BU KARDEŞLERİMİZİ NASIL BU TERÖRİSTLERİN ELİNDEN KURTARACAĞIZ HEP BUNUN HESABINI YAPTIK…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzy Irak'ta Gara dağında 13 kişinin şehit edilmesiyle ilgili “Bu kardeşlerimizi nasıl bu teröristlerin elinden kurtaracağız, hep bunun hesabını yaptık, çok uğraştık. Bölücü örgüt PKK'

GÜNDEM 15.02.2021 21:25:27 0
BU KARDEŞLERİMİZİ NASIL BU TERÖRİSTLERİN ELİNDEN KURTARACAĞIZ HEP BUNUN HESABINI YAPTIK…

Erdoğan, Yenişehir Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AKP Rize Kongresi'ne katıldı; Aksaray-Eskişehir-Konya İl Kongrelerine de canlı bağlantıyla hitap etti. 
Konuşmasında ABD Başkanı Joe Biden'a da seslenen Erdoğan, 'Sayın Biden lütfen sen de bunları iyi tanı. Ama bunları tanırken FETÖ'yü unutma, onu da iyi tanı' dedi. Erdoğan, ABD'nin 'Eğer, Türk sivillerin ölümünün, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiği haberleri doğrulanırsa, bunu olabilecek en güçlü şekilde kınıyoruz' açıklamasına da 'Amerika’nın yaptığı bir açıklama var evlere şenlik. Hani siz teröristlerin PKK’nın YPG’nin yanında değildiniz? Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız' sözleri ile tepki gösterdi. 
Kongre'nin yapıldığı salonlardaki kalabalığa dikkat çeken Erdoğan, 'Milletimiz hep yanımızda oldu, hep destek verdi. İşte salgının olduğu dönemde bir kongre yapıyoruz, salon lebalep dolu' dedi. 
Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
KARDEŞLERİMİZİ KURTARALIM İSTEDİK: Bugün sizlerle ve milletimizle ülkemizin son 40 yılına damgasını vuran terör meselesiyle ilgili bir perspektifte hasbihal etmek istiyorum. Pençe Kartal-2 Harekatı'nda şehit olan 3 askerimizle teröristler tarafından alçakça katledilen, şehit edilen 13 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu kardeşlerimiz bir kısmı 5 ay bir kısmı 6 ay bu teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardeşlerimizi nasıl bu terörist alçakların ellerinden kurtaracağız hep bunların hesabını yaptık. Çok uğraştık. Bu operasyonların yapıldığı gece artık bu operasyonları yapmak suretiyle bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik. Adım atıldı ve ilk etapta 42 tane terörist bu esnada gebertildi. Esirleri bunlar mağarada iyice köşe noktaya sıkıştırarak en sonunda bunlardan bir tanesi, Meclis’te bununla ilgili bir soruşturma önergesi vererek bunun bütün detaylarını gündeme getirecekler. Bunların parlamentodaki temsilcilerinde yalan bol. İşin içinde olan Milli Savunma Bakanım, Genelkurmay Başkanım, İçişleri Bakanım anlatacak. Hakikat ortaya çıksın. Batı bundan anlar mı? İsterse anlasın isterse anlamasın.
BAL GİBİ DE PKK'NIN YANINDASINIZ: Amerika’nın yaptığı bir açıklama var evlere şenlik. Hani siz teröristlerin PKK’nın YPG’nin yanında değildiniz? Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız. Kuzey Irak’a binlerce tır bunlar tank getirdiler, mühimmat getirdiler, bunları teröristlere teslim ettiler. Artık yağma yok, biz sizinle NATO’da berabersek bize samimi davranacaksınız. Teröristlerin yanında yer almayacaksınız, yer alacaksınız bizim yanımıza yer alamayacaksınız. Bu operasyonda şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamış 52 terörist etkisiz hale getirildi. Ordumuzun zaman ve mekan sınırı tanımaksızın ülkemizin ihtiyaç duyduğu milletimizin bekası için gereken her harekatı kendi imkanlarıyla yürütebileceği seviyeye ulaşması ile Allah hamdolsun gurur duyuyoruz. Her geçen yıl daha da gelişen kabiliyetleri donanımı ve insan gücüyle Türk ordusunun önünde durabilecek ne bir terör örgütü ne de bir piyon güç vardır. Son harekâtımızda bu gerçeği bir kez daha biz de gördük. Ancak askerimizin karşısında duramayan terör örgütü maalesef alçaklıkta sınır tanımıyor. Bunlar alçak değil çukur, çukur. 
GEL GÖR Kİ BUNU BAŞARAMADIK: Bölücü örgüt PKK'nın yıllar önce kaçırdığı, bir kısmı 5 yıl bir kısmı 6 yıl önce kaçırıldı, bunların içinde polis, asker var, öğretmen var. Gel gör ki bunu başaramadık. Ve en sonunda alçaklar bu kardeşlerimizi işte orada baktılar ki buradan kaçış, çıkış yok bunların sözde lider konumunda olanı şu anda Malatya'da bütün tetkikler yapılıyor, hatta arkadaşlarla istişaresini yaptık aileleri bizzat gelip görsünler dedik. Aileleri de gelip görmek suretiyle Malatya morgunda bunlar onlara gösterilerek teslimi yapıldı. Bu masumların kanı Irak veya Suriye'de hangi isimle faaliyet gösterir olursa olsun terör örgütüne sahip çıkan destek veren herkesin eline bulaşmıştır. Bu sözüm kendi ülkelerinde elinde çakı olan herhangi birisini bile potansiyel terör tehdidi olarak görenleredir. Diyor ya parlamentodaki uzantıları 'Ellerinde çakı bile yoktu' diye. Vicdansızlara bak. Bu sözüm medya ve sosyal medya dahil, her platforma teröre sempati besleyen hatta bunun imasını dahi yapanlara karşı en sert tedbirleri dahi uygulamaktan kaçınmayanlaradır.
