CHP'DEN MANSUR YAVAŞ İÇİN ADAYLIK ÇAĞRISINA İLK YANIT

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ABB Başkanı Mansur Yavaş için yapılan adaylık çağrısına ilişkin konuştu.

GÜNDEM 6.04.2022 22:12:23 0
CHP

Altay, 'Millet İttifakı’yla ilgili aday önerileri çok olur, olacaktır ama Millet İttifakı’nın adayına, Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin sayın genel başkanları ve yetkili kurulları karar verecektir. Ama açıklama için, tabi benim için Millet İttifakı’na olan güvenin ve umudun bir ölçüsü olarak alıyorum ve olumlu buluyorum' ifadelerini kullandı. Altay ayrıca, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağına ilişkin ise 'Ne gün olur bilmiyorum, yani ben 2 ay içinde olmasını çok arzu ediyorum' dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Altay’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
'BÜYÜK USTALIK DÖNEMİNDE TÜRKİYE KÜME DÜŞTÜ'
Büyük ustanın büyük ustalık devrinde Türkiye dünyada rekorlar kırıyor. Keşke bu rekorlar bizim 84 milyonun göğsünü kabartacak rekorlar olsa. Bunu çıraklık dönemi en iyi dönemiydi. Sonra kalfalık dedi, sonra ustalık dedi, şimdi büyük ustalık dönemi diyor.
Büyük ustanın hedefi, vizyonu ve vaadi, Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisi içine koyacakken, Türkiye 1974’ten beri G-20 ligindeydi, şimdi ligden küme düştü. Büyük ustanın marifeti…
'ERDOĞAN ZAMLARI'
Hasta tansiyonu çok düştüğü için düştüyse, tuzlu ayran vereceksin. Tansiyon yüksekse limon vereceksin. Erdoğan bunun tam tersini yapıyor. Tansiyonu fırlamış bir hastaya tuzlu ayran vererek, hastayı öldürürsün.
Türkiye ekonomisinin durumu bu. Adamın tansiyonu fırlamış, senin düşürmen lazım, yani limon vermen lazım; adama dayıyorsun tuzlu ayranı. Hasta ölür Erdoğan, hasta olur, hastayı öldürürsün. Yarım doktor candan eder, yarım iman imam dinden eder misalinde olduğu gibi hastayı öldüreceksin. Alınan bütün tedbirler hastanın ölümü üzerine. Hasta Türkiye, hasta Türkiye… Buna hakkin yok.
Zamcıbaşı diyorlar, bay zam diyorlar, zamkolik diyorlar; herkes bir şey buldu. Sayın Genel Başkanımız da: ‘Zam, artı zam, artı zam; Recep Tayyip Erdoğan' dedi. Artık Erdoğan, cumhuriyet tarihimizde zamlarla anılan, döneminde en çok zam yapan bir devlet adamı, bir siyasetçi olarak da tarihe geçiyor.
'YARGI ERDOĞAN BASKISIYLA KILIÇDAROĞLU'NUN DÜŞÜNCESİNE TEDBİR UYGULUYOR'
Biraz önce elime bir mahkeme kararı ulaştı. Bu bir hukuk skandalı, bir hukuk garabeti. Bu işin özü ne biliyor musunuz? Recep Tayyip Erdoğan demiş ki hakime: ‘Bay Kemal’e söyle, benim hakkımda konuşmasın' demiş. Hakim de demiş ki: ‘Bay Kemal, Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili kanaatlerini artık mikrofonda söyleyemezsin, televizyonda söyleyemezsin' demiş, ‘söylemeyeceksin' demiş.
Bir ilkokul öğretmeni olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hakimine, Anayasa’mızın 25 ve 26’ncı maddelerini hatırlatmaktan ben utanıyorum. Hatırlatman, bir hakim, hukuk fakültesini bitirmiş bir hakime Anayasa’nın 25 ve 26’ncı maddelerini hatırlatmaktan dolayı bir öğretmen olarak, sınıf öğretmeni olarak utanıyorum.
Hakim, Tayyip Erdoğan’ın talebi üzerine tam olarak şöyle diyor: ‘Gereği düşünüldü. Davacı vekilinin ihtiyati tedbir talebinin kabulüne. Türk Medeni Kanun’un 24 ve 25 inci maddeleri kapsamında davacı hakkında 5’li çetenin hamisi ve pazarlamacısı, 5’li çetenin tahsildarı, tefecilere hizmet eden ifadesini kullanırken, -bakın burası çok önemli- bundan sonraki süreçte daha dikkatli davranmaları yönünde ihtiyati tedbirden uygulanmasına…'
Bundan sonra daha dikkatli olmasına yönelik olarak ihtiyat… ‘Bu ifadeleri kullanmayacaksın' diyor. Tedbir koyuyor, Kemal Kılıçdaroğlu’nun beynine tedbir koyuyor, diline tedbir koyuyor, düşüncesine tedbir koyuyor, kanaatine tedbir koyuyor. Dünyada böyle bir karar bulamazsınız, böyle bir karar bulamazsınız.
Dünya hukuk tarihine geçecek bir karardır. Bunu okuyunca şok oldum, şok. Üstelik bu kararı da dosya üzerinden veriyor hakim bey. Sayın Genel Başkanın avukatı falan da, duruşma da yok. Dosya… Peşinen ‘bunları bir daha konuşma da, ben Tayyip Bey’in istediği tazminatla ilgili sana ayrıca bir hüküm vereceğim' diyor.
Peşinen de duruşmadan önce Tayyip Bey’in talebine istinaden tazminata hükmedeceğini de tedbir koyarak ilan etmiş oluyor. Ayıp, ayıp, ayıp… Şimdi Bekir Bozdağ da dün diyor ki: ‘Kemal Kılıçdaroğlu yargıya müdahale ediyor.' Ya Sayın Bozdağ, sen kafayı mı yedin? Dünyanın neresinde muhalefetin yargıya müdahale ettiği görülmüş ya?
