BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ!

Gebze 1 Nolu Şubemizin Genel Kurulunda hükümetin sendikamızın aldığı grev uygulama kararını ertelemesini değerlendiren Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, henüz hiçbir şeyin bitmediğini, metal işçisi bitti demeden de asla bitmeyeceğini di

GÜNDEM 29.01.2018 11:12:54 0
BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ!

Eylem kararlarımızı bu yeni duruma göre revize ettik. Biz nasıl ki vatanımızı milletimizi bayrağımızı seviyorsak nasıl ki işyerimizi işimizi seviyorsak biz emeğimizi ekmeğimizi alın terimizi de seviyoruz. Pazartesi gününden itibaren bütün işyerlerinde bir saat duruş eylemi gerçekleştireceğiz. Bu da yetmezse bunlardan da sonuç alamazsak sözleşmeyi bitirene kadar her gün eylemlerimiz devam edecek. Durmayacağız, yılmayacağız. Gelecek hafta Bursa’da yapacağımız toplantıya tüm temsilcilerimiz katılacak. Orada, bundan sonraki eylemlerimize, yeni yol haritamıza karar vereceğiz” dedi.
Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın Gebze 1 Nolu Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmasından satırbaşları;
Bu fırsatı iyi kullanamazsanız, krize yol açarsınız.
“Evet, grevimiz ertelendi. Daha doğrusu grev fiili olarak yasak hale getirildi. Ama bizim için sürpriz olmadı. Geçen hafta bunu söylemiştik. Bursa 2 Nolu Şubemizin Genel Kurulu’nda demiştik ki MESS’in tavrı bizi kuşkulandırıyor. MESS grevi erteletmeye çalışıyor. Süreci Yüksek Hakeme taşımak istiyor. Aynen böyle demiştik. Bunları demiş ve sonra da MESS’i uyarmıştık. Demiştik ki: evet, bunları yapabilirsiniz. Grevimizi erteletebilirsiniz. Hatta süreci Yüksek Hakeme götürebilirsiniz. Bizi Yüksek Hakem’in zam oranlarına mahkûm edebilirsiniz. Doğru. Güç sizden yana kozlar sizin elinizde bunları yapabilirsiniz. Peki, bunları yaparsanız siz o koltuk rahat oturabilir misiniz? Mutlu olabilir misiniz? Huzurlu olabilir misiniz? Olamazsınız. O yüzden gelin, sözleşme daha Yüksek Hakem’e gitmeden oturup anlaşalım. İşi masada çözelim. Buradan bir kez daha sesleniyorum: hala vakit var. Hala bir fırsat var. Ama dikkat edin fırsatla kriz arasındaki mesafe hızla azalıyor. Fırsatı iyi kullanamazsanız, krize yol açarsınız. Onun için tercih sizindir. Bu tercihin vebali çok ağırdır ve sizin boynunuzdadır. Artık karar sizindir.”
Haklıyız güçlüyüz kazanacağız.
“34 yıldır sendikal mücadele içindeyim. Hayatım boyunca örgütlü mücadeleye inandım. Birliğin, beraberliğin gücüne inandım. Sadece ve sadece sendikama güvendim. Bu sürede, 34 yıl içinde, sayısız eylem ve etkinliğe katıldım. Grevinden direnişine, yürüyüşünden protestosuna, sayısız eylem ve etkinlik düzenledim. Tek bir kere kanunları çiğnemedim. Yasadışı bir işe izin vermedim. Adam gibi sendikacılık yaptım. Şimdi grevimizi erteleyenlere soruyorum: Anayasal grev hakkımızı elimizden alırsanız biz nasıl sendikacılık yapacağız? Bizim elimizi kolumuzu bağlarsanız hakkımızı nasıl alacağız? Hani Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ya güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istiyorum. Aynen öyle. Sonuna kadar katılıyorum. Sonuna kadar destekliyorum. Biz de haklının, güçlü olacağı bir dünya istiyoruz. Onun için haklıyız güçlüyüz kazanacağız diyoruz. Kazanmayı güce değil haklı olmaya dayandırıyoruz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Haklıyız güçlüyüz kazanacağız.”
MESS’ten yeni bir davet geldi.
“MESS’in çağrısı üzerine dün bir toplantı daha yaptık. MESS, %3,2’lik ilk teklifine, %10 puanlık refah payı ekleyerek &13,2 olarak revize etti. Biz, grev erteleme kararı ilan edilmişken MESS’in bu teklifi yapmasını, bir iyi niyet girişimi olarak kabul ettik. Buna karşılık, MESS de bizden somut bir adım beklediğini ifade etti. Ve ne yazık ki bize sahte sendikacıların masaya getirdiği rakamı örnek gösterdiler. Uzlaşmadan yanaysanız, pazarlığa buradan başlayalım dediler. Yani, bu sahtekârlar yine yapacaklarını yaptılar. Biz de peki dedik. Madem iyi niyetli adım attınız madem masada zaten böyle bir rakam var biz de sözleşmenin iki yıllık olması, kıstalyevm olmaması ve sözleşmenin kıdeme dayalı olması koşuluyla teklifimizi %30’a çektiğimizi açıkladık. Bu açıklamamızdan sonra MESS’ten yeni bir davet geldi. Bizi Pazartesi günü akşamı yeni bir görüşmeye davet ettiler. Şartlarımızı bildiklerine göre ve bunları bilerek bizi davet ettiklerine göre, Bu daveti, MESS’in şartlarımızı kabul ettiği biçiminde yorumluyoruz. Umarım bu kez bizi tatmin edecek bir rakamı getirirler de sözleşmeyi bitirmek için masaya otururuz. Benim umudum budur, görüşmeye bu umutla gidiyorum. Umarım boş çıkmaz.”
Bu sözleşme her hal ve şartta, kıdeme dayalı olacak
“Şartlar ne olursa olsun ister grevimiz ertelensin, ister elimiz kolumuz bağlansın. Ne olursa olsun, bu sözleşme kıdeme dayalı olacak. İsterse bizi mezara soksunlar oradan kıdem kıdem diye bağıracağız. Niye biliyor musunuz? Çünkü kıdem benim için basit biçimde özlük dosyanızda yazılan bir rakamdan ibaret değildir. Kıdem, benim için nedir biliyor musunuz? Kıdem bilançolardaki kârlar, kırdığımız üretim rekorları, aldığımız kalite ve verimlilik ödülleridir. Kıdem sokaklardaki arabalar, evlerdeki beyaz eşyalar, nakış gibi işlediğimiz demir çeliktir. Asıl önemlisi kıdem bizim ağaran saçlarımızdır. Kaybolup giden yıllarımız, çoluk çocuğumuzdan çaldığımız zamandır. Bir marka, bir işyeri uğruna verdiğimiz ömürdür. Benim için kıdem budur. Bu yüzden de kıdem hepsinden önemli ve değerlidir. Benim için emanetlerin en büyüğüdür. Merak etmeyin hiç endişe etmeyin. Bu sözleşme her hal ve şartta, kıdeme dayalı olacak. Herkes bilsin ki eğer MESS’in kırmızıçizgisi varsa. Kıdem de bizim kırmızıçizgimizdir. Bu sözleşme kıdeme dayalı olacak.”

