BAŞARIR :'FETÖ'YÜ ELEŞTİREN GAZETECİLERİ TUTUKLAMAK GİBİ BİR GÖREVİNİZ Mİ VAR?
CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu’nda Oda TV Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ile ilgili konuşma yaptı.
İki yürekli gazeteci için Ankara Adliyesi’nde milletvekili arkadaşlarıyla yanlarında olduğunu belirten CHP’li Başarır, “Savcılığa ifade verdiler. Toplam ifade 2 saat sürdü. Bu gazeteciler 4 gündür gözaltındaydı. Çok ilginç savcılığa ifadelerini verirken Sulh Ceza Mahkemesi salonu hazırlanıyordu. Işıkları açıldı, kâtip çağırıldı, bilgisayarlar açıldı. Daha savcı tutuklamaya sevk etmemişti. İşte Türkiye’deki yargının hali bu. Belki savcı serbest bırakacak. Anlaşmalı mı bunlar?
İkinci bir durum emniyetten casus olarak çıktılar, savcıya geldiler TCK 328 değişti 329 oldu. Bir gazeteciyi, bir yürekli babayı yargılıyorsunuz. Bu kadar ciddiyetsiz bir yargılama olur mu?” sözlerini dile getirdi.
Başarır sözlerine şöyle devam etti:
“Gizlilik Kararı Olan Dosyayı Sabah Gazetesi Günlerdir Yazıyor Diğer bir durum, bakın bu gazeteciler casusluktan yargılanıyor. Dosyada gizlilik kararı var. Dosyayı biz görmedik, avukatları görmedi. Onlar da dosyayı görmedi ama sabah gazetesi 4 gündür dosyayı anlatıyor. Bir tane yürekli savcı yok mu? Hangi hakla gizlilik kararı olan dosya ile ilgili 4 gündür yayın yapıp 2 gazeteciyi linç ediyorsun?
Bu Ülkede Yürekli Gazeteciler Mahkeme Kapısında, Kalemini Kiraya Verenler Saray’ın Kapısında hiçbir delil yokken bu iki gazeteci şu anda tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi. Ben mahkemenin kapısındaydım. 2 gazeteci kapıda oturuyordu. Şunu hissettim. Bu ülkedeki yürekli gazeteciler mahkeme kapısında ama kalemini kiraya verenler sarayın kapısında. Bu ülkede yüreği ile köşe yazısı yazanlar cezaevinde, sarayı yazanlar ise köşeyi dönüyor. Çok yazık! Savcı ifade alırken tutuklayacak mahkeme hazırlanıyordu. Şimdi mahkemeye gidiyorlar cezaevindeki koğuşları hazırlanıyor.
AKP’nin Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Neden Tutuklanmıyor?
Dün AKP’nin medyadan sorumlu başkan yardımcısı ‘biz FETÖ’yle anlaştık dedi. Kemalist subaylara kumpas kurduk dedi. Evinde de oturuyor. O neden tutuklanmıyor peki? Neden tutuklanmıyor?
'FETÖ'YÜ ELEŞTİREN GAZETECİLERİ TUTUKLAMAK GİBİ BİR GÖREVİNİZ Mİ VAR?'
İsmail Dükel, Barışlar, Müyesser Yıldız FETÖ ile mücadele ediyordu. Ben merak ediyorum. FETÖ ile gizli bir anlaşmanız mı var? Özellikle 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’yü eleştiren gazetecileri tutuklamak gibi bir göreviniz mi var? Sizin grup başkan vekiliniz, balyoz davasında müdahildi. Ama bu yürekli gazeteciler FETÖ ile mücadele ediyordu. Şimdi ödül olarak tutukluyorsunuz.”
-
BIST 100
16078,39%0,98
-
DOLAR
44,47% 0,07
-
EURO
51,83% 0,89
-
GRAM ALTIN
6765,78% 1,40
-
Ç. ALTIN
10940,23% 2,29
İlgili Haberler
AKARYAKITTA ZAM FIRTINASI: DEPO MALİYETİ 4 BİN LİRAYI AŞTI
TÜRKİYE DÜNYA KUPASI’NDA! İSKENDERUN SOKAKLARA TAŞTI
HATAY’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM: SULAMA KANALINDAN CESET ÇIKARILDI
BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ
AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”
SİLİVRİ’DE “İMAMOĞLU GÜNÜ”: AYNI ANDA 2 DAVA, AYNI ANDA SAVUNMA
“OPERASYON DEĞİL, ŞİKAYET SÜRECİ”: BEŞİKÇİOĞLU’NDAN NET MESAJ
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
Yükleniyor
SELVİ: “KARAR ÇIKARSA CHP’Yİ FIRTINALI GÜNLER BEKLER”
AKARYAKITTA ZAM FIRTINASI: DEPO MALİYETİ 4 BİN LİRAYI AŞTI
BURSALILAR MUSTAFA BOZBEY İÇİN MEYDANDA: “İRADE BİZİM” TEPKİSİ YÜKSELDİ
ABB KONSER DAVASINDA KRİTİK KARAR! TÜM TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILDI
AKBELEN’DE GECE BASKINI! DİRENİŞÇİ ESRA IŞIK TUTUKLANDI: “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
ÖZGÜR ÖZEL’DEN DOKUNULMAZLIK HODRİ MEYDANI: “GELEN GELSİN, ALABİLEN ALSIN”
- Çarşamba 20.1 ° / 7.2 ° Güneşli
- Perşembe 13.4 ° / 11.5 ° Şiddetli yağmurlu
- Cuma 18 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