BUNUN BEDELİNİ MİLLET SİZE ÖDETECEK: Bay Kemal bunları iyi öğren. Biz kimin nerede ne yaptığını iyi biliyoruz. Sen de istesen de istemesen de bunları öğreneceksin. Bu sözüm yanına aldığın paydaşlarınla Ankara'dan İstanbul'a yürümeye benzemez. Bu gerçekleri, kimlerle birlikte olduğunu iyi öğreneceksin. Bu sözüm toplum huzurunu ülke güvenliğini milli çıkarlarını tehdit eden her kesime. Bunun da bedelini bu millet size ödetecek. Bu sözüm terör örgütü uzantılarıyla aralarına hiçbir mesafe koyamayanlaradır. Bu sözüm Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin kararlarını hiçe sayıp terör örgütlerinin propaganda aygıtlarına dönüşen sosyal medya mecralarınadır. Hepiniz bu 13 masum insanın alçakça infazından sorumlusunuz. Üstelik bu aynı terör örgütünün ilk katliamı da değildir.
BIDEN, BUNLARI İYİ TANI: Sayın Biden lütfen sen de bunları iyi tanı. İyi tanı. Ama bunları tanırken FETÖ'yü unutma, onu da iyi tanı. Bunlar 1987’de Mardin Pınarcık’ta 16’sı çocuk, parlamentoda uzantılar var ya orada zaman zaman değişik tonda açıklamalar yapıyorlar, 6’sı kadın 30 kişiyi, Siirt Eruh’ta 25 sivili gözlerini kırpmadan katledenlerdir. Bunlar 1990’da Şırnak Güçlükonak’ta 27 sivili, 1991’de Midyat’ta 19 sivili, 1992’de yine Bitlis’te 19 sivili alçakça öldürenlerdir. Bunlar İstanbul'da Mısır Çarşısı ve Beşiktaş saldırılarında ve Anafartalar ve Güvenpark'ta ayrım yapmaksızın tüm sivilleri hedef alanlardır. Bunlar Diyarbakır'ın tanışık mahallesinde bir kamyon dolusu bombayı patlatanlardır. Bunlar Trabzon'da Eren Bülbül'ün Batman Kozluk'ta öğretmen Aybüke Yalçın'ın Necmettin Yılmaz'ın katilleridir.
ONLAR ŞEHİT OLDU, BİZ NE OLACAĞIZ?: Hiç endişeniz olmasın evvel Allah biz dimdik ayaktayız. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Her fırsatta ve her zeminde terör gerçeğini anlatmayı ve herkesi izana davet etmeyi sürdüreceğiz. Verdiğimiz şehitlerin bizi kutlu mücadelemizden vazgeçireceği sanılmasın. Ne diyor şair 'Vurulur tertemiz alnından yatıyor, bir hilal uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor!' Gençler rabbimiz ne buyuruyor?  Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz. İşte mesele bu. Şimdi onlar Allah yolunda öldürüldüler, şehit oldular. Biz şimdi kendimize bakalım kendimize biz ne olacağız. Evet şehitlerimizin bizim geleceğimizi aydınlatan kılavuzlarımızdır. Onlar bizim gururumuz şerefimiz biz de onların izinden iz süreceğiz.
SALON LEBALEP DOLU: Ülkemizin demokraside, ekonomide geldiği seviye itibariyle, gördüğümüz için terör meselesini suhuletle sona erdirecek her adımı attık. Samimiyetle uzattığımız el terör örgütü tarafından ısırıldı. Milletimiz hep yanımızda oldu, hep destek verdi. İşte salgının olduğu dönemde bir kongre yapıyoruz, salon lebalep dolu. Biz milletimizin gösterdiği istikamette daha çok çalışarak yolumuza devam ettik. Ne bölge insanıyla, ne Türkiye ile uzaktan yakından ilgisi kalmadığı kesinleşen terör örgütünün başını ezmek boynumuzun borcu haline gelmiştir. Teröristleri kıskaca alıyoruz. Ne Kandil, ne Sincar terör örgütü için güvenli değildir. O dağlara kar yağdı. Mehmetçiğimiz o dağlarda. Bir gece ansızın teröristlerin tepesine binebilecek inanca, kararlılığa sahibiz.
HİÇBİR ÜLKE TÜRKİYE'NİN HAREKATLARINI SORGULAYAMAZ: Terör örgütünün başını tamamen ezmek boynumuzun borcu haline gelmiştir. Ne bölge insanıyla ne Türkiye ile ne de evrensel insani ve ahlaki değerlerle uzaktan yakından ilgisi kalmadığı kesinleşti. Gara'da yaşanan bu katliamdan sonra artık hiçbir ülke, kuruluş, yapı ve kişi, Türkiye'nin Irak ve Suriye harekatlarını sorgulayamaz. Irak'taki bölgesel ve merkezi yönetimle terör örgütünü tamamen bitirme noktasında mutabıkız. Parasını veren herkesin kullandığı kiralık katil sürüsüne dönüşen PKK'nın son mensubunu etkisiz hale getirene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Bir gece ansızın her yerde teröristlerin tepesine binebilecek güce, imkana ve kararlılığa sahibiz. Teröristler için ne Kandil ne Sincar ne de Suriye'de bulundukları hiçbir yer artık güvenli değildir. Terör örgütü PKK'nın içindeki kandırılmış tüm gençlere sesleniyorum, gelin bu kiralık katiller ordusundan bir an önce kurtulun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, samimi pişmanlık göstererek kendisine gelen her vatandaşına şefkatle muamele etmektedir. Bundan sonra herkesin önünde iki yol var. Ya Türkiye ile birlikte hareket edip teröre karşı amasız, fakatsız, lakinsiz tavır alacaklar ya da bu eli kanlı terör örgütünün her cinayetinin ortağı olarak önce vicdanlarda, ardından uluslararası platformlarda hesap verecekler.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