Gebze 1 Nolu Şube 4. Olağan Genel Kurulu açılış programı 27 Ocak 2018 tarihinde Gebze Ramada Hotel’de yapıldı. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın Genel Kurul’da yaptığı konuşma Olay TV’den canlı olarak yayınlandı. 
Genel Kurul Gebzeli metal işçilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ı, sendikamız Sosyal ve Kültürel Kulüpleri’nin Gebze bölgesinde kurduğu Folklor Kulübü üyeleri karşıladı. Örgütlü olduğumuz fabrikalarda çalışan üyelerimizden oluşan folklor kulübü genel kurul salonun girişinde küçük bir gösteri düzenledi.
Gebze 1. Nolu Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulunda Divan Başkanlığına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak seçilirken, Divan Başkan Vekilliklerini Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel ile Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ yürüttü.
TÜRK-İŞ İstanbul Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Arçekil-LG Klima Endüstri İlişkileri Uzmanı Çağın Ünsal, Döksan LTD Genel Müdürü Esat Dolgun, De-Ka Elektronik İnsan Kaynakları Yöneticisi Bekir Yılmaz, De-Ka Elektronik Üretim Sorumlusu Kadir Tatoğlu, Ocak Kalıp Genel Müdür Yardımcısı Veli Uğur, Zatel A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Öner Ciğerim, Ferro Döküm Satın Alma Müdürü Onur Efe, Genel Başkan Yardımcılarımız Mesut Gezer ile Yusuf Ziya Odabaş’ın katıldığı genel kurula çok sayıda davetli ve üyemizde katıldı.
Tek aday listesinin olduğu genel kurulda Şube Başkanlığına Mustafa Teke, Şube Sekreterliğine Mustafa Keleş, Şube Mali Sekreterliğine Esat Alan, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Selim Kurt ve Şube Eğitim Sekreterliğine Ayhan Bayraktar seçildiler.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,21% 0,06
  • EURO