Yargıya müdahalenin örneği çok, işte bu: Böyle bir karar hukuk tarihinde bir daha olmayacaktır inşallah, Türkiye’de belki mümkün de… Dünyanın bütün hukuk fakültelerinde buna değinilecektir. Yargıya müdahale bu işte Bekir Bozdağ. Yargıya tasallut bu, yargıya tecavüz bu, yargıya baskı bu.
'POLİS AKADEMESİ AKP GENÇLİK KOLLARI DEĞİL'
Sayın Soylu da kendini unutturmamak için şirinlikler yapmaya devam ediyor. Sivil toplumla ilişkiler il müdürlerini Ankara’da toplamış. Hizmet içi eğitim; illerdeki sivil toplumla ilişkiler il müdürlerini topluyor ve orda 6’lı masayı eleştiriyor. Ayıp, ayıp… Orada il müdürlerine, 6 siyasi parti liderini hedef gösteriyor.
Buna ne diyelim şimdi biz? Soylu’ya bir şey söyleyeyim ama: Bir şeyi hedef göstereceksin, bak söyleyeyim ben sana: Ayda 10 bin dolar alan siyasetçiyi göster, adını açıkla, onu göster, bilelim. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne laf yetiştireceğine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki 557 teröristin ismini göster, inanalım. İl müdürlerine muhalefeti hedef gösteriyorsun.
Yetmiyor, dayanamıyor, gazını alamamış, şirinlik yapmaya devam ediyor; Polis Akademisi öğrencilerine bir konferans veriliyor ve muhalefet liderlerini, özelde de Sayın Akşener’in şehit istismarı yaptığını söyleyebilecek kadar alçalıyor. Bunu itham ediyor, ne diyelim şimdi? Polis Akademisi öğrencilerine muhalefeti hedef gösteren bir anlayış, sapkın bir anlayıştır.
Buna en hafif, en kibar olarak şunu söyleyebilirim: Bu bir siyasi ahlaksızlıktır, ahlaksızlıktır ve Soylu; Polis Akademisi öğrencileri AK Parti Gençlik Kolları değil. Nerede konuştuğuna dikkat et. Sivil toplumla ilişkiler, il müdürleri, AK Parti il başkanları, ilçe başkanları değil, devlet memurları… Devlet memurlarına muhalefeti hedef göstermek, Türkiye’de bir partinin diktatörlüğünü açıktan ilan etmektir.
'EMEKLİ İKRAMİYESİ ASGARİ ÜCRET OLSUN'
Meclis’te muhtarlara ödenek artışı sağlayan bir kanun görüşmeleri başladı. Olumlu buluyoruz. Muhtarlarımızın ödenekleri 4253 liraya çıkacak inşallah ama sağlık çalışanları ve doktorlar hala bekliyor. Sağlık çalışanları ve doktorlarımız hala haber bekliyor. Bayram geliyor, mübarek Ramazan ayındayız.
Emeklilerin bayram ikramiyesi ne olacak Erdoğan? Senin atıştırmalığını 600 lira hesapladık, ya 365 gün bu adamların beli bükük, karnı aç, sırtı açık. Çok samimi, net bir teklif yapalım emeklilere. Bayram ikramiyesini de asgari ücretle eşitleyelim; 4250 lira. Bari 365 günde 3 gün insanlar rahat bir nefes alsın.
Temmuz’da asgari ücretle ilgili mutlaka bir güncellemeye ihtiyaç var. En düşük emekli maaşıyla ilgili de güncellemeye ihtiyacı var. Beyefendi Brüksel’den dönerken ‘Temmuz’da bakacağız, olabilir' dedi, Özbekistan’dan dönerken ‘Aralık’ta bakılır buna' dedi. Erdoğan, daha olağanüstü ne olabilir?
Şu anda asgari ücret açlık sınırından 500-600 lira daha aşağıda. Bu ne demek? Bu ülkede yaklaşık 20-30 milyon insan aç demek aç. Daha olağanüstü ne olacak? Daha olağanüstü insanlar hakikaten ekmek bulamadığı için ölecek, ondan sonra mı sen Temmuz’da bu işe bakacaksın?
ADAYLIK SORUSUNU YANITLADI, TARİH VERDİ
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “Mansur Yavaş’ı, Zafer Partisi olarak göreve çağırıyoruz. Bu bir adaylık değil, milli bir meseledir” diyerek yaptığı açıklamaya yanıt verdi.
Altay, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:
Ne gün olur bilmiyorum, yani ben 2 ay içinde olmasını çok arzu ediyorum. Bir genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi şüphesiz olacak. Sayın Özdağ’da da toplumun diğer kesimleri gibi ve toplumun kahir ekseriyeti gibi, cumhurbaşkanının Millet İttifakı adayının Türkiye’nin 13’üncü cumhurbaşkanı olacağını görmüş ve buna kanaat getirmiş olması olarak yorumluyorum.
Millet İttifakı’yla ilgili aday önerileri çok olur, olacaktır ama Millet İttifakı’nın adayına, Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin sayın genel başkanları ve yetkili kurulları karar verecektir.
Ama açıklama için, tabi benim için Millet İttifakı’na olan güvenin ve umudun bir ölçüsü olarak alıyorum ve olumlu buluyorum. Millet İttifakı’na duyulan güveni ve umudu… Bu şudur: Millet İttifakı’nın adayı, Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanıdır. Hayırlı olsun şimdiden.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

Yükleniyor


ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2