bedduadan başka bir söylemleri yok” dedi.

Toprak, Erdoğan'ın 640 TL'nin alım gücünü kıyaslamaktan kaçındığını ifade ederek şöyle konuştu:Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı, iktidara geldiklerinde öğrenci burs-kredilerinin ’45 liracık’ olduğunu, şimdi 640 TL verdiklerini söyleyip, öğrencilere ‘Elinize dizinize dursun’ diye beddua ediyor. 2002’deki 45 liranın alım gücüyle bugünkü 640 liranın alım gücünü kıyaslamaktansa kaçınıyor. Bursu cebinden veriyormuş gibi hesap soruyor. O bursları, yurtları, üniversiteleri vergileriyle, alın terleriyle bu ülkenin vatandaşları finanse ediyor. İktidarın görev ve sorumluluğu tabii ki gençlere yurt yapmak, burs ve kredi vermek, en kaliteli eğitimi en ucuz şekilde sunmak. Oysa iktidar bunu lütuf olarak görüyor. Seslerini duyurmaya çalışan gençleri yalancılıkla suçluyor. 
'YALANIN ÜSTADI, BU İKTİDARIN BİZZAT KENDİSİ'
Yalanın üstadı, bu iktidarın bizzat kendisi. Gezi Parkı eylemlerinde Meclis kürsüsünden Kabataş yalanını ortaya atan, başörtülü bebekli bir annenin deri eldivenli, deri pantolonlu grup tarafından dövülüp taciz edildiği görüntüleri izlettireceğini söyleyen, ama yıllardır bu yalanın arkasına sığınan, ‘camide içki içtiler’ yalanını günlerce sürdüren bizzat Erdoğan’ın kendisiydi. Bunun yalan olduğunu söyleyen cami imamını sürgün eden de iktidardı. Şimdi de banklarda, parklarda sesini duyurmak isteyen gençleri güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirip gözaltına aldırıyorlar. 1 milyon yatak kapasitesinden söz eden Cumhurbaşkanı, YÖK ve Kredi Yurtlar Kurumu’nun resmi verilerinde gerçek kapasitenin 760 bin olduğunu söylemeksizin, 240 bin yalan kapasite ilaveyle halkı aldatmaya çalışıyor. ‘1 yılda yurt sorununu çözeriz’ dediğimizde algılayamamaları, hayal edememeleri bundan. İktidarları süresince gençlerle ilgili böyle bir niyet ve amaçları olmadı. Zihniyetleri, biatçı, dindar ve kindar nesiller yetiştirmekti.
'İŞ BULANLARIN MAAŞINA E-HACİZ KOYUYOR'
Müteahhitlerinin yüz milyonlarca TL, milyonlarca euro vergi borcunu, kira ödemesini silen ya da erteleyen iktidar, 5,5 milyon KYK kredi borçlusu genci süründürüyor. Mezun olup iş bulamayan milyonlarca üniversiteli işsiz gencin peşine düşüyor. Hasbelkader iş bulanların maaşına e-haciz koyuyor. Gençlerin geleceğini karartıp, icra davalarıyla bankaların kara listesine aldırıyor. Defalarca yapılandırma yasaları çıkarttılar, gençlerin sorununu çözmediler. Faizle borçları katmerlendirip mağduriyeti sürdürüyorlar. Gençlere verilen 640 TL burs için bir de beddua edenler, KYK yurtlarında aylık ücretin 230-390 TL, güvence bedelinin ise 314-533 TL arasında olduğunu gizliyor, söylemiyor. Bursun üçte birini yurt ücretine veren genç ne yiyecek, dolmuşa otobüse nasıl binip okula gidecek? Hiç sosyal yaşamı olmayacak mı?
'BÖYLE BİR İKTİDAR DÜNYADA GÖRÜLMEDİ'
İktidar medyasına talimatla 10 kanaldan birden yayınlatılan, soruları önceden verilmiş düzmece gençlik buluşmalarıyla, sahte şefkat gösterileriyle gençleri kandıramazlar. Nitekim ilk fırsatta gençlere beddua edip yalancılıkla suçlayarak, üzerlerine güvenlik güçlerini göndererek gerçek yüzlerini, zihniyetlerini açık ediyorlar. Ülkesinin gençlerini böylesine hakir ve düşman gören, bugünlerini ve geleceklerini karartmak için her türlü gücü kullanan, gençlerin iradesini yok sayıp eleştirilerini suç gören böyle bir iktidar dünyada görülmedi. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

MARATONUN EV SAHİBİ 12 METREKARELİK BİR HÜCREDE BURAYI İZLİYOR

CHP'Lİ TUTDERE DEPREM DAVALARI İLE İLGİLİ KRİTİK DOSYAYI BAKAN TUNÇ'A İLETTİ

CHP’DEN ÇARPICI İDDİA:BİR YILDA HELİKOPTER ALINACAK PARAYI KİRAYA VERDİLER!

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİĞE ÇIKMAK YASAK! ESKİ EHLİYETLER İPTAL EDİLDİ

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

Yükleniyor


MARATONUN EV SAHİBİ 12 METREKARELİK BİR HÜCREDE BURAYI İZLİYOR

CHP'Lİ TUTDERE DEPREM DAVALARI İLE İLGİLİ KRİTİK DOSYAYI BAKAN TUNÇ'A İLETTİ

CHP’DEN ÇARPICI İDDİA:BİR YILDA HELİKOPTER ALINACAK PARAYI KİRAYA VERDİLER!

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

  • Pazartesi 28.6 ° / 16 ° Güneşli
  • Salı 26.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 28.6 ° / 15.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4