BARO BAŞKANLARININ NÖBETİNE İLİŞKİN FEYZİOĞLU: YÖNTEM FARKLILIĞI, BİRBİRİMİZE DAYATMANIN ANLAMI YOK

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “çoklu baro”müzakerelerini izlemek için TBMM’ye geldi. Baro başkanlarının Kuğulu Park’ta nöbete başladığı sıralarda açıklama yapan Feyzioğlu, “Türkiye Barolar Birliği ve 80

GÜNDEM 9.07.2020 19:41:58 0
BARO BAŞKANLARININ NÖBETİNE İLİŞKİN FEYZİOĞLU: YÖNTEM FARKLILIĞI, BİRBİRİMİZE DAYATMANIN ANLAMI YOK

Kuğulu Park’ta ‘biz gelmeyeceğiz, gösteri yapacağız’ diyorlar. Hepsi demokratik hak. Türkiye’nin renkleridir, biz kendimizle ilgili olan kanunu izleyeceğiz. Yöntem farklılığı, birbirimize dayatmanın anlamı yok. Görüşmeyi reddetmenin sürecin dışında kalmak olduğunu düşünüyorum. Protesto etmeyi tercih ettiler, çok saygı duyuyorum fakat yılların idarecilik tecrübesinin bana öğrettiği protesto edip işin dışında kalırsanız süreci etkileyemiyorsunuz” dedi.

 
“Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi”ne karşı çıkan baro başkanları Kuğulu Park’ta nöbete başlarken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Genel Kurul’daki müzakereleri izlemek için TBMM’ye geldi. Feyzioğlu, “Komisyon çalışmaları devam ederken üç baro başkanının gelip konuşma yapması talep edilmişti, uygun görülmemişti. Benim düşüncem muhakkak suretle İstanbul, Ankara ve İzmir baro başkankanlarının komisyona katılıp, hem kanunun geneli hakkında hem de maddelere geçince konuşma yapmalarıydı. Çünkü çokla baroya hepimiz karşıyız ve bu çoklu baro doğrudan doğruya Ankara, İstanbul ve İzmir’i ilgilendiriyor. O zaman sayın başkanların gelip neden olmaması gerektiğini anlatmalıydı.

Türkiye Barolar Birliği ve 80 baro olarak Ankara, İstanbul ve İzmir’de yeni bir baronun kurulmasını doğru bulmuyoruz. Barolarımızın temsildeki oranlarına ilişkin farklı farklı düşünceleri var. Avukat meslektaşlarımızın barolarından kopmaya başladığı gerçeğinin karşısında nasıl barolara bağlayabiliriz, nasıl kendilerini temsil edildiğini hissettirebiliriz noktasında da farklı farklı öneriler var. Bunların komisyonda da anlatılması lazımdı. Biz Türkiye Barolar Birliği olarak yaptık, temsilcimiz vasıtasıyla. Yazımızı da sunduk. Ondan önce burada AK Parti grup başkanvekilleri ile görüştük. CHP, İYİ Parti, MHP ve tüm ilgili milletvekilleriyle görüştük. Oraya da Ankara, İstanbul, İzmir gelmediler” diye konuştu.
 “Türkiye’nin renkleri”
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un baro başkanlarının Meclis’e girebilmesi imkanı sağladığını söyleyen Feyzioğlu, “Gelecek olan baro başkanlarımız muhakkak vardır. Bir kısım baro başkanımız da demokratik haktır. Kuğulu Park’ta ‘biz gelmeyeceğiz, gösteri yapacağız’ diyorlar, hepsi demokratik hak. Türkiye’nin renkleridir, biz kendimizle ilgili olan kanunu izleyeceğiz” dedi.
“Görüşmeyi reddetmenin sürecin dışında kalmak olduğunu düşünüyorum”
Kuğulu Park’ta baro başkanlarının başlattığı nöbete ilişkin ise Feyzioğlu, şunları söyledi:
“Son derece haklılar, yöntem farklılığı. Birbirimize dayatmanın anlamı yok. Bizim yöntemimiz Meclisimizle çok yakın bir diyalog içerisinde olma noktasında olmaktır. Adalet Bakanı ve Cumhurbaşkanı ile diyalog içinde olmaktır. Biz avukatız, onun için mahkemenin kapısında durup bu hakim nasıl olsa bizim istediğimiz gibi karar vermeyecek deyip içeri girmekten vazgeçiyor muyuz? Ya da hakimi protesto etmek için duruşma kapısında bekliyor muyuz? Kendi mesleki davalarla ilgili olarak neden görüşmeyi reddediyoruz? Görüşmeyi reddetmenin sürecin dışında olmak olduğunu düşünüyorum ya da dışında kalmak olduğunu düşünüyorum. Ankara, İstanbul ve İzmir baro başkanlarımız gelmiş olsalardı, biz anlattık ama, hem Anayasa’ya aykırılık konusunu ele alırlardı hem de çok daha teknik konularda söz söyleyebilirlerdi. Bu çoklu kısmının yeterince üzerinde işlenmediğini anlatabilirlerdi, bunu yapmak yerine dışarıda bekleyip protesto etmeyi tercih ettiler, çok saygı duyuyorum fakat yılların idarecilik tecrübesinin bana öğrettiği protesto edip işin dışında kalırsanız süreci etkileyemiyorsunuz. Hep birlikte hareket edip,sürecin içine girerseniz belki tam istediğiniz olmuyor ama çok istemediğiniz bir şey de çıkmayabiliyor. Dolayısıyla bu demokratik bir süreçtir, Meclis’teyiz, kendi kanunumuzu da izleyeceğiz.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,43% -0,12
  • EURO

    43,61% -0,15
  • GRAM ALTIN

    3989,23% -1,98
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

MENZİLCİLERE AİT ÇAKARLI ARAÇLA İLGİLİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "155 BİN 401 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

İSTANBUL'DA 1 MAYIS: KADIKÖY'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

Yükleniyor


ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50