    35,00% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2505,30% 0,20
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL GENÇLERE SESLENDİ: ''GERÇEK İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATIYORUZ''

BEŞİKTAŞ, SAHASINDA HATAYSPOR İLE 2-2 BERABERE KALDI

ESKİ BAKAN ZİYA SELÇUK YÜKSELİŞ KOLEJİNDE

AHBAP HATAY'DA GENÇLİK MERKEZİ YAPTIRIYOR

TÜRKER ATEŞ: "TASARRUFUN FATURASINI YEREL BASINA ÖDETMEYİN"

İZMİR'DE EMEKLİLERDEN BAKAN IŞIKHAN'A "YENİ HİZMET MODELİ' TEPKİSİ

ÖZEL:ATILAN O İLK ADIMIN İZİNDEN YÜRÜYOR VE MÜCADELE EDİYORUZ

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN 3 EMNİYET GÖREVLİSİ İFADE VERMEK İÇİN ANKARA ADLİYESİ'NDE

ANITKABİR'DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TÖRENİ...

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL GENÇLERLE ANITKABİR’E YÜRÜYOR

İMAMOĞLU:BİZE YÜKLENEN SORUMLULUKLARIN TAMAMINI MİLLETİMİZLE BULUŞTURMA KONUSUNDA KARARLIYIZ

'AYHAN BORA KAPLAN' KRİZİNİN ARDINDAN ANKARA EMNİYETİ’NE YENİ ATAMA

MEMLEKET PARTİSİ, "GENEL MERKEZ KAPANDI" İDDİALARINI YALANLADI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A:MADEM ATAMAYACAKTIN BU 1 MİLYON GÜNAHSIZI NİYE OKUTTUN?

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

BAHÇELİ, KOBANİ DAVASI'NDA VERİLEN CEZALARI ELEŞTİRENLERİ HEDEF ALDI

MEB: 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN BAŞVURULAR 20-31 MAYIS ARASINDA

KILIÇDAROĞLU:DEMİRTAŞ,DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI' MASKESİYLE TUTSAK EDİLMİŞTİR...

SAVCILIK, ANKARA 22. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NİN KOBANİ DAVASI'NDA VERDİĞİ TAHLİYE KARARLARINA İTİRAZ ETTİ

ACI HABERİ MSB DUYURDU, PİYADE SÖZLEŞMELİ ONBAŞI RECEP KABALA ŞEHİT OLDU

ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

KAMU ALIMLARININ ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMASINA İLİŞKİN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ RESMİ GAZETE'DE

KÖPRÜ VE OTOYOLLARA GELEN ZAMLAR NAKLİYECİLERİ İSYAN ETTİRDİ: "UÇURUMDAN AŞAĞI FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ GİDİYORUZ ŞU AN"

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN KOBANİ DAVASI KARARLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI,BAŞKANLIĞIMIZIN HİZMETİNDE KULLANILAN 1 ADET AUDİ A8 ARAÇ İADE EDİLMİŞTİR

PETROL FİYATLARINDA YÜKSELİŞ

TÜİK: NİSAN AYINDA KONUT SATIŞI BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 11.8 AZALDI

TÜİK GENÇLERİ ARAŞTIRDI ... 

FİGEN YÜKSEKDAĞ'DAN İLK MESAJ

Yükleniyor


CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL GENÇLERE SESLENDİ: ''GERÇEK İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATIYORUZ''

TÜRKER ATEŞ: "TASARRUFUN FATURASINI YEREL BASINA ÖDETMEYİN"

İZMİR'DE EMEKLİLERDEN BAKAN IŞIKHAN'A "YENİ HİZMET MODELİ' TEPKİSİ

ÖZEL:ATILAN O İLK ADIMIN İZİNDEN YÜRÜYOR VE MÜCADELE EDİYORUZ

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN 3 EMNİYET GÖREVLİSİ İFADE VERMEK İÇİN ANKARA ADLİYESİ'NDE

ANITKABİR'DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TÖRENİ...

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

  • Pazartesi 30.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 31.5 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 17.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 37 32 2 3 64 99
2.Fenerbahçe 37 30 1 6 62 96
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16