AY-YILDIZLI ZAFER: 12 DEV ADAM AVRUPA FİNALİNDE!

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BAŞKAN HASAN MUTLU GÖZALTINDA!

“SEYDİŞEHİR'DE OYUMUZU GERİ VER” SLOGANLARIYLA BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM

ROZETİ BİZZAT ERDOĞAN TAKACAK: CHP’DEN İSTİFA EDEN GÜRZEL, AKP’YE GEÇİYOR

DEVLET BAHÇELİ: CUMHURBAŞKANIMIZ 2028'DE DE DEVAM ETMELİ

İMAMOĞLU: BU İDDİANAMEYİ SEÇİMDE KENDİSİNİ YENECEĞİMİ BİLEN KİŞİ YAZDIRDI

CHP’Lİ GENÇLER NÖBETTE: 3 BİN GAZ MASKESİYLE GENEL MERKEZ SAVUNMASI

2017’DEKİ ‘MÜHÜRSÜZ OY’ TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ! REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR!

“CHP’DEN SEÇİLDİ, AKP’YE GEÇTİ: USTAOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA!”

ÖZEL’DEN DAVA ÖNCESİ UYARI: CHP’Yİ YARGI ELİYLE DİZAYN ETTİRMEYİZ!

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERVET MULLAOĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMA: “CHP TESLİM ALINAMAZ!”

KAYYUM GERGİNLİĞİ: BERKAY GEZGİN YAKA PAÇA DIŞARI ATILDI!

ÖZEL'DEN BAHÇELİ VE ERDOĞAN'A 'SOKAK' YANITI!

“KURULTAY DAVASI ÖNCESİ KILIÇDAROĞLU KONUŞMADI: SIRTINI DÖNÜP GİTTİ

KONYA’DA BEKLENMEDİK GELİŞME: CHP VE YRP’Lİ BAŞKANLAR AKP’YE GEÇTİ

OPERASYON SONRASI HABERTÜRK’TEN İLK MESAJ: AKIŞ BOZULMAYACAK

ABLUKA ALTINDAKİ CHP İL BİNASI'NDA HAREKETLİ DAKİKALAR: 'KAYYUM'DAN ÖNCE ONLAR GİTTİ

CHP İSTANBUL KONGRESİ ESASTAN RET ALDI, KAYYUM DİRENİŞTE

CHP İSTANBUL KAYYUMUNA ESASTAN RET:KAYYUMUN YETKİSİ SONA ERDİ

Yükleniyor


CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

  • Pazartesi 33.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0