BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'NUN ADININ KARIŞTIĞI YOLSUZLUK OLAYINDA YENİ GELİŞME

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu arasındaki 'yolsuzluk' tartışmasında yeni bir gelişme yaşandı. Bakan’ın ‘Uydurma’ dediği ve adının karıştığı yolsuzluk iddiasını savcılığı

GÜNDEM 12.01.2022 16:20:30 0
BAKAN KARAİSMAİLOĞLU

Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği ‘yolsuzluk' suçlamasına yanıt vermek için bağlanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'nun reddettiği olayın detayları belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık 2020'de yargıya taşıdığı ve soruşturmayı yürüten savcılığın İBB'den tüm kayıtları istediği dosyayla ilgili süreç Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre şöyle gelişti:
İBB'nin yeni yönetimi, belediyeye ait Medya A.Ş'nin 2018 yılında ihale ettiği “web sitesi yapımı ve organizasyon” işlerini mercek altına aldı. İBB Teftiş Kurulu'na bağlı müfettişler yaptıkları denetimde, ihale kapsamında yapılan ödemelerde usulsüzlüklere rastladı. Yapılan işlerin tamamına yakınının sözleşmeye uygun olmadığı ve yapılan 15 milyon 458 bin lira tutarındaki ödemenin kamu zararı yarattığı belirlendi. Dönemin harcama ve ihale yetkilisi olan eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve şu anki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da aralarında bulunduğu  İBB görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Yolsuzluk haberine önce erişim engeli geldi ardından İçişleri Bakanlığı yolsuzluk dosyalarına el koydu. Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde bir TV programında bakan hakkındaki yolsuzluk iddiasını tekrar gündeme getirdi. Canlı yayına bağlanan Bakan Karaismailoğlu, “Uydurma bir rapordur” dedi ve Kılıçdaroğlu'na 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Yolsuzluk iddiaları ile ilgili İBB'nin yaptığı suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
BELGELER SAVCILIKTA
Kaçakçılık Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu, 3 ay önce 19 Ekim 2021 tarihinde İBB'ye bir yazı göndererek yürütülmekte olan soruşturmaya esas olmak üzere bazı belgeler istedi. Söz konusu ihalenin evraklarının onaylı suretleri talep edildi.  İhalenin hangi kanun kapsamında, ne zaman ve nerede yapıldığının bildirilmesi istendi. İhaleyi alan İBB şirketi Medya A.Ş ile imzalanan sözleşme ve hakediş dosyalarının onaylı suretleri, bu dosyalarda görev alan kontrol heyeti üyeleri ile kabul komisyonu üyelerinin ve yüklenici şirketinin yetkili temsilcisinin açık kimlik ve adres bilgilerinin iletilmesi talep edildi. İBB, talep edilen bütün evrakı 1 Kasım 2021 itibariyle başsavcılığa gönderdi.


BELEDİYE PARANIN İADESİNİ İSTİYOR
Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun sorumlu olduğu 15.4 milyon liralık kamu zararının faiziyle ödemesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ayrı bir işlem daha başlattı. Karaismailoğlu'na yazı gönderilerek ödemenin yapılması istendi ve ödeme yapılmaması durumunda borcun tahsili için dosyanın hukuk müşavirliğine gönderileceği kaydedildi. Kurum içinde yapılan idari soruşturma kapsamında dosyada adı geçen eski İBB görevlileri hakkında  disiplin soruşturması açılması ve devlet memurluğundan çıkarılması için de işlem başlatıldı.
HİZMET ALINMADAN ÖDEMESİ YAPILMIŞ
Bakan Karaismailoğlu'nun adının karıştığı olayı soruşturan İBB Teftiş Kurulu, raporunda tespit edilen usulsüzlükleri şöyle sıralamıştı:
– 74 adet web sitesi videolarının hazırlanması için 1 milyon 125 bin liralık ödeme yapıldı. Ancak işin yapılması ve tamamlanması için Medya A.Ş'nin İBB'ye sunduğu herhangi bir senaryo olmadığı tespit edildi.
– 15 adet mobil uygulama tanıtım filmi için de senaryo ve ham görüntülerin idareye teslim edilmediği, buna rağmen 900 bin liralık ödeme yapıldığı tespit edildi.
– 50 adet grafik tasarım hazırlama işi için 750 bin liralık ödeme yapıldı. Ancak Medya A.Ş'nin İBB'ye bu işle ilgili sunduğu herhangi bir tasarım onayı yapıldığına dair bir iş listesinin bulunmadığı kaydedildi.
– 25 adet mobil uygulama geliştirme işi için  1 milyon 875 bin liralık ödeme yapıldı. Ancak geliştirme süresi boyunca Medya A.Ş'nin İBB'nin kaynak kod sistemine yüklediği hiçbir mobil uygulama kodu olmadığı tespit edildi.
– 20 adet web uygulamaları uı/ux tasarımı geliştirme ve yayınlama hizmeti için İBB, 5 milyon liralık ödeme yaptı.  Sözleşme bitiminde İBB'nin sistemine yüklenen ya da teslim edilen hiçbir kod bulunamadı.
– 3 adet sanal gerçeklik projesi hazırlama hizmetine 2 milyon 380 bin TL ödeme yapıldı. İşin tanımında belirtilen Android ve IOS platformlarında sorunsuz çalışacak, akıllı telefon ve tablet yazılımı ile uygulamalarının idareye teslim edilmediği belirlendi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,79% 0,18
  • EURO

    50,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5958,08% 0,06
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,00

VEYİS ATEŞ ADLİYEDE: UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA İFADE VERDİ, TESTE GİRECEK

BAKAN SENDİKALARI DİNLEDİ, KOMİSYON TOPLANDI: ASGARİ ÜCRETTE İKİNCİ PERDE

TBMM’DEN ÖNCE CUMHURBAŞKANI: AKP SÜREÇ RAPORUNU ERDOĞAN’A TESLİM ETTİ

ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI: YAKALAMA KARARLARI, SERBEST BIRAKILANLAR

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

Yükleniyor


TBMM’DEN ÖNCE CUMHURBAŞKANI: AKP SÜREÇ RAPORUNU ERDOĞAN’A TESLİM ETTİ

ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI: YAKALAMA KARARLARI, SERBEST BIRAKILANLAR

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

  • Cuma 17.4 ° / 5.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.1 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.1 ° / 6.5 